Εργασία, ζωή, εμπειρίες, εξομολογήσεις και συμβουλές υπό το λαμπερό φως της ημέρας

Όλοι ήταν εκεί: ενδιαφερόμενοι, άνεργοι, πτυχιούχοι, ειδικοί, εταιρείες, επαγγελματίες αλλά και γνωστές προσωπικότητες της χώρας που μας άνοιξαν την καρδιά τους.

Το kariera.gr, το πρώτο website στην Ελλάδα για την εργασία και μέλος του δικτύου careerbuilder.com, του μεγαλύτερου website παγκοσμίως για την αγορά εργασίας, διοργάνωσε τις Ημέρες Καριέρας στις 10 και 11 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη, Δήμου Αθηναίων. Εργασία, Εκπαίδευση και Επιχειρηματικότητα συναντήθηκαν στις Ημέρες Καριέρας 2015, το μεγαλύτερο event που διοργανώθηκε ποτέ στην Ελλάδα για την επαγγελματική εξέλιξη.

Στις Ημέρες Καριέρας συμμετείχαν συνολικά 42 εταιρίες, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και start-up επιχειρήσεις! Για 4η φορά συμμετείχαν εταιρίες από το εξωτερικό (Ταϊβάν, Μεγάλη Βρετανία) που αναζητούν προσωπικό, οργανισμοί για την επιχειρηματικότητα αλλά και διεθνείς οργανισμοί που έδιναν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για εργασία σε χώρες εκτός Ελλάδας. Το ALBA Graduate Business School για μια ακόμη χρονιά δήλωσε δυναμικά το παρόν στις Ημέρες Καριέρας, καθώς και έμπρακτα την στήριξή του σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτη οικονομική/κοινωνική ομάδα και επιθυμούν να σπουδάσουν, προσφέροντας για τρίτη συνεχή φορά τη δυνατότητα σε έναν από τους συμμετέχοντες, να σπουδάσει με πλήρη υποτροφία στο πρόγραμμα MSc in Strategic Human Resources Management.
Και όλοι μαζί ζήσαμε την εμπειρία του Up Event, του πιο αισιόδοξου event της χρονιάς. Διακεκριμένες προσωπικότητες από όλους τους τομείς εργασίας φώτισαν μέσα από την προσωπική τους ματιά το δικό τους μονοπάτι σταδιοδρομίας. Και τους ευχαριστούμε θερμά!

Ας δούμε λοιπόν τι χρήσιμο και ενδιαφέρον κρατήσαμε από τον καθένα!

Κυριακή 11/10

Ο Αλέξης Κομσέλης, διευθυντής του AHEAD, τόνισε τη σημασία της ανάγκης να μοιράζονται οι ιδέες για start up επιχειρήσεις με τους κατάλληλους ανθρώπους και φορείς και διαβεβαίωσε τους νέους πως μόνο όταν κάποιος εξασκεί την επιχειρηματικότητα, κατακτά των τομέα των επιχειρήσεων.
«Την ιδέα πρέπει να τη μοιραστείς, αλλιώς δεν έχει νόημα. Πρέπει όμως και να ξέρεις να τη μοιραστείς. Συχνά, ακούς μια φαεινή ιδέα ακόμη και μετά από μισής ώρας ανούσια κουβέντα. Ας μην πλατιάζουμε λοιπόν άνευ λόγου».

Η μαγευτική, ρεαλίστρια και δίκαιη, δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη δήλωσε έτοιμη να αμφισβητήσει όλα όσα έχει μάθει μέχρι τώρα, επικρότησε τη φράση των New York Times “Η ενημέρωση είναι η προσευχή του σύγχρονου ανθρώπου” και κατέληξε πως για να γίνεις ένας καλός δημοσιογράφος πρέπει να διαβάζεις, να ρωτάς και να μην κοιτάς ποτέ το ρολόι.
«Ηθελα να γίνω γιατρός. Σπούδασα νομική. Κατέληξα δημοσιογράφος. Στην αρχή, ένιωθα η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Η ίδια η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που ανατρέπει τον κάθε τίτλο. Σε αυτή τη δουλειά δεν είμαστε εμείς η είδηση, αλλά το θέμα. Η σκηνή ανήκει σε αυτό. Επίσης, στη ζωή χρειάζεται να αφιερώνουμε χρόνο στη σκέψη, εκτός από τη δουλειά ή το διάβασμα. Χωρίς να σκεφτόμαστε, δεν θα αξίζουμε ούτε ως παραγωγική μονάδα».

Ο ειδικός σε θέματα Ανθρωπίνων Πόρων, Μάριος Μανιάτης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αυτοαξιολόγησης του συνεντευξιαζόμενου και αποκάλυψε τα βήματα μιας συνέντευξης για να ακούσουμε το πολυπόθητο «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεστε».
Ο πολυπράγμων Άλεξ Κάβδας, Greek Product Manager του Athens Daily Secret, αποκάλυψε πως πάσχει από Σ.Ε.Π (Σύνδρομο Επαγγελματικής Πολυπλοκότητας) και παραδέχθηκε πως αυτό το γαργαλιστικό αίσθημα ανάγκης για συνεχή επαγγελματική πολυπλοκότητα τον κάνει να απολαμβάνει καθημερινά νέες “γεύσεις ζωής”.
«Εχουμε περάσει από το multitasking στο hypertasking. Οι γενιές Χ, Ψ, Ζ είναι το νέο smartphone που όλοι θα ήθελαν να είχαν στα χέρια τους».

