Το ReGeneration «ξεκλειδώνει» δωρεάν πρόσβαση σε online μαθήματα και πιστοποιήσεις από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, για δεκάδες χιλιάδες νέους, σε συνεργασία με το Coursera.

Αν είσαι νέος φοιτητής, απόφοιτος,  εργαζόμενος ή άνεργος 18-29 ετών (ή σπουδαστής Στρατιωτικής Σχολής αλλά και μόνιμο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας), όπου κι αν μένεις στην Ελλάδα, τότε αυτό σε ενδιαφέρει:

Το ReGeneration, το μεγάλο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα ξεκινάει συνεργασία με την πασίγνωστη Coursera, την online πλατφόρμα εκπαίδευσης, και τοWorkforce Recovery Initiative της πρωτοβουλίας για τον COVID-19, «ξεκλειδώνοντας» την πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα και 400 εξειδικεύσεις, για δεκάδες χιλιάδες άτομα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέους 18-29 ετών ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας να παρακολουθήσουν μαθήματα και να λάβουν πιστοποίηση από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως Stanford, Yale, INSEAD, Imperial College London, κ.ά.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ξεκίνημα ειδικά στην ιδιαίτερη συγκυρία που ζούμε, που ο απόηχος της πανδημίας του COVID-19 έχει αρχίσει να φέρνει τις πρώτες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις. Είναι ώρα να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο δημοκρατικοποίησης των ευκαιριών για τους νέους ανεξαρτήτως ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατεύθυνσης. Και να διευκολυνθεί η ανάδειξη δεξιοτήτων (up/re skilling) της νέας γενιάς επαγγελματιών, (καθώς το επόμενο βήμα της συνεργασίας αυτής θα αφορά στη δημιουργία προγραμμάτων στοχευμένων εκπαιδευτικών «κατευθύνσεων», με συνδυασμό σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, σε καίριους τομείς της αγοράς εργασίας όπως η τεχνολογία, ο τουρισμός κ.ά