Πόσες φορές έχεις νιώσει ότι έχεις αποτύχει; Ότι εκεί που είσαι έτοιμος να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις, έρχεται κάποιος ή κάτι και σου τα κόβει, αφήνοντάς σε εκτεθειμένο και αδύναμο…

Μπορεί να νομίζεις ότι κάθε αποτυχία σε αφήνει αδύναμο, όμως αυτή η ίδια η αποτυχία είναι η πρώτη ύλη σου για να γίνεις πιο δυνατός.

Είναι αυτή που θα σου διδάξει ότι τίποτα δεν έρχεται εύκολα, και ότι θα πρέπει να καταβάλλεις προσπάθειες για να πετύχεις τον στόχο σου, και ας αποδειχθεί ίσως ένας απρόσιτος στόχος.

Θα σου διδάξει να σηκώνεσαι και να αρχίζεις από την αρχή. Και να προσπαθείς από την αρχή.

Όσο πιο πολλές αποτυχίες βιώσεις, όσο πιο μεγάλες, τόσο πιο έτοιμος θα είσαι για να αντιμετωπίσεις την επόμενη πρόκληση που θα προκύψει.

Και τι σημαίνει πραγματικά αποτυχία;

Έχουμε δει ιστορίες ανθρώπων που έφτασαν ψηλά, αλλά δεν θα το είχαν καταφέρει αν πρώτα δεν είχαν «αποτύχει». Αθλητές, επιχειρηματίες, στελέχη εταιρειών, καλλιτέχνες έπρεπε πρώτα να δοκιμαστούν, να γευτούν την πίκρα του αδιεξόδου και στη συνέχεια να καταφέρουν να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Πρέπει να μιλάμε μόνο για success stories, ή για άτομα που αντιμετώπισαν την αποτυχία τους και τη χρησιμοποίησαν υπέρ τους;

Εσύ είσαι αυτός που αποφασίζει ποια πλευρά του νομίσματος είναι καλύτερη και αυτή που θα σε βοηθήσει. Σίγουρα θα σε καταβάλλει. Είναι λογικό και είναι στη φύση μας να μας επηρεάζει. Εσύ όμως καθορίζεις πόσο θα την αφήσεις να σε κρατήσει χαμηλά ή πόσο θα την χρησιμοποιήσεις για να σε ωφελήσει.

Τόλμησε να κάνεις πράγματα για τα οποία δεν είσαι σίγουρος. Ρίσκαρε και απότυχε μετά, και μην το μετανιώσεις. Βάλε χρονικό όριο στον εαυτό σου πόσο θα το αφήσεις να σε επηρεάσει και ύστερα βρες τρόπο να το γυρίσεις με θετικό πρόσημο. Να σου μάθει, να σε οδηγήσει και να σε εμπνεύσει.

Άσε και τη δική σου ιστορία αποτυχίας να εμπνεύσει τον κόσμο, να γίνει δυνατός και να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Θα ξέρεις μετά ότι όλα όσα έχεις καταφέρει τα οφείλεις σε αυτή, γιατί αυτή είναι η πραγματική ιστορία σου.

Εξάλλου το έχει πει και ο Λάο Τσε: «Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα».

Και γιατί εμείς να το αμφισβητήσουμε;

από την Αναστασία Αλεξανδρίδου, 

Recruitment Consultant, Hiring Solutions Team | kariera.gr

Copyright: www.shutterstock.com