Μετά τα εύλογα μαζικά παράπονα, το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, αποσύρεται. Χωρίς προϋποθέσεις τα 600 ευρώ σε όλους τους επιστήμονες.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα χθες 22/4, καταργείται το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων με τα voucher, που είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, ήταν μια άστοχη «χείρα βοηθείας» προς τους επιστήμονες όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, καθώς το επίπεδο του περιεχομένου των e-courses και των επιστημονικών μαθημάτων ήταν εν πολλοίς ακατάλληλο. (Θα έχετε παρατηρήσει τις ακατανόητες αποδόσεις «σκοιλ ελικικου», αλλά και τις αστοχίες περιεχομένου το οποίο ήταν σε αρκετές περιπτώσεις παρωχημένο.)

Για να είμαστε δίκαιοι, οι περιπτώσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα δεν αφορούσαν το σύνολο της τηλεκατάρτισης και των κέντρων εκπαίδευσης, αλλά έστω και μεμονωμένες περιπτώσεις ανεπαρκούς και πρόχειρου υλικού, ήταν ικανές να σαμποτάρουν εκ των πραγμάτων το συνολικό εγχείρημα.

Ως αποτέλεσμα, έγινε χθες απόσυρση του συστήματος των voucher και πλέον όλοι οι επιστήμονες που αναφέραμε κι εμείς σε άρθρο μας εδώ, δικαιούνται πλέον τα 600 ευρώ του επιδόματος λόγω κρίσης του κορωνοϊού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι 17.728 επιστήμονες που έχουν ήδη λάβει με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης πριν το Πάσχα την προκαταβολή των 400 ευρώ, θα λάβουν τα υπολειπόμενα 200 ευρώ με την νέα διαδικασία. Οι υπόλοιποι επιστήμονες θα λάβουν απευθείας τα 600 ευρώ. Στην πλατφόρμα elearning.yeka.gr έχουν υποβάλλει αίτηση πάνω από 160.000 επιστήμονες.

Σε άλλα καλά νέα, ανακοινώθηκε επίσης ότι ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.  

*Φωτογραφία: emylo0 / pixabay