Η Οργάνωση Γη είναι μια νεοσύστατη ελληνική, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς που αφορούν στην κοινωνία και το περιβάλλον. Σκοπός της είναι να δρα εκπαιδευτικά, καλλιεργώντας την έννοια της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης (Environmental Social Intelligence – ESI). Η έννοια αυτή, όπως την εννοούν τα σαράντα (40) μέλη της οργάνωσης που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και θέλουν να την αναπτύξουν, αναφέρεται στην ικανότητα του ανθρώπινου πολιτισμού να προχωρεί δημιουργικά, διαφυλάσσοντας τις πηγές του περιβάλλοντός του και αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες που προκύπτουν από την ανάπτυξη της συλλογικής ευφυΐας. Περιλαμβάνει ουσιαστικά, κάθε στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει τον πολιτισμό μας να ανταποκριθεί δημιουργικά και αποτελεσματικά προς το μέλλον του.

Στα πλαίσια του ενδιαφέροντος των μελών της, η Οργάνωση Γη, προγραμματίζει για τα μέσα του ερχόμενου μήνα, να εκπαιδεύσει ανέργους στη γεωργική παραγωγή και την εκμετάλλευση γεωργικών προϊόντων. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 11 Μαρτίου 2013 τον πρώτο του κύκλο, «Εισαγωγή στη Γεωργία», όπου μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όσοι ενδιαφέρεστε. Τα σεμινάρια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στο «Κέντρο της Γης» (Λεωφόρος Δημοκρατίας 67, Ίλιον, εντός του Κτήματος Βασιλίσσης – οδηγίες πρόσβασης εδώ).

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης παρέχεται δωρεάν και η διάρκεια του είναι 9 εβδομάδες. Οι συμμετέχοντες θα δραστηριοποιούνται για 16 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, αφορά σε πρακτική (Διαμόρφωση και κατεργασία εδάφους – Επιλογή και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος – Δημιουργία και συντήρηση σπορείων (αναπαραγωγή σπόρων) – Εμπλουτισμός εδάφους και κομποστοποίηση – Επιλογή πολλαπλασιαστικού υλικού και Φύτευση/Σπορά – Άρδευση – Ζιζανιοκτονία – Φυτοπροστασία (έντομα, μύκητες, σκουλήκια κ.λ.π.) – Καλλιεργητικές τεχνικές (κορφολόγημα, αποστάσεις, κ.λ.π.) – Συγκομιδή – Συντήρηση και θεωρητική εκπαίδευση (Λαχανοκομία – Φυτά μεγάλης καλλιέργειας – Αρωματικά φυτά – Ελαιοκομία – Δενδροκομία – Αμπελουργία – Εναλλακτικές καλλιέργειες – Διαχείριση Γεωργικής Εκμετάλλευσης – Προώθηση Γεωργικής Εκμετάλλευσης – Ψυχολογικές παράμετροι του αγροτικού τρόπου ζωής – Εισαγωγή στην Μεταποίηση & Προώθηση Γεωργικών Προϊόντων – Βασικές Συμβουλές Νομικού και Θεσμικού Πλαισίου).

Ημέρες διεξαγωγής των σεμιναρίων:
Α΄ Τμήμα: Δευτέρα, Τέταρτη, Παρασκευή
Β΄ Τμήμα: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο
(Επιλέγετε μία από τις δύο ζώνες: 8.30-12.30 ή 12.30-16.30

Η εκπαίδευση που θα λάβουν οι συμμετέχοντες, όπως μας αποκαλύπτει η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Οργάνωσης ΓΗ Νατάσα Πενταγιώτη, αφορά στη βιολογική γεωργία όπου σημειώνει τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας, αποτελώντας μόνο το 2% της ελληνικής παραγωγής, ενώ ο μέσος όρος της βιολογικής γεωργικής παραγωγής της Ε.Ε. προσεγγίζει το 10%.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα εκπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Γεωργία, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και κατάρτισης και δυνατότητα συμβουλευτικής.

[Αποστολή βιογραφικών (έως 300 λέξεις): ckontopoulou@organizationearth.org – Θα συνεκτιμηθεί η επιθυμία ενασχόλησης με τη Γη]

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτιδα kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…