Συμβουλές για να παραμείνουμε ενεργοί στην αγορά εργασίας μετά την πανδημία

Καθώς οι επιχειρήσεις έχουν ανοίξει και πάλι μετά την καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, πολλοί που αναζητούν εργασία αλλά και ήδη εργαζόμενοι αναρωτιούνται πώς θα μπορέσουν να παραμείνουν ενεργοί σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς που ζούμε. Ας δούμε κάποιες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε στην αγορά εργασίας και να προστατεύσουμε την καριέρα μας από μελλοντικές κρίσεις.

Αξιολογούμε και επεκτείνουμε τις δεξιότητές μας: Εάν εργαζόμαστε εξ αποστάσεως και γλιτώνουμε ένα δίωρο από το «πηγαινέλα» στη δουλειά, μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό τον χρόνο για να αποκτήσουμε νέες δεξιότητες ή να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες. Εν τω μεταξύ, πιθανώς να έχουμε ήδη αποκτήσει νέες δεξιότητες δουλεύοντας από το σπίτι, οπότε, καλό είναι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε ποιες είναι αυτές -για παράδειγμα, καλύτερη διαχείριση χρόνου, ευελιξία ή ίσως η χρήση ενός νέου ψηφιακού εργαλείου.

>>> Σε περίπτωση που κάποιος έχει χάσει τη δουλειά του εξαιτίας της πανδημίας, αυτή είναι η στιγμή για να ενισχύσει τις δεξιότητές του. 

Σχεδιάζουμε το μέλλον: Σε δύσκολες εποχές, ο προγραμματισμός για το μέλλον δεν είναι εύκολος. Ωστόσο, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάποιο προσωπικό σενάριο, σκεπτόμενοι πώς μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα, κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες ορίζουν την επιχειρηματική στρατηγική τους. Το «κλειδί» είναι να σκεφτούμε πού θα υπάρχει ζήτηση για εργασία και πώς θα το εκμεταλλευτούμε καλύτερα. Να διερευνήσουμε ποιο είδος εργασίας παρουσιάζει σταθερότητα, σύμφωνα με διαφορετικά σενάρια. 

Δεν απορρίπτουμε τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες συμβάσεις: Καθώς οι εταιρείες ανακάμπτουν από την πανδημία και προσαρμόζονται στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, είναι πολύ πιθανό να προσλάβουν περισσότερους συμβασιούχους παρά μόνιμους υπαλλήλους. Αυτό είναι κατανοητό, από την άποψη ότι επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εκτιμήσουν τις επερχόμενες αλλαγές και ποιες θα είναι οι τελικές ανάγκες τους. Η εργασία με σύμβαση σε μια εταιρεία έχει αρκετά οφέλη: μας επιτρέπει να κάνουμε νέες επαφές, να δημιουργήσουμε το δίκτυό μας και να αποκτήσουμε εμπειρία, χωρίς να έχουμε κενά διαστήματα στο βιογραφικό μας. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε τη δυνατότητα να γίνουμε μόνιμοι υπάλληλοι στο μέλλον. Δεν αρνούμαστε εύκολα δηλαδή. 

Σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο να επαναπροσδιορίσουμε την καριέρα μας: Εάν η καριέρα μας δέχθηκε μεγάλο πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ίσως θα πρέπει να «ανακαλύψουμε» ξανά τον εαυτό μας και να κάνουμε μια νέα στροφή. Όταν επαναπροσδιορίζουμε τη σταδιοδρομία μας, είτε πρέπει να μάθουμε μια νέα δεξιότητα, για να αναζητήσουμε μια νέα θέση εργασίας, είτε να κάνουμε πρακτική άσκηση για να αποκτήσουμε εμπειρία σε μια νέα σφαίρα. Εναλλακτικά, βρίσκουμε έναν τρόπο να αξιοποιήσουμε τις υπάρχουσες δεξιότητες, την εμπειρία και τις γνώσεις μας σε έναν άλλο τομέα. Ενδεχομένως να χρειαστεί να αποδεχθούμε μια λιγότερο καλά αμειβόμενη θέση εργασίας, αλλά αυτό δεν αποκλείει, με τη σωστή νοοτροπία, να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και πάλι την καριέρα μας προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε.

Είμαστε σε θέση να εργαστούμε εξ αποστάσεως: Μια θετική συνέπεια της πανδημίας, όπως είναι γνωστό, είναι ότι οι εταιρείες έχουν αναγνωρίσει ότι οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται αποτελεσματικά από το σπίτι τους. Η τηλεργασία μάς επιτρέπει να κάνουμε αίτηση για θέσεις εργασίας που βρίσκονται εκτός της περιοχής ή ακόμη και της χώρας μας. Άρα, σκεπτόμαστε τις ευκαιρίες που μας προσφέρουν τη δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας. Ακόμα κι αν στην περιγραφή της, μια δουλειά δεν εμπεριέχει την επιλογή εργασίας από το σπίτι, δεν χάνουμε τίποτα να ρωτήσουμε.

Photo by XPS on Unsplash