Μιας κι αρχίσαμε τις αναφορές σε mentoring στην προηγούμενη ενότητα (http://t.co/px5Eq6vRz8) και στην προσφερόμενη τεχνογνωσία ειδικών και στελεχών, ας περάσουμε αυτή την εβδομάδα σε δύο επιπλέον αξιόλογες πλατφόρμες-συνεργασίες!

1. The Lab (της Metavallon): Ένα πρόγραμμα που ήρθε για να μείνει, βοηθώντας εντός χώρας καθώς και παγκοσμίως, τολμηρούς επιχειρηματίες και όσους επιθυμούν να πάρει σάρκα και οστά η επιχειρηματική ιδέα που τους τριβελίζει. Πώς λειτουργεί όλο αυτό; Σε μια ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα e-venturing, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επιμορφωθούν μέσω 8 ενοτήτων, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, να συμβουλευτούν μέντορες και ειδικούς παγκοσμίως, καθώς και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις σε ειδικά διαμορφωμένη “κυψέλη” συζητήσεων.
Σε δεύτερη φάση, παρέχεται “χώρος” για 8 εβδομαδιαίες προσωπικές συναντήσεις στην Αθήνα, για να αξιολογηθούν οι παρουσιάσεις των συμμετεχόντων από αρμόδια άτομα, να δοθούν συμβουλές σε προσωπικό επίπεδο σχετικά με την υλοποίηση των ενεργειών τους και να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια. Οι συμμετέχοντες που θα επιλεχθούν, θα έχουν περαιτέρω την δυνατότητα να συνεχίσουν στο 8μηνο πρόγραμμα επιτάχυνσης νέων επιχειρήσεων, The Accelerator που επίσης σχεδίασε και υλοποιεί η Metavallon.

Για να συμμετέχετε, “δοκιμάστε” την πλατφόρμα ξεκινώντας από το PreLab (διαδραστικό μάθημα) και αργότερα να γραφτείτε στο The Lab (20 ευρώ/ομάδα).

2. COSMOTE StartUp: Στο εν λόγω δομημένο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στο στήσιμο μιας επιχείρησης, την εξέλιξη της ιδέας τους, καθώς και το τεχνικό μέρος αυτής. Κατόπιν, επιλεγμένοι coaches μοιράζονται τις εμπειρίες και τις συμβουλές τους, με στόχο να εξελιχθούν οι ομάδες και τα επιχειρηματικά τους πλάνα. Εντωμεταξύ, οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν στην OTE Academy απογευματινά σεμινάρια, από σημαντικούς ομιλητές του ελληνικού επιχειρηματικού χώρου. Τέλος, 10 ομάδες θα μπορέσουν να παρουσιάσουν την εξελιγμένη πλέον επιχειρηματική τους ιδέα (μετά από 3 μήνες εντατικής εκπαίδευσης), κατά τη διάρκεια ενός “Investors Day”, όπου θα παρευρεθούν ελληνικές επενδυτικές εταιρίες, ιδιώτες επενδυτές και επενδυτικά σχήματα από το εξωτερικό.

Για να συμμετέχετε, θα χρειαστεί να καταθέσετε την υποψηφιότητά σας με την ομάδα σας μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2013. Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, η Επιτροπή θα επιλέξει τις ομάδες που θα προσκληθούν για να συμμετάσχουν στο Selection Day. Τέλος, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή θα καταλήξει στις 10 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τρίμηνο πρόγραμμα COSMOTE StartUp.

Εμπρός, λοιπόν, καλές σας ιδέες!

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…