Από 1η Οκτωβρίου βρίσκεται σε ισχύ ένα σημαντικό πρόγραμμα ανακούφισης ανέργων, που θα δώσει δουλειά σε 100.000 ανθρώπους που βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας.

Αν είσαι άνεργη/ος ή μακροχρόνια άνεργη/ος σε ενδιαφέρει πολύ: Ξεκίνησε την 1/10/20 ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα απασχόλησης για τη στήριξη των ανέργων και των μακροχρόνια ανέργων. Το είχαμε ήδη προαναγγείλει και μέσα από το Hiring Blog του kariera.gr, αρκετό καιρό πριν, και προέκυψε ας ανάγκη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που είχε (και ακόμα έχει) η πανδημία COVID-19 στην αγορά εργασίας!

Οι επιχειρήσεις αν προσλάβουν αυτό το διάστημα νέο προσωπικό μπορούν  να έχουν νέα ειδικά οφέλη με κυριότερο την επιδότηση όλων των ασφαλιστικών εισφορών σε κάθε νέα πρόσληψη για 6 μήνες, συμπεριλαμβανομένων και των αναλογουσών εισφορών για τα δώρα και το επίδομα άδειας.

Το νέο πρόγραμμα -που θα δώσει δουλειά σε 100.000 ανθρώπους- προσφέρει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους καθώς για κάθε νέα πρόσληψη εγγεγραμμένου στα μητρώα του ΟΑΕΔ για πάνω από 12 μήνες, το κράτος θα επιδοτεί επιπλέον την νέα πρόσληψη με ποσό 200 ευρώ στον ονομαστικό του μισθό.

………….

*Φωτογραφία: Fauxels / Pexels