Τρεις μέρες αφιερωμένες στον εθελοντισμό έρχονται στις αρχές Νοεμβρίου σπάζοντας τα στερεότυπα που έχουμε στο μυαλό μας για τη εθελοντική προσφορά.

Ανεξαρτήτως αν είμαστε άνθρωποι που έχουμε δουλειά ή ψάχνουμε για δουλειά, φέρνοντας στο μυαλό μας την εμπειρία μας από τα προηγούμενα events της ethelon, περιμέναμε για αυτή τη διοργάνωση. Από τις 2 ως τις 4 λοιπόν Νοεμβρίου, στο Impact Hub Athens, η ethelon διοργανώνει ένα multi-event, το οποίο θα φέρει κοντά όσους είναι ευαισθητοποιημένοι με τον εθελοντισμό (αλλά και όσους ακόμα δεν είναι!). Νέοι άνθρωποι, εθελοντές, εν δυνάμει εθελοντές, εταιρείες που διοργανώνουν μικρά και μεγάλα δρώμενα για τα οποία χρειάζονται ανθρώπους, και μαζί με όλους αυτούς μέλη από την Κοινωνία των Πολιτών, θα συναντηθούν, θα γνωριστούν και θα συμμετέχουν σε ό,τι τους τραβάει την περιέργεια: διαδραστικά workshops, roundtables αλλά και εθελοντικές δράσεις.

ethelon

Το ethelon Days που γίνεται για πρώτη φορά φέτος, είναι αφιερωμένο στην generation V (όπου V το αρχικό του Volunteer). Ρωτήσαμε τη Ζωή Μηνόγιαννη και τον Κωνσταντίνο Σημαιοφορίδη από την ομάδα της ethelon ποια είναι αυτή η περιβόητη generation V.

«Ο καθένας μας ανήκει σε μία γενιά, Χ,Υ ή Ζ όμως στην ethelon πιστεύουμε ότι όλες οι γενιές έχουν ένα κοινό σημείο…αρκεί να το θες. Η generation V είναι μία γενιά που ξεφεύγει από ηλικιακά όρια και έχει ως στόχο να ενώσει τις δυνάμεις όλων των γενεών για έναν καλό σκοπό, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά. Είναι η γενιά που περνάει στις πράξεις και δεν μένει στα λόγια. Αναλαμβάνει την ευθύνη και δίνει λύσεις στα προβλήματα που βλέπει γύρω της. Σέβεται τον συνάνθρωπο, την διαφορετικότητα και το περιβάλλον. Είναι μέρος της κοινωνίας και προσφέρει σε αυτή. Ανήκουμε όλοι σε αυτήν την γενιά αρκεί να το θέλουμε». 

ethelon

Στο πλαίσιο του ethelon Days μάθαμε επίσης ότι θα γίνουν στην Αθήνα δράσεις όπως: κοινωνικό μαγείρεμα για ευπαθείς ομάδες, μια ανάπλαση χώρου, και θα υπάρχει  μια πολύ ξεχωριστή στιγμή όπου ένα τραγούδι της Μαριέττας Φαφούτη θα μεταφερθεί στη νοηματική. Η διοργάνωση επίσης θα περιλαμβάνει 15 δυνατούς ομιλητές και συν-ομιλητές όπως ο Κωνσταντίνος Ευφραιμίδης από τον όμιλο ANTENNA, ο Νίκος Κιούσης από το Let’s Do It Greece, και η Αμαλία Κωνσταντακοπούλου από το The Tipping Point.

Ρωτώντας τα παιδιά που ετοιμάζουν πυρετωδώς το event «Γιατί κάποιος να έρθει στο ethelon Days; Τι θα λέγατε σε όσους είναι σκεπτικιστές απέναντι στον εθελοντισμό;», μας είπαν:

«Στο ethelon Days θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις workshops και roundtables με θέματα όπως η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, η κοινωνική επιχειρηματικότητα αλλά και πώς τα παραπάνω συνδέονται με τον εθελοντισμό και την Generation V. Στο τέλος του τριημέρου περνάμε από την θεωρία στην πράξη και εφαρμόζουμε ό,τι μάθαμε σε 6 ταυτόχρονες κοινωνικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν όπως κοινωνικό μαγείρεμα, και ανάπλαση χώρου, απόδοση τραγουδιού στην νοηματική και άλλα. Ο κυριότερος όμως λόγος για να έρθει κάποιος στο ethelon Days, είναι για να ανακαλύψει πόσα πολλά πράγματα μπορεί να κερδίσει από τον εθελοντισμό και πόσα διαφορετικά μονοπάτια μπορεί να εξερευνήσει. Ακόμα και αν έχεις αμφιβολίες για τον εθελοντισμό, το ethelon Days είναι μία τέλεια ευκαιρία για να βεβαιωθείς ότι μέσω του εθελοντισμού μπορείς να αλλάξεις τουλάχιστον μία ζωή… τη δική σου». 

Τι; ethelon Days

Πότε; 2-4 Νοεμβρίου

Πού; Impact Hub Athens, και στις 4 Νοεμβρίου θα γίνουν 6 παράλληλες εθελοντικές δράσεις στο κέντρο της Αθήνας

www.ethelondays.gr

www.facebook.com/Ethelon.org

www.instagram.com/ethelon_org

Δείτε εδώ και ένα βίντεο από προηγούμενη δράση της ethelon.

Επιμέλεια: Δημήτρης Φαλλιέρος