Στην εποχή αυτή, που είμαστε με το ένα πόδι στις δουλειές μας και με το άλλο έξω, οι ερωτήσεις πρέπει να απαντώνται! Εδώ λοιπόν, σας μαζέψαμε τις πιο sos.

1.Δουλεύω σε γυμναστήριο και παραμένω σε αναστολή εργασίας. Τι θα γίνει με μένα τον Μάιο;

Δεν οφείλεις να παράσχεις εργασία στον εργοδότη σου. Δικαιούσαι το ειδικό επίδομα Μαΐου που έχει οριστεί με τη μορφή αναλογικής αποζημίωσης (534 ευρώ). Επειδή υπάρχει πιθανότητα τα γυμναστήρια να παραμείνουν κλειστά και τον Ιούνιο, θα επανεξεταστεί κι άλλη αποζημίωση για σένα τον Ιούνιο.

2.Η επιχείρηση που δουλεύω άνοιξε. Μπορεί όμως να παρατείνει τις αναστολές εργασίας κάποιων;

Ναι μπορεί να παρατείνει τις αναστολές εργασίας του 60% των εργαζομένων. Μπορεί να παρατείνει και περισσότερους από το 60% αν ανήκει στις επιχειρήσεις αυτές (όπως π.χ. οι αεροπορικές μεταφορές επιβατών).

3.Η επιχείρηση που δουλεύω δεν με είχε σε αναστολή Μάρτιο και Απρίλιο. Δούλευα κανονικά με τηλεργασία. Μου είπαν ότι θέλουν να με βάλουν τώρα σε αναστολή. Γίνεται;

Όχι. Επιτρέπεται µόνο η παράταση για αναστολές εργαζομένων που ήδη ίσχυαν. Δεν γίνεται ξαφνικά τώρα κάποιος να βγει σε αναστολή εργασίας. Η τελευταία προθεσμία που είχαν οι εργοδότες για να σας δηλώσουν ως εργαζομένους σε αναστολή ήταν η 20η Απριλίου. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα, δεν γίνεται.

4. Μέχρι πότε μπορεί να διαρκέσει η αναστολή εργασίας μου;

Μέχρι τις 31 Μαΐου.

5. Μπήκα σε αναστολή 13/4. Η αρχική αναστολή ήταν για 45 μέρες. Όταν λήξουν οι μέρες αυτές, τι κάνω;

Μπήκατε 13/4 άρα το 45μερο τελειώνει στις 27/5. Μπορεί ο εργοδότης σας να πάρει παράταση για τη δική σας αναστολή, αλλά μόνο μέχρι το τέλος του Μαΐου, δηλαδή για 4 έξτρα μέρες. Θα τις πληρωθείτε και αυτές τις 4 μέρες με τη μορφή έξτρα επιδόματος, αναλογικά.

6. Δουλεύω στο λιανεμπόριο, οπότε ανοίξαμε τη Δευτέρα 11/5. Τι ακριβώς δικαιούμαι ως ειδικό επίδομα για τον Μάιο;

Όπως το βλέπουμε, η παράταση της αναστολής σου είναι για τις 10 πρώτες μέρες του Μαΐου, αφού την 11η μέρα επέστρεψες στη δουλειά σου. Άρα δικαιούσαι επίδομα 180 ευρώ, δηλαδή όσο αναλογεί για 10 μέρες.

7. Η εταιρεία που δούλευα ήταν κλειστή για 45 μέρες και τώρα επαναλειτουργεί. Μπορεί να γίνουν απολύσεις;

Υπάρχει κάτι που σας προστατεύει από απολύσεις, αλλά μόνο μερικώς: η ρήτρα ότι ο εργοδότης προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, έχει δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει «τον ίδιο αριθμό εργαζομένων». Αυτό σημαίνει ότι αν είχε 10 εργαζόμενους πρέπει να διατηρήσει 10 θέσεις εργασίας. Όμως δεν ξέρουμε αν θα αποφασίσει να απολύσει κάποιον και να προσλάβει στη θέση του αμέσως κάποιον άλλον. Αλλά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να το κάνει.

8. Εργάζομαι σε εταιρεία που είχε μείνει ανοιχτή αλλά εμένα με είχε βγάλει σε αναστολή. Εγώ προστατεύομαι από απόλυση τώρα που τέλειωσε η αναστολή μου;

Ναι, εσύ προστατεύεσαι. Προστατεύεσαι για 45 μέρες μετά το πέρας της αναστολής.

9. Επέστρεψα στη δουλειά μου μετά από οριστική ανάκληση της αναστολής εργασίας που είχα. Μου είπαν ότι θα δουλεύω εκ περιτροπής 2 εβδομάδες τον μήνα με το 50% του μισθού μου. Μπορεί να γίνει αυτό;

Ναι. Αν ο εργοδότης σου επαναλειτουργεί η πλήττεται, μπορεί να βάλει μέρος του προσωπικού του σε εκ περιτροπής εργασία. Δηλαδή το προσωπικό να δουλεύει τουλάχιστον 2 εβδομάδες τον μήνα (διακεκομμένα ή συνεχόμενα) με τουλάχιστον τον μισό μισθό. Όμως δεν μπορεί να το κάνει μόνο σε σένα. Στο σχήμα αυτό εντάσσεται ανά βδομάδα τουλάχιστον το 50% του προσωπικού, δηλαδή αν συνολικά είστε 20 υπάλληλοι, πρέπει τουλάχιστον να ισχύει για τους 10.

10. Είμαι ακόμα σε αναστολή εργασίας αλλά ο εργοδότης μου, μου ζήτησε να βοηθήσω στη δουλειά για λίγες μέρες. Γίνεται αυτό;

Ναι, έχει αυτό το δικαίωμα και εσύ έχεις την υποχρέωση να πας. Πρόκειται για προσωρινή ανάκληση της αναστολής για μια έκτακτη ανάγκη. Ο εργοδότης σου πρέπει να το δηλώσει στο ΕΡΓΑΝΗ και πρέπει να σε πληρώσει για τις ημέρες που απασχολήθηκες στην εργασία σου.

*Φωτογραφία: Methawee Krasaeden / Pixabay