Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να υποστηρίζει το Hellenic Start-up Association (HSA), ή αλλιώς η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ). Μια “φρέσκια” κοινότητα που προτείνουμε να γνωρίσετε ξεκινώντας αυτόν τον Σεπτέμβριο, όπου εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, βοηθά τα μέλη της, ανεξαρτήτου ηλικίας, να σχηματίσουν ένα δίκτυο με κοινά σημεία αναφοράς, με δυνατότητες προβολής των ιδεών και του επιχειρείν τους, και με απεριόριστες ευκαιρίες για συνέργιες και ανάπτυξη. Βασικές δράσεις του δικτύου είναι οι γνωστές και πλέον καθιερωμένες συναντήσεις δικτύωσης “Είμαι-Κάνω-Θέλω”, όπως επίσης και τα εκπαιδευτικά workshop που διοργανώνουν, ονομαζόμενα “HSA University”. Ας δούμε επιμέρους τα οφέλη τους:

“Είμαι-Κάνω-Θέλω”

Συναντήσεις με πολύ ενδιαφέρον που λαμβάνουν χώρα τη 2η Τετάρτη κάθε 2ου μήνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με κάθε παρευρισκόμενο να έχει 2 λεπτά να παρουσιάσει τον εαυτό του και την επαγγελματική του ιδιότητα, να αναφερθεί στο πώς δραστηριοποιείται (ή έχει σκοπό να δραστηριοποιηθεί) σε επιχειρηματικό επίπεδο, να συστήσει ενδεχομένως στην κοινότητα τα μέλη της ομάδας του, το αντικείμενο της νεοφυούς επιχείρησης που πρεσβεύει όπως και τις ανάγκες, τη βοήθεια και τη συνεργασία που θα επιθυμούσε να αποκομίσει από την κοινότητα.

Η παρουσίαση αυτή δε χρειάζεται να πραγματοποιηθεί με επίσημο τρόπο ή το μέλος να έχει απαραίτητα προετοιμάσει κάτι συγκεκριμένο. Η προτροπή αφορά κυρίως μια συζήτηση και επεξήγηση σε χαλαρό και φιλικό επίπεδο της ιδέας του, έχοντας κατά νου ότι και οι υπόλοιποι βρίσκονται εκεί για τον ίδιο λόγο, ενδεχομένως και ως δυνητικοί συνεργάτες. Αυτό, “επισφραγίζεται” με ανοιχτή συζήτηση που ακολουθεί μεταξύ των ενδιαφερομένων. Η πρώτη συνάντηση της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, στις 6.00μ.μ., στον πολυχώρο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε εδώ τη σχετική ιστοσελίδα ή δηλώστε συμμετοχή μέσω Facebook εδώ .

“HSA University”

Μια ακόμα προγραμματισμένη δράση της κοινότητας, είναι μια σειρά από εκπαιδευτικά workshop που διοργανώνονται για να “φιλοξενούν” θεματικές ενότητες που θα μεταφέρουν γνώση και εμπειρία στους συμμετέχοντες τους. Και αυτά, λαμβάνουν χώρα την 2η Τετάρτη κάθε 2ου μήνα, εναλλάξ με τις συναντήσεις δικτύωσης “Είμαι-Κάνω-Θέλω”. Θέματα που συνήθως αναλύονται, αφορούν τις χρηματοδοτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων, τις δράσεις, τα κριτήρια και ενημέρωση σχετική με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και την εξωστρέφεια (στήσιμο start-up με σκοπό την προβολή του στο εξωτερικό). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, επισκεφθείτε εδώ τη σχετική ιστοσελίδα.

Όπως μας αναφέρει και μέλος του Advisory Board της ΕΕΝΕ για τη νοοτροπία που χαρακτηρίζει τους συνεργάτες και τους συμμετέχοντες αυτών των δράσεων, είναι ότι “η Ελλάδα πάσχει από έλλειψη ρίσκου, όντας μέσα στην ασφάλεια και τη βολή που έχει συνηθίσει. Στο εξωτερικό, οι γενιές εκπαιδεύονται στο ρίσκο και τη διαχείριση αυτού”. Αυτό κατ’ επέκταση γίνεται “προσωπική νοοτροπία του κάθε ατόμου, να οδηγεί (ηγείται) κι όχι να ακολουθεί”. Αν λοιπόν υπάρχει η ιδέα (υλοποιήσιμη και βιώσιμη), επιμονή και γνώση της αγοράς (target group) και των αναγκών της, η χρηματοδότηση “δεν είναι μακριά”. Συνεπώς:

“Αν έχεις την ιδέα και την πιστεύεις πραγματικά, η οικονομική υποστήριξη «έρχεται» – «Πάω, όπου με πάει η ιδέα της επιχείρησής μου!»”.

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες την κα Αρετή Γεωργιλή, Advisory Board Member at Hellenic Start-up Association και την κα Κάλλια Κυπριωτάκη, Community manager at Hellenic Start-Up Assosiation.

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…