Μιλήσαμε με τον Θοδωρή Τσάτσο, έναν επαγγελματία με προβλήματα όρασης που βλέπει όμως πολύ πιο καθαρά την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας, απ’ ό,τι πολλοί από εμάς. Για τέτοιους ανθρώπους γίνεται το Career Fair.4all.

Η επικοινωνία μας με τον Θοδωρή έγινε με απόλυτη κανονικότητα. Ένας φίλος μάς τον σύστησε, του στείλαμε mail, μας απάντησε με mail και μετά μιλήσαμε και στο τηλέφωνο. Ο Θοδωρής Τσάτσος είναι project manager για το πρόγραμμα World of Difference της Vodafone, και τρέχει αυτή την περίοδο για μια πολύ σημαντική καμπάνια crowdfunding. Παράλληλα είναι αντιπρόεδρος στο δίκτυο Διαβάζω για τους άλλους, έχει τελειώσει νομική και ψυχολογία και ασκεί παράλληλα το επάγγελμα του ψυχολόγου. Επίσης συμμετέχει σε μουσικά συγκροτήματα. Η μόνη διαφορά από εμάς είναι ότι ο Θοδωρής δεν βλέπει. Έχει εκ γενετής, όπως μας λέει ο ίδιος, ολικό πρόβλημα όρασης.

Θοδωρής Τσάτσος, Project Μanager για το πρόγραμμα World of Difference της Vodafone, αντιπρόεδρος στο δίκτυο “Διαβάζω για τους άλλους”.

«Είμαι εκ γενετής τυφλός, οπότε δεν το αντιμετωπίζω ως κάτι το φοβερό», μας λέει. «Σίγουρα έχω βρει κάποιες δυσκολίες, αλλά στο κομμάτι της εργασίας πάντα έκανα αυτό που μου αρέσει. Μάλιστα με την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα, διευκολύνεται πολύ η καθημερινότητα στην εργασία και για άτομα με αναπηρία. Όλα λύνονται φτάνει να το θες. Ακόμα και θέματα μετακίνησης, λύνονται. Η μόνη αναπηρία είναι το στερεότυπο που την ακολουθεί», μας λέει αφοπλιστικά και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο.

Ισχύει, ότι τα ίδια τα στερεότυπα σχετικά με τους ανθρώπους με οποιαδήποτε αναπηρία, είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν.

Τα στερεότυπα αυτά γίνεται η προσπάθεια να καταργηθούν με ενέργειες όπως το Career Fair.4ll που θα γίνει για 3η συνεχή χρονιά φέτος, στις 12 Μαΐου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, από την ethelon με την υποστήριξη του kariera.gr.

«Είναι πολύ σημαντικό που γίνονται τέτοιες ενέργειες», μας λέει ο Θοδωρής. «Και μόνο που θίγεται το θέμα της ενσωμάτωσης των ατόμων με αναπηρία στον εργασιακό στίβο έχει μεγάλη αξία, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος». Κι όμως, ακόμα και τα αποτελέσματα των 2 προηγούμενων τέτοιων διοργανώσεων ήταν σημαντικά. Ποια ήταν; 11 άνθρωποι με αναπηρίες ήδη βρήκαν δουλειά. Περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους εταιρειών. Περισσότερες από 30 διαφορετικές εταιρείες δήλωσαν το «παρών» και έγιναν πιο ανοικτές και προσβάσιμες. Και υπάρχει δρόμος ακόμα.

☛ http://glovo.com.gr/faq/ ©James Hector Voutsas 2014

Το #peoplewithabilities, το hashtag που ακολουθεί την διοργάνωση, δεν είναι ένα ξερό μότο. Τα λόγια του Θοδωρή το επιβεβαιώνουν. «Δεν νιώθω ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να κάνω, αλλά πράγματα που δεν θέλω να κάνω». Τον ρωτάμε πώς τον υποδέχτηκε η αγορά εργασίας. «Οι δουλειές που έχω κάνει έχουν προκύψει από ανθρώπους που με γνώρισαν, και έτσι με εμπιστεύθηκαν. Μόνο στη Vodafone πήγα ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων με το βιογραφικό μου».

«Είναι πολύ χρήσιμο να εστιάζουμε στις ικανότητες των ανθρώπων με αναπηρία», λέει κλείνοντας ο Θοδωρής. «Πρέπει να φύγουμε από το μοντέλο του οίκτου, αλλά και από το μοντέλο της ηρωοποίησης. Οι εργαζόμενοι με αναπηρία είναι όπως οι άλλοι εργαζόμενοι: έχουν x λειτουργικότητες και ψ αδυναμίες και πορεύονται με αυτές. Πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Δεν είμαστε ούτε λιγότερο ικανοί αλλά ούτε και ήρωες. Αυτά δεν ισχύουν».

 

*Γνωρίζετε κάποιον που θέλει να συμμετέχει στο Career Fair.4ll; Μήπως εσείς; Δηλώστε συμμετοχή εδώ. Η είσοδος είναι δωρεάν.

#Careerfair4all #peoplewithabilities #IAmHere

Του Δημήτρη Φαλλιέρου

Copyright: www.shutterstock.com