Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ενότητά μας, όλα είναι θέμα έκφρασης και επικοινωνίας.

Όταν, λοιπόν, ο στόχος σας είναι να διαπρέψετε στην πολυπόθητη συνέντευξη που καταφέρατε να «κλειστεί» για την θέση εργασίας που έχετε στοχεύσει, είναι πραγματικά κρίμα να χάσετε το παιχνίδι, επειδή δεν έχετε επιμεληθεί και προετοιμάσει αρκετά τα λόγια και τις απαντήσεις σας.

Η υποψηφιότητά σας, κρέμεται από μία κλωστή, αν δεν το έχετε καταλάβει. Το βιογραφικό, όσα θα αναφέρετε τηλεφωνικά στο 1o screening και κατόπιν η ουσιαστική συνέντευξη, δια ζώσης ή digital (ακόμα πιο δύσκολο level!), είναι αυτά που θα σας οδηγήσουν ακριβώς εκεί που επιθυμείτε – στο νέο γραφείο σας! Τώρα, remotely ή με φυσική παρουσία, αυτό είναι ένα άλλο άρθρο… Ας δούμε όμως πώς από τα πιο σημαντικά DON’Ts που συνήθως ακούγονται, μπορείτε να γυρίσετε το παιχνίδι προς όφελός σας με εξαιρετικά DOs:

 • DON’T
  Μαθαίνω εξαιρετικά γρήγορα!

DO
Συνήθως, αναζητώ να αναπτύσσω περαιτέρω τις γνώσεις μου στο αντικείμενο που απασχολούμαι, οπότε μία φορά το χρόνο (ίσως και πιο συχνά), ξεκινάω να παρακολουθώ κάποιο eLearning course για να είμαι πάντα ενημερωμένος/η αναφορικά με βέλτιστες πρακτικές!

 • DON’T
  Μπορώ και λειτουργώ εξίσου παραγωγικά μόνος ή με ομάδα.

DO
Στον προηγούμενο ρόλο μου, η ομάδα μου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και στόχο που μας είχε τεθεί. Αυτό συνετέλεσε πολύ θετικά στην ετήσια αξιολόγησή μου.

 • DON’T
  Μπορώ να εργαστώ σε κάθε τύπου περιβάλλον εργασίας.

DO
Θα είμαι ειλικρινής, εργάζομαι καλύτερα ανάμεσα σε μικρές ομάδες, όπου τηρείται ένα ήρεμο μοτίβο εργασίας

 • DON’T
  Δεν μπορούσα να αντέξω στιγμή τον προηγούμενο εργοδότη μου!

DO
Αν μη τι άλλο, έμαθα πολλά στον προηγούμενο εργοδότη μου, απλώς πλέον αναζητώ έναν οργανισμό όπου η κουλτούρα του θα μου ταιριάζει περισσότερο.

Διάβασε το ενημερωμένο άρθρο για την "Επιτυχημένη συνέντευξη για δουλειά"!

 • DON’T
  Ομολογουμένως, το μεγαλύτερη αρνητικό μου, είναι η τελειομανία που με διακρίνει!

DO
Μπορεί κάποτε στις εταιρικές παρουσιάσεις να μην ήμουν ο καλύτερος για να εκπροσωπήσω την ομάδα και τη δουλειά που είχαμε ολοκληρώσει, αλλά μετά από ένα meetup που παρακολούθησα στο Public Speaking, θεωρώ πως έχει βελτιωθεί αρκετά η αυτοπεποίθησή μου!

 • DON’T
  Όχι, με έχετε καλύψει, δεν νομίζω πως έχω κάποια ερώτηση για εσάς.

DO
Ποια θεωρείτε πως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει η ομάδα του τμήματος μέχρι σήμερα;

 •  DON’T
  Πώς τα πήγα;

DO
Ο ρόλος με έχει ενθουσιάσει και πιστεύω πραγματικά πως μου ταιριάζει. Όμως, πείτε μου, ποια είναι τα επόμενα βήματα στη διαδικασία στελέχωσής σας;

Image source Andrea Piacquadio by Pexels