Εργασία, ζωή, εμπειρίες, εξομολογήσεις και συμβουλές υπό το λαμπερό φως της ημέρας!

Ολοι ήταν εκεί: ενδιαφερόμενοι, άνεργοι, πτυχιούχοι, ειδικοί, εταιρείες, επαγγελματίες αλλά και γνωστές προσωπικότητες της χώρας που μας άνοιξαν την καρδιά τους.

Το kariera.gr, το πρώτο website στην Ελλάδα για την εργασία και μέλος του δικτύου careerbuilder.com, του μεγαλύτερου website παγκοσμίως για την αγορά εργασίας, διοργάνωσε τις Ημέρες Καριέρας στις 10 και 11 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη, Δήμου Αθηναίων. Εργασία, Εκπαίδευση και Επιχειρηματικότητα συναντήθηκαν στις Ημέρες Καριέρας 2015, το μεγαλύτερο event που διοργανώθηκε ποτέ στην Ελλάδα για την επαγγελματική εξέλιξη.

Στις Ημέρες Καριέρας συμμετείχαν συνολικά 42 εταιρίες, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και start-up επιχειρήσεις! Για 4η φορά συμμετείχαν εταιρίες από το εξωτερικό (Ταϊβάν, Μεγάλη Βρετανία) που αναζητούν προσωπικό, οργανισμοί για την επιχειρηματικότητα αλλά και διεθνείς οργανισμοί που έδιναν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για εργασία σε χώρες εκτός Ελλάδας. Το ALBA Graduate Business School για μια ακόμη χρονιά δήλωσε δυναμικά το παρόν στις Ημέρες Καριέρας, καθώς και έμπρακτα την στήριξή του σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτη οικονομική/κοινωνική ομάδα και επιθυμούν να σπουδάσουν, προσφέροντας για τρίτη συνεχή φορά τη δυνατότητα σε έναν από τους συμμετέχοντες, να σπουδάσει με πλήρη υποτροφία στο πρόγραμμα MSc in Strategic Human Resources Management.
Και όλοι μαζί ζήσαμε την εμπειρία του Up Event, του πιο αισιόδοξου event της χρονιάς. Διακεκριμένες προσωπικότητες από όλους τους τομείς εργασίας φώτισαν μέσα από την προσωπική τους ματιά το δικό τους μονοπάτι σταδιοδρομίας. Και τους ευχαριστούμε θερμά!

Ας δούμε λοιπόν τι χρήσιμο και ενδιαφέρον κρατήσαμε από τον καθένα!

Σάββατο 10/10

H εφευρετική και πρακτική, Anna Maria Poullis, Director στην Orange Grove, επισήμανε τους τρόπους με τους οποίους μια ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε start up επιχείρηση και παρότρυνε τους μελλοντικούς επιχειρηματίες να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Orange Ελλάδας, συμμετέχοντας έτσι στην απόκτηση του χρηματικού επάθλου των 10.000 και 15.000 ευρώ, αντίστοιχα.
«Στην εταιρεία μας, όλα τα έπιπλα κινούνται – κάτι που υποδηλώνει ευελιξία. Η μετακίνηση και γενικότερα η κινητικότητα είναι ζωογόνος. Όπως και το networking – αν δεν το κυνηγήσεις και δεν διαμορφώσεις ένα περιβάλλον γύρω σου, πώς θα εξελιχθείς;»

Ο μοναδικός, ευαίσθητος και βαθιά ανθρώπινος, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής της κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος” σύστησε το εκπληκτικό έργο που επιτελεί για όλους εκείνους που πεινούν, θυμίζοντας πως η δωρεάν προσφορά φαγητού δεν είναι πράξη φιλανθρωπίας, ούτε καν σίτισης, αλλά πράξη αγάπης!
«Δεν υπάρχει αίμα ελληνικό, αλλά μόνο ανθρώπινο και είναι κατακόκκινο. Ο άνθρωπος μπορεί να ανήκει στα ζώα αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν είναι θηρίο. Και για αυτό αφιερώθηκα σε αυτό».

Η σύμβουλος καριέρας και LinkedIn trainer, Έθελ Αγγελάτου, έμαθε στους παρευρισκόμενους όλα τα μυστικά ενός σωστού LinkedIn προφίλ και παρότρυνε τους νέους να επενδύσουν χρόνο σε αυτή την τόσο σημαντική για την καριέρα τους πλατφόρμα εργασίας.
«Το LinkedIn αποτελεί ουσιαστικά το δικό σας site, προωθεί το δικό σας brand name και για αυτό πρέπει να είναι απολύτως σωστά στημένο αφού ουσιαστικά αποτελεί το μέσον πώλησης του εαυτού σας. Δεν χρειάζεται να έχεις επαγγελματική στέγη για να έχεις επαγγελματική ταυτότητα».