O Project Manager του Regeneration, Σπύρος Μυλωνάς, έφερε πνοή αισιοδοξίας στους μελλοντικούς επαγγελματίες, εξηγώντας τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής εργασίας που προσφέρονται ενώ συμβούλεψε τους νέους να στρέψουν το βλέμμα τους στο κάλλος και να μην απογοητεύονται.
Ο ξεχωριστός, ευφυής και εξαίσια περιγραφικός, συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης δήλωσε πως άρχισε να γράφει βιβλία σε μια προσπάθεια να ζήσει με πιο ενδιαφέροντα τρόπο μέσα από τους ήρωές του. Επισήμανε πως όποιος επιθυμεί να ακολουθήσει την καριέρα ενός συγγραφέα πρέπει πρώτα να μάθει να σβήνει και μετά να γράφει.
«Η πραγματικότητα στην οποία ζούσα, δεν μου αρκούσε. Εβρισκα την πορεία της ζωής προδιαγεγραμμένη και επαναλαμβανόμενη. Δεν υπήρχε καμία περιπέτεια. Το γραπτό μου έδινε τη δυνατότητα να γίνω, όχι κάποιος άλλος, αλλά να υπάρχω κάπως αλλιώς κάπου αλλού. Επίσης, πιστεύω πως μέσα από ένα μυθιστόρημα η κοινωνία βλέπει ποια είναι και προς τα πού πηγαίνει. Εγώ πάντως έζησα σε τρεις χώρες: μια Ελλάδα μέχρι την έγχρωμη τηλεόραση, μία Ελλάδα μετά την εμφάνισή της και μία Ελλάδα της παρούσας κρίσης. Ηταν φανερές οι φούσκες που θα έσκαγαν…»

Ο General Manager του Great Place to Work Ελλάδας, Δημήτρης Γκανούδης, μίλησε για τη σημασία του καλού εργασιακού περιβάλλοντος και σύστησε στο κοινό τρεις από τις καλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα για εργασία, τη Μινέρβα, τη Leroy Merlin Ελλάδας και την Abbvie μέσω των Βαγγέλη Σιαρλή, Αντωνίας Μαύρου και Θεοδώρας Μπαλάνη, αντιστοίχως.  
Ο συγκινητικός και απρόβλεπτος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του “Bespoke Athens”, Βασίλης Μπουρτσάλας, σε μια ομιλία που τα είχε όλα -δράμα, χιούμορ και πολλή αλήθεια-, περιέγραψε πώς η αγάπη του για το ανδρικό ρούχο τον οδήγησε από τις πολυεθνικές στη Νέα Υόρκη, στην Αιόλου της Αθήνας να σέρνει βαλίτσες γεμάτες με κοστούμια, σαν πλανόδιος πωλητής, για να συνειδητοποιήσει πως αυτό τον κάνει πραγματικά και βαθιά ευτυχισμένο. Όλα αυτά, ενώ πάντα αναφερόταν στη σύζυγό του και τα πολλά τους… χωρίσματα και ξανανταμώματα.
«Τα τυχαία γεγονότα που με οδηγούσαν από τη μία, μεγάλη, δουλειά στην άλλη, πιστεύω πως ήταν και καρδιακά συμβάντα, με την έννοια ότι εγώ κοστούμια κυνηγούσα αλλά συνεχώς, μια καλή σύμπτωση μου έδινε λύσεις στη ζωή. Όμως, τα σοβαρά προβλήματα υγείας με έκαναν τελικά να μπορώ συνεχώς να απομυθοποιώ καταστάσεις».

Ο επιτυχημένος και διεθνώς αναγνωρισμένος Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής του Taxibeat, μίλησε για τον ενθουσιασμό που πρωτοένιωσε όταν τα smartphones εισήχθησαν στην ελληνική αγορά και τόνισε πως η επιτυχία της εφαρμογής του “Taxibeat” οφείλεται στη δύναμη του χρήστη, φιλτράροντας και βαθμολογώντας την υπηρεσία, να επιβάλει το αποτέλεσμα.
«Όταν ξεκινήσαμε, κηρύχθηκε μια μεγάλη απεργία ταξί και για τους πρώτους τρεις μήνες πήραμε την κάτω βόλτα. Όμως αμέσως φάνηκε ότι κάτι θα συμβεί σημαντικό – ακόμη και απλοί άνθρωποι ήθελαν να συμμετέχουν στο funding. Ποτέ δεν λες ότι έχεις επιτύχει, διότι τότε θα ξεκινήσει η πτώση. Στόχος μας είναι να κινείται η πόλη έξυπνα, να γίνει μία smart city».

Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…