Κανείς δεν σου ζητάει να γίνεις ο μάντης Τειρεσίας όταν σου κάνει αυτή την ερώτηση. Αλλά μπορεί να σου την κάνουν σε μια συνέντευξη εργασίας, και να πώς πρέπει να απαντήσεις…

Από τον Δημήτρη Φαλλιέρο

Έχεις απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις για τα δυνατά και τα αδύναμά σου σημεία, ή στην ερώτηση παγίδα «γιατί έφυγες από την προηγούμενή σου δουλειά». Και σκάει η ερώτηση «Πού βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 ή 10 χρόνια από σήμερα». Μου την έχουν κάνει κι εμένα. Και τους κοίταξα με το βλέμμα του ροφού, αλλά όχι του φρέσκου ροφού. Του ψιλομπαγιάτικου – που το μάτι έχει λίγο θολώσει κιόλας. Δεν είχα ιδέα τι να απαντήσω. Απλώς ήθελα τη δουλειά για να αρχίσω να «κινούμαι», να μην βαλτώσω. Και πού υποτίθεται ότι έπρεπε να με βλέπω σε λίγα χρόνια;! Εδώ δεν ήξερα πού θα είμαι σε λίγους μήνες!

Κι όμως αυτή είναι μια ερώτηση που στην πραγματικότητα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στήσεις το δικό σου προσωπικό business plan πριν κάνεις το οτιδήποτε. Σου την απευθύνουν για τρεις βασικούς λόγους:

α) για να δουν κατά πόσο έχει φιλοδοξίες

β) για να δουν αν έκανες την αίτηση για την συγκεκριμένη δουλειά συνειδητά ή χωρίς σκέψη

γ) για να δουν αν η θέση που θέλουν να σου προσφέρουν είναι συμβατή με το προσωπικό σου επιθυμητό career path, ήτοι μονοπάτι καριέρας

Και οι τρεις λόγοι είναι πολύ σημαντικοί. Ξεκίνα λοιπόν πριν πας στη συνέντευξη εργασίας κάνοντας μια ειλικρινή κουβέντα με τον εαυτό σου. Αναρωτήσου: τι εξέλιξη θα ήθελες να έχεις σε βάθος χρόνου; Αν π.χ. πηγαίνεις ως IT support, πώς φαντάζεσαι ότι θα είναι το μέλλον σου; Σου αρέσει το IT; Θες και στο μέλλον να ασχολείσαι με αυτό; Πιστεύεις ότι θα φτιάχνεις για πάντα τα τεχνικά προβλήματα του γραφείου; (Χλωμό). Θες να παίξεις πιο ενεργό ρόλο; Ποια είναι τα βήματα για να ανελιχθείς;

Αυτή είναι μια διαδικασία που σου δίνει μια ακόμα ευκαιρία: να δεις ποια είναι η ιεραρχία στο επάγγελμά σου. Πώς πάει; Δηλαδή -για να κρατήσουμε το παράδειγμα του IT- πώς μπορεί να αναπτυχθείς από χρόνο σε χρόνο; Μπορείς να γίνεις IT administrator/analyst, μπορείς μετά να γίνεις information systems manager, IT project manager ή και information security manager, και στο τέλος να γίνεις IT Director. Ψάξ’ το. Δες τα στάδια σε αντίστοιχες θέσεις στο google ή ρώτα μεγαλύτερους σε ηλικία. Τα social media μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να βρεις ανθρώπους σαν εσένα σε ανώτερες θέσεις.

Φτάνεις στη συνέντευξη και σου γίνεται η «μαγική» ερώτηση. Βασικές συμβουλές για εκείνη τη στιγμή:

-δείξε ρεαλιστικές προσδοκίες. Αν π.χ. σε ρωτήσουν πού θα ήθελες να είσαι σε πέντε χρόνια, μην πεις ότι θα ήθελες να είσαι Διευθυντής του τμήματος. Κι εγώ θα ήθελα σε πέντε χρόνια να εκπαιδεύω αστροναύτες στη NASA (επίκαιρο αστείο!) αλλά δεν προλαβαίνω ακόμα κι αν έχω τα προσόντα.

-δείξε μετρημένος. Είναι καλό να δείξεις ότι έχεις φιλοδοξίες αλλά κράτα μια μετρημένη στάση, μην τους τρομάξεις κιόλας ότι θα τους πάρεις τις θέσεις.

-δείξε συμβατός. Όπως όταν δίνεις αίμα που πρέπει η ομάδα αίματός σου να είναι συμβατή με εκείνη του λήπτη, έτσι και στις δουλειές: με την απάντησή σου επιβεβαίωσέ τους ότι είσαι ο άνθρωπος που χρειάζονται και ψάχνουν. Δες ποιες είναι οι δραστηριότητες της εταιρείας και ως όραμά σου ανάφερε κάτι σχετικό με το όραμα της εταιρείας (π.χ. ότι σε λίγα χρόνια θα ήθελες να έχεις περισσότερες αρμοδιότητες, να συμβάλλεις στη λήψη αποφάσεων ή να αναλάβεις ένα ακόμα πιο δύσκολο κομμάτι).

*Θες περισσότερες συμβουλές για τη συνέντευξη εργασίας; Έχεις απορίες για το career path σου; Οι Ημέρες Καριέρας πλησιάζουν και θα είναι στη διάθεσή σου εξειδικευμένοι σύμβουλοι και οι recruiters του kariera.gr, για να σε κατατοπίσουν σε θέματα βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης, επαγγελματικού προσανατολισμού και αναγκαίων δεξιοτήτων.

Photo by Moose Photos from Pexels