Την εποχή της καραντίνας όλοι προσαρμοζόμαστε. Πολλές από τις πιο δημοφιλείς δράσεις επαγγελματικής ενίσχυσης έβαλαν ψηφιακό μανδύα και συνεχίζουν α-κά-θε-κτες.

«Θα κάτσω σπίτι θα αράξω σπίτι», αλά Λουκιανός Κηλαηδόνης. Αλλά και «θα μπω στο νετ, να πω το ναι, σε πλάνα νέα, με digital τουπέ», θα μπορούσε να συνεχίζει το τραγούδι σε έκδοση 2020 (βλ. Covid-19 εποχή) για να δείξει ότι όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ, και να μας συγχωρείτε που εν μέσω αγίων ημερών του Πάσχα κάνουμε μωαμεθανική μεταφορά, δεν είναι ύβρις, είναι μια προσπάθεια για να σας δείξουμε ότι όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος, where there’s a will there’s a way, που λένε κι οι φίλοι μας οι Βρετανοί, δηλαδή αν δεν μπορείς να πας εσύ στις δράσεις που ήθελες για να αναπτυχθείς και να «δυναμώσεις» ως επαγγελματίας, γιατί δεν υπάρχει sms «7» για δράσεις εργασιακής ενδυνάμωσης στο 13033, το διαδίκτυο βρίσκει τη λύση και έρχονται οι δράσεις σε σένα. Τσάκω τες.

Coding School

Το «σχολείο» του kariera.gr που απευθύνεται σε όλους όσοι λατρεύουν τον προγραμματισμό και τις νέες τεχνολογίες, δεν χρειάζεται πια να το παρακολουθείς από κοντά. Το επόμενο Coding School το οποίο θα είναι ένα εντατικό school στην Python, θα γίνει σε ψηφιακή μορφή σε ζωντανή σύνδεση και αλληλεπίδραση.

Webinars

Ποια seminars; Αφού μπορείς να παρακολουθήσεις Webinars για ό,τι σε ενδιαφέρει σε σχέση με τα εργασιακά, γιατί να πονοκεφαλιάζεις τώρα που έχουμε κλειστεί στους τέσσερις τοίχους; Άνοιξε παράθυρο (των Windows, ή άλλο παράθυρο εσείς η Mac-άκηδες), και δες ό,τι μπορεί να σου δώσει έξτρα credits για την επόμενη μέρα. Το Hiring Solutions διοργάνωσε δωρεάν Webinar για την εργασία την εποχή του κορωνοϊού. Αν δεν το πρόλαβες, no worries, θα το ανεβάσουν και στη σελίδα των Webinars, αλλά και στο YouTube.

ReGeneration

Θα άφηνε το ReGeneration τόσους ανθρώπους που επενδύουν στην προσωπική τους ανάπτυξη και επαγγελματική αποκατάσταση, ξεκρέμαστους; Φυσικά και όχι. Και δεν το έκανε. Προσάρμοσε τις δράσεις του σε virtual mode και ολοκλήρωσε με επιτυχία όλα τα στάδια του 10ου κύκλου του προγράμματος που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Κάτι που μέχρι τώρα απαιτούσε σωματική παρουσία πολλών συμμετεχόντων, αποδείχθηκε ότι μπορεί να διεξαχθεί με επιτυχία ακόμα και ψηφιακά! Σε 2 μέρες έγιναν Virtual Live Assessments, ψηφιακές δηλαδή συνεντεύξεις 500 υποψηφίων, από 50 στελέχη 40 εταιρειών. Και μετά ακολούθησε ένα 3ήμερο Live Virtual Training σε soft skills, με συζητήσεις με στελέχη της αγοράς, κι όλα αυτά απ’ το σπίτι.

Meet up

Κάποτε πηγαίναμε εμείς στα meet ups, τώρα έρχονται ζεστά και λαχταριστά στο σπίτι σαν φρεσκοψημένα ψωμάκια που τα παρήγγειλες από ντιλίβερι. Προχθές παρακολούθησα το Meet up του The Cube Athens με θέμα Remote business as usual with excellent communication. Ήταν πολύ ενδιαφέρον και το παρουσίαζαν ο Πάρης Κασιδάρης, συνιδρυτής του SourceLair και ο Αντώνης Καλιπέτης, Docker Captain και Senior Software Engineer στο efood. Ακολουθεί το Ladypreneur σήμερα Πέμπτη στις 20:00 με τη Μαρία Λεοντίου, και συνεχίζουν αρκετά ακόμα μετά το Πάσχα που μπορείς να τα μαθαίνεις και από εδώ.

Real Time Graduates

…και κάτι πιο εξειδικευμένο: Για (υποψήφιους) επαγγελματίες της ναυτιλίας, υπάρχει το Real Time Graduates, που συνήθιζε να διοργανώνει χρήσιμες συναντήσεις για να συναντούν οι μελλοντικοί “ναυτιλλόμενοι” τους πιο έμπειρους του χώρου. Πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν online #openhouses. Ώστε μέσω διαδικτυακών συναντήσεων να σου δώσουν την ευκαιρία να συζητήσεις με στελέχη της ναυτιλίας και να μάθεις για τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Techstars Startup Weekend (COVID-19 Edition)

Αυτή τη φορά το μεγάλο ραντεβού Techstars Startup Weekend που γίνεται παγκοσμίως (γίνεται και στην Ελλάδα) θα γίνει εξ αποστάσεως (24-26 Απριλίου) και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη λύσεων για τις προκλήσεις που σχετίζονται με τον COVID-19. Έχετε μια καλή ιδέα και δεν ξέρετε πώς να την εφαρμόσετε; Είστε ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι η πρόσφατη κρίση δημιουργεί νέες διεξόδους; Μέσα σε 54 ώρες, θα γίνει μια ολοκληρωμένη διοργάνωση νέων επιχειρηματιών εξ’ ολοκλήρου τηλεματικά! Είναι εντελώς δωρεάν η εγγραφή μέχρι τις 23/4 και μπορείτε να συμμετέχετε από το σπίτι σας στο covid.startupweekend.org.

#menoumespiti #stayhome #staysafe #sharetheknowledge

Φωτογραφία: ReGeneration