Η αεικίνητη και εκρηκτική, Λία Ζαμπέτογλου, Διευθύντρια Εκπαίδευσης στον ΣΕΤΕ, με έκδηλη την αγάπη της για τον τουρισμό, αποκάλυψε τη συνταγή για επιτυχημένους, στον χώρο, επαγγελματίες: πολύ χαμόγελο, πηγαία αίσθηση φροντίδας, αρκετή πειθαρχία, καρύκευμα ψυχής με μεράκι και φιλότιμο και αφαίρεση γκρίνιας αρκούν για μία βέβαιη ανέλιξη.
«Ξεκίνησα ως σερβιτόρα και στην ψυχή είμαι ακόμη σερβιτόρα. Στο τουρισμό κερδίζουν οι συμπεριφορές και όχι οι δεξιότητες για αυτό και η ανέλιξη δεν σχετίζεται με τα πτυχία μας. Λάτρεψα αυτό που έκανα, το εξέλιξα – το λατρεύω ακόμα και το εξελίσσω ακόμα».

Η Προϊσταμένη στο Τμήμα Ανάπτυξης Υπηρεσιών & Εργαλείων, Δήμητρα Δέδε και η ψυχολόγος και σύμβουλος σταδιοδρομίας, Σταυρούλα Δουλάμη στον ΣΥΕΠ του ΕΟΠΠΕΠ μίλησαν για τη σημασία του επαγγελματικού προσανατολισμού και τις διαδραστικές ασκήσεις σταδιοδρομίας που παρέχει δωρεάν ο ΕΟΠΠΕΠ μέσα από το επίσημο website του.
Ο Recruitment & Career Services Manager, Βασίλειος Βέλκος, αναφέρθηκε εκτενώς στα σημεία-κλειδιά που πρέπει να προσέχει ένας υποψήφιος σε μια συνέντευξη, μαθαίνοντας στους νέους πώς να είναι εστιασμένοι με όλο τους το “είναι” στην πρώτη εργασιακή τους εμπειρία.
«Το interview ξεκινάει ήδη από το τηλεφώνημα που λαμβάνουμε από μια εταιρεία. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι. Επίσης, στο τέλος του, σημασία έχει να έχουμε αφήσει μία τέτοια εντύπωση, ώστε εκείνοι που μας μίλησαν να κάνουν σύνδεση προσώπου, βιογραφικού και συζήτησης».

O πολυτάλαντος και genius, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Επικοινωνιολόγος και Πολιτικός Επιστήμων, κατέρριψε τους μύθους που επικρατούν γύρω από την καριέρα και τόνισε πως τόσο η επιτυχία, όσο και η αποτυχία έχουν νόημα μόνο σαν στιγμές μέσα σε μια συνολική επαγγελματική πορεία – γιατί είναι καλύτερα να υπάρχουν πολλές διάσπαρτες τελείες, παρά ένας πλήρης σχηματισμός.
«Εχει τελειώσει η εποχή που μπορούσαμε να κλειστούμε στο κουτάκι των σπουδών μας και βάσει αυτών να πορευθούμε και να λειτουργήσουμε. Αν περιοριστείς ο ίδιος, περιορίζονται και οι γύρω σου και, συνεπώς οι προοπτικές σου. Ανοιχτά μάτια, ανοιχτά αυτιά, ανοιχτά μυαλά. Οσο λιγότερο απόλυτος είσαι, τόσο καλύτερα περνάς».

Ο Νικόλαος Φραγκιάς, Therapist & Trainer, συμβούλεψε τους συνεντευξιαζόμενους να ελέγχουν τα εξής πέντε σημεία: ενέργεια, γλώσσα του σώματος, οπτική επαφή, τόνος φωνής και χειρονομίες, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες πρόσληψής τους.
«Πιστέψτε ότι έχετε δυνατότητες, μην κλείνεστε στον εαυτό σας διότι αυτό φαίνεται στη γλώσσα του σώματος. Αντιγράψτε τις κινήσεις, τις εκφράσεις… ακόμη και την αναπνοή του συνεντευξιαστή».

Η ρεαλίστρια και ακριβοδίκαιη, δημοσιογράφος και κριτικός Αφροδίτη Γραμμέλη επισήμανε πως η δημοσιογραφία δεν διδάσκεται σε πανεπιστήμια και έδρανα, αλλά μαθαίνεται μόνο μέσα από το ρεπορτάζ και τόνισε πως τα συστατικά μιας επιτυχημένης δημοσιογραφικής πορείας είναι η πίστη, η αλήθεια και το συναίσθημα – αλλά με μέτρο.
«Είμαι μάνα και μην φανταστείτε πως μπορείς να είσαι δημοσιογράφος και μάνα πιστεύοντας πως θα επιστρέψεις το μεσημέρι για να διαβάσεις το παιδί σου γεωγραφία. Δεν υπάρχει ωράριο, δεν κοιμάσαι ποτέ, δεν έχεις σαββατοκύριακα».

Οι ευφάνταστοι, καταξιωμένοι σεφ του εστιατορίου Cookoovaya, Περικλής Κοσκινάς και Σπύρος Λιάκος, παρομοίασαν το φαγητό με έρωτα, αφού το μοιράζεσαι, το παραχωρείς, του παραδίνεσαι και υποστήριξαν πως η απλότητα των υλικών και η φιλοξενία είναι αυτά που κάνουν την ελληνική κουζίνα το τέλειο εξαγώγιμο προϊόν.
«Θεός ποιος είναι; Θεός είναι μόνο εκείνος που σε επισκέπτεται, θεός είναι ο πελάτης του εστιατορίου. Αν είναι να μην έχεις σε ποιον να σερβίρεις το φαγητό σου, τι να το κάνεις και αν είναι πολύ ωραίο;»

Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…