Η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς ώστε να φροντίσουν τα παιδιά τους στο σπίτι ήταν μέχρι 10/4. Όμως πλέον η ισχύς της άδειας επεκτείνεται και πάει ως τις 24 Απριλίου.

Πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι γονείς που λόγω συνθηκών δεν έχουν προλάβει να πάρουν την άδεια ειδικού σκοπού την οποία δικαιούνται για να φροντίσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Και σε αρκετές περιπτώσεις αυτή την 14ήμερη (στο σύνολο) άδεια τη χρειάζονται. Δόθηκε λοιπόν επέκταση ισχύος ως τις 24 Απριλίου.

Κάτι άλλο που έχει αλλάξει: ισχύει πλέον και για γονείς με παιδιά που δεν είναι εγγεγραμμένα σε παιδικό σταθμό/σχολείο ή κάποιον άλλον εκπαιδευτικό φορέα.

Θυμίζουμε ότι για την ειδική αυτή άδεια των γονέων εξακολουθεί να ισχύει:

>Για κάθε 4 μέρες άδειας, η μία είναι από την κανονική άδεια του γονέα. Δηλαδή αν ζητήσετε καταρχάς 8 μέρες άδειας, μόνο οι 2 θα υπολογιστούν ως κανονική σας άδεια. Οι υπόλοιπες μέρες είναι παροχή του εργοδότη και του κράτους.

>Ισχύει αν το παιδί ή ένα από τα παιδιά σας είναι μέχρι 15 ετών.

>Αν και οι 2 γονείς είναι εργαζόμενοι, μπορεί όλη την άδεια να την πάρει ο ένας γονιός ή να την μοιραστούν όπως θέλουν. Απλώς δεν μπορούν να την πάρουν και οι 2 ταυτοχρόνως.

>Αν ο ένας εκ των 2 γονιών είναι άνεργος (άρα μένει εκ των πραγμάτων σπίτι με το παιδί), ο άλλος δεν δικαιούται την άδεια

>Σε μονογονεϊκές οικογένειες (που υπάρχει δηλαδή μόνο ένας γονιός), η άδεια πάει αυτομάτως σε αυτόν τον γονιό

Φωτογραφία από skalekar1992 από το Pixabay