Στην τελευταία ενότητα που δημοσιεύσαμε, αναφέρθηκαν οι βασικοί λόγοι που φοιτητές και τελειόφοιτοι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι αναγκαίο να ενταχθούν σε πλατφόρμες και μέσα επαγγελματικής δικτύωσης, όσο το δυνατόν συντομότερα, δίχως να περιμένουν πρώτα να αποφοιτήσουν. Όπως είπαμε ήδη, η ένταξη στην πλατφόρμα είναι εύκολη δεδομένων των οδηγιών που παρέχει και των αυτοματοποιημένων διαδικασιών. Ας δούμε λοιπόν, ένα-ένα, βήματα απαραίτητα για την ένταξη αυτή!

Αναρτήστε φωτογραφία σας!

Ένα από τα πρώτα βήματα που χρειάζεται να κάνετε, είναι να βγάλετε μια επαγγελματική φωτογραφία και να την εντάξετε στην αντίστοιχη εφαρμογή. Για να διευκρινίσουμε τον όρο “επαγγελματική”, η φωτογραφία σας χρειάζεται να σας απεικονίζει επιμελημένους, σε κοντινό πλάνο (σχεδόν προσωπογραφία), με ένδυση (που μόλις θα φαίνεται) ύφους επαγγελματικού – όπως δηλαδή θα πηγαίνατε ντυμένος/η σε μία συνέντευξη (περαιτέρω συμβουλές για την ενδυμασία συνέντευξης μπορείτε να βρείτε αναλυτικά και στον ΟΔΗΓΟ ΚΑΡΙΕΡΑΣ, σελ.19-20). Μην ξεχνάτε ότι η φωτογραφία είναι απαραίτητο να είναι καλής ανάλυσης, κατά προτίμηση φωτεινή ή τραβηγμένη πρωινές ώρες και να μην απεικονίζει στιγμές οικογενειακές/φιλικές/κοινωνικές/ψυχαγωγίας. Τέτοιου στυλ, ταιριάζουν καλύτερα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook.

Συμπεριλάβετε “εξωσχολικές” δραστηριότητες και ακαδημαϊκές ενότητες!

Στο προφίλ σας, φροντίστε να καταγράψετε τις εμπειρίες σας, είτε αυτές προέρχονται από εθελοντική εργασία, εντός ή εκτός των σπουδών σας, ακαδημαϊκές “υποχρεώσεις” (ενδεχόμενες βοηθητικές ασχολίες σε καθηγητές, οργανώσεις της σχολής σας, κ.ο.κ.) που σας πρόσθεσαν γνώσεις και εργασίες παράλληλα με τις σπουδές σας που μπορεί να θεωρείτε ως “τίποτα σπουδαίο”. Αν προσπαθήσετε τις τελευταίες να τις καταγράψετε με επαγγελματικό τρόπο, επεξηγώντας την εμπειρία που αποκομίσατε από αυτές, τότε είναι θεμιτό να τις αναφέρετε.

“Ανεβάστε” τα project σας!

Αν κατά τη διάρκεια των σπουδών σας εμπλακήκατε σε εργασίες, ομαδικές και μη, μην ξεχάσετε να τις αναρτήσετε. Υπάρχει ειδική εφαρμογή για projects, όπου μπορείτε να αξιοποιήσετε και μάλιστα, να συμπεριλάβετε και συμφοιτητές σας όπου σας συνόδευαν στην προσπάθειά σας, για να αναφέρετε την εμπειρία ομαδικότητας που αποκτήσατε. Αυτές οι καταχωρήσεις μπορούν να συνδυαστούν και με συστάσεις (recommendations) που μπορείτε να ζητήσετε από τους καθηγητές, τους υπευθύνους σας, ακόμα και τους συμφοιτητές σας, για να αποδείξετε εμπράκτως τις επιδόσεις σας!

[..η συνέχεια στην επόμενη ενότητα! Stay tuned!]

Αφήστε το σχόλιό σας…