Σπουδάζεις ή εργάζεσαι ή έχεις πτυχίο σε κάποιο επιστημονικό τομέα;
Έχεις ταλέντο;
Έχεις 3 λεπτά για να εμπνεύσεις το κοινό και να αποδείξεις ότι έχεις το χάρισμα!
Άνοιξε τη δική σου αυλαία… και γίνε το επόμενο «αστέρι» της επικοινωνίας της επιστήμης στην Ελλάδα!

Με την έβδομη διοργάνωση του Διεθνή Διαγωνισμού FAMELAB 2013, το British Council σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στοχεύει να αναδείξει νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης, να βγάλει την επιστήμη «έξω από την τάξη» και να την κάνει διασκεδαστική, να ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να έχουν πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία, και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους με το ευρύ κοινό.

Ο Διαγωνισμός
Οι υποψήφιοι χρειάζεται να είναι άνω των 18 ετών και να σπουδάζουν ή να εργάζονται στο χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Οι παρουσιάσεις τους θα κριθούν με βάση το Περιεχόμενο, τη Σαφήνεια και τη Χαρισματικότητα και θα πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες, ενδιαφέρουσες και κατανοητές στο ευρύ κοινό. Προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής είναι η Παρασκευή 19 Απριλίου 2013.
Δύο προκριματικοί γύροι θα λάβουν χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απ’ όπου θα προκύψουν οι δέκα φιναλίστ που θα συμμετάσχουν στον τελικό διαφωνισμό. Στην Αθήνα, ο προκριματικός θα γίνει την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, 6μ.μ. στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48). Ενώ στη Θεσσαλονίκη, ο αντίστοιχος προκριματικός γύρος, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, 6μ.μ. στα γραφεία του British Council (Τσιμισκή 43, Εμπορικό Κέντρο Πλατεία – 4ος όροφος). Ο Μεγάλος Τελικός Διαγωνισμός θα γίνει την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013, 6μ.μ. στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48).

Βραβεία
Οι 10 φιναλίστ που θα επιλεγούν στον προκριματικό γύρο, θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα 2ήμερο Masterclass στην Επικοινωνία της Επιστήμης, το Σάββατο 11 Μαΐου, 15.00 – 22.00 και την Κυριακή 12 Μαΐου, 10.00 – 15.00, στα γραφεία του British Council (Πλατεία Κολωνακίου 17, Αθήνα).
Ο νικητής/ρια του τελικού, θα μεταβεί στο Cheltenham Festival στη Βρετανία, όπου μεταξύ 4-9 Ιουνίου 2013, θα συμμετάσχει μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, στο INTERNATIONAL FAMELAB 2013.
1ο βραβείο θα είναι ένα laptop, 2ο βραβείο για τον δεύτερο νικητή θα είναι μία βιντεοκάμερα και 3o βραβείο για τον τρίτο νικητή ένα MP4 player. Επιπλέον, θα υπάρξει βραβείο του κοινού. Ακόμη, θα δοθεί μία σειρά επιστημονικών βιβλίων από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Άξιο αναφοράς είναι οι πολλαπλές συνεργασίες και ευκαιρίες επικοινωνίας που θα δοθούν με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη, καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council.

Παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στις Υπεύθυνες Επικοινωνίας του British Council:

Αθήνα – κα Καίτη Γιακουμάκη (τηλ.: 210 3692342, Katy.yakoumaki@britishcouncil.gr)
Θεσσαλονίκη – κα Χρυσούλα Μελίδου (τηλ.: 2310 378314, chrysoula.melidou@britishcouncil.gr)

..στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις κ.κ. Ελένη Γραμματικοπούλου, Μαίρη Κοντογιάννη (τηλ.: 210 7273501-516, gramma@eie.gr και mkont@eie.gr) ή στο facebook.

[Η παραπάνω διοργάνωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Athens Radio 9.84, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, culturenow.gr και Science Illustrated. Χορηγός Επικοινωνίας είναι το ΒΗΜΑScience.
Από το 1939, το British Council λειτουργεί ως πολιτιστικός και εκπαιδευτικός φορέας μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας. Με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συνδέει την Ελλάδα με τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες και τις δημιουργικές προσεγγίσεις της Μεγάλης Βρετανίας και στηρίζει τις διαπολιτισμικές σχέσεις των δύο χωρών με την Ευρώπη].
Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…