Στο virtual conference του Start Project μπήκαν τα digital skills στη θέση που τους αξίζει: τη θέση του καταλύτη μέσα στην εποχή του COVID-19. Το kariera.gr ήταν εκεί.

Έγιναν πολλά σε ψηφιακό επίπεδο αυτό το διάστημα. Έχουμε ήδη αρχίσει όλοι και κάνουμε με ψηφιακό τρόπο, πράγματα που πριν λίγους μήνες κάναμε αλλιώς, τα κάναμε λίγο πιο «παλιομοδίτικα», λίγο πιο δια ζώσης, λίγο πιο «δύσκαμπτα».

Η μεταστροφή που έγινε στην εργασία -και όχι μόνο- προς τις ψηφιακές ευκολίες, μας απελευθέρωσε, αλλά παράλληλα δημιούργησε μια τρομερή ανάγκη σε όλους εμάς, τους χρήστες, να κάνουμε catch-up, να προλάβουμε τις εξελίξεις. Να δούμε πώς δουλεύουμε από μακριά. Πώς εκπαιδευόμαστε από μακριά. Πώς κάνουμε συναλλαγές από μακριά. Πώς αλληλεπιδρούμε από μακριά. Ψηφιακά δηλαδή.

Αυτό ήταν το θέμα του virtual conference «Η σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων στην εποχή του COVID-19» που διοργάνωσε το START Project της Socialinnov με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), την προηγούμενη Τρίτη (23/6).

Άνθρωποι από τις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση και τον Δήμο μίλησαν μεταξύ τους για το πώς ενσωμάτωσαν στις δουλειές του τα ψηφιακά μέσα και το πόσο σημαντικό είναι να εκπαιδευτούμε σωστά για να αποφύγουμε το digital gap της εποχής μας. Πρότειναν χειροπιαστές λύσεις, έδωσαν έμπνευση, και έδειξαν ότι πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα, χωρίς να αφήσουμε πίσω όμως την ανθρώπινη διάσταση. «Η μεγάλη παρακαταθήκη από την πανδημία του κορωνοϊού είναι η υιοθέτηση τεχνολογιών που εξυπηρετούν την ανθρωπότητα», όπως είπε η κ. Παπανικολάου από τη Microsoft.

Ο Δημήτρης Φαλλιέρος από το kariera.gr και ο Γιώργος Βλάχος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ συζητούν για το Παρατηρητήριο Τουρισμού.

Αναλυτικά, στη συζήτηση πήραν μέρος ο Βαγγέλης Βλάχος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ, η Αντιγόνη Παπανικολάου, Corporate, External & Legal Affairs Lead Greece, Cyprus & Malta της Microsoft, και η Αναστασία Ανδρίτσου, διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα, ενώ το conference άνοιξε με ομιλία της η Στεήβη Λιναρδάτου, Microsoft Innovative Expert Educator & Trainer από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου. Το «συνέδριο» παρουσίασε ο αρχισυντάκτης και μόνιμος συνεργάτης του kariera.gr Δημήτρης Φαλλιέρος, ενώ ολοκλήρωσε ο Φίλιππος Ζακόπουλος, ιδρυτής της Socialinnov.

Το συνέδριο υπάρχει online και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ή να ανακαλύψετε τις δράσεις του Start Project εδώ.