Λιγότεροι κατά 18% είναι οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε αναστολή τον Μάιο και θα λάβουν το ειδικό επίδομα των 532 ευρώ.

Ολόκληρο το μηνιαίο επίδομα/αποζημίωση που υπολογίζεται τελικά να είναι στα 532 ευρώ και όχι στα 534 που αρχικά είχε ανακοινωθεί, εκτιμάται ότι θα πάρουν 713.000 υπό αναστολή εργαζόμενοι. Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο-Απρίλιο αυτός ο αριθμός ήταν  γύρω στις 870.000. Άρα σιγά-σιγά επανεκκινεί η οικονομία και το τέλος Μαΐου θα μας βρει απασχολούμενους αυξημένους κατά 18%.

Όταν θα μπει και ο τουρισμός στο «παιχνίδι» που έχει παγώσει λόγω κορωνοϊού, οι εργαζόμενοι σε αναστολή θα είναι ακόμα λιγότεροι, ενώ θα αυξηθούν οι άνθρωποι που ξανακερδίζουν σταδιακά τους κανονικούς μισθούς και τις δουλειές τους.

Θυμίζουμε ότι Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που ανοίγουν σταδιακά (στις 4/5, 11/5, 18/5 κ.λπ.), οι εργαζόμενοί τους θεωρούνται ότι βρίσκονται σε αναστολή μέχρι τις παραμονές της επαναλειτουργίας της επιχείρησης. Από την ημέρα, όμως που ανοίγει η επιχείρηση, μάξιμουμ το 60% του προσωπικού τους μπορεί να παραμείνει σε αναστολή έως το τέλος του μηνός (με λίγες εξαιρέσεις).

Δείτε λεπτομέρειες σε σχέση με τις αναστολές εδώ.

Photo by kaleb tapp on Unsplash