Σίγουρα και εσείς έχετε κάποιες κακές συνήθειες που ενοχλούν τους άλλους. Άλλωστε, ποιος δεν έχει; Μπορεί οι δικοί σας άνθρωποι στο σπίτι να τις ανέχονται, στο γραφείο όμως οι συνάδελφοί σας δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Οι παράξενες συμπεριφορές μπορεί να αποβούν καταστρεπτικές για τη δουλειά σας.

1η κακή συνήθεια: Χάνετε τις προθεσμίες
Μπορεί εσείς να θεωρείτε ότι μία μικρή καθυστέρηση στο project που έχετε αναλάβει δεν είναι σπουδαίο πράγμα, όμως ο εργοδότης και οι συνάδελφοί σας έχουν άλλη άποψη. Δεν μπορούν να βασιστούν σε εσάς. Μη διαπραγματεύεστε τις προθεσμίες. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι η ομάδα σας στηρίζεται στην εργασία σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραδώσετε το έργο σας στην ώρα του. Ακόμη και αν προλάβετε το deadline την τελευταία στιγμή, αυτό θα προκαλέσει άγχος και επιπλέον δουλειά στην υπόλοιπους συνεργάτες σας, τα οποία σίγουρα δεν θα ξεχάσουν στο μέλλον.

2η κακή συνήθεια: Αντιεπαγγελματικό ντύσιμο
Μια τέτοια συμπεριφορά δείχνει ότι δεν παίρνετε τη δουλειά σας στα σοβαρά. Αποφύγετε τα ρούχα που θυμίζουν βραδινή έξοδο ή αθλητική ενδυμασία. Υπάρχουν κατάλληλα ρούχα που δεν θα σας κάνουν να φαίνεστε βαρετοί στο γραφείο. Για να αποφύγετε τους μπελάδες ρωτήστε τους συναδέλφους σας και ενημερωθείτε για το dress code της εταιρίας.

3η κακή συνήθεια: Είστε αργοπορημένος
Πολλοί εργαζόμενοι σκέφτονται ότι από τη στιγμή που κάνουν τη δουλειά τους δεν έχει σημασία πότε φτάνουν στο γραφείο. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Όλοι θα ήθελαν να κοιμηθούν λίγο παραπάνω το πρωί. Δεν το κάνουν, όμως, γιατί κάποιοι άνθρωποι βασίζονται σ’ αυτούς και πρέπει να είναι στην ώρα τους. Να θυμάστε ότι η συνέπεια είναι διαβατήριο για μια επιτυχημένη καριέρα.

4η κακή συνήθεια: Ελέγχετε τα προσωπικά σας email, παίζετε παιχνίδια στο Internet
Σίγουρα χρειάζεστε κατά τη διάρκεια του ωραρίου σας κάποια μικρά διαλείμματα από τη δουλειά σας. Καλό είναι, όμως, να μη διαρκούν πολύ. Οι εργοδότες δεν ενοχλούνται αν βλέπετε τα email σας ή διαβάζετε το αγαπημένο σας blog για λίγα λεπτά το πρωί. Ενοχλούνται, όμως, εάν κάθε φορά που περνάνε από το γραφείο σας παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι στον υπολογιστή.

5η κακή συνήθεια: Κουτσομπολιό
Εάν μεταφέρετε ό,τι ακούτε στην εταιρία με μεγάλη ευκολία ένα είναι σίγουρο: κανένας δεν θα σας εμπιστεύεται. Με τον τρόπο αυτόν κινδυνεύετε να αποκτήσετε τη φήμη του κουτσομπόλη τόσο για προσωπικά όσο και για επαγγελματικά ζητήματα.

6η κακή συνήθεια: Είστε αρνητικοί
Μπορεί οι περισσότεροι εργαζόμενοι να δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη δουλειά τους, εσείς όμως καλό είναι να το αποφεύγετε. Εάν κάθε φορά που σας αναθέτουν κάποια καινούργια εργασία δυσανασχετείτε, τότε όλοι θα αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί δεν αποχωρείτε από τη συγκεκριμένη εταιρία. Είναι φυσικό να εκφράζετε κάποια παράπονα κατά καιρούς, αρκεί βέβαια αυτό να μη γίνεται σε καθημερινή βάση.

7η κακή συνήθεια: Προσπαθήστε να είστε ο καλύτερος φίλος με όλους
Δεν είναι ασυνήθιστο να δημιουργηθούν φιλίες στην εργασία σας. Βέβαια, μην περιμένετε να συμβεί αυτό με όλους τους συναδέλφους σας. Θα ήταν σκόπιμο να συμπεριφέρεστε στους διευθυντές, τους συναδέλφους και τους υφισταμένους σας επαγγελματικά και όχι όπως στους φίλους σας.

8η κακή συνήθεια: «Κόβετε» γέφυρες
Ακόμα και εάν έχετε βρει μια καλύτερη θέση και ετοιμάζεστε να παραιτηθείτε από την προηγούμενη δουλειά σας πρέπει να είστε προσεκτικοί. Δεν χρειάζεται να εκφράσετε με έντονο τρόπο τα παράπονά σας στους συνεργάτες ή το αφεντικό σας φεύγοντας. Οι άνθρωποι, στις μέρες μας, αλλάζουν συχνά εργασία και εταιρία και είναι πολύ πιθανό να ξανασυναντηθείτε σε άλλη επιχείρηση.

9η κακή συνήθεια: Ξεχνάτε ότι έχετε «γείτονες»
Κάνετε θόρυβο, μιλάτε δυνατά στο τηλέφωνο, ακούτε μουσική την ώρα που οι διπλανοί σας στο γραφείο έχουν δουλειά. Αυτό που θα πετύχετε είναι να σας χαρακτηρίσουν… αναίσθητους. Μην κάνετε στους συναδέλφους σας ό,τι δεν θέλετε να κάνουν εκείνοι σε εσάς. Σεβαστείτε τους άλλους και να είστε σίγουροι ότι και οι άλλοι θα σας σεβαστούν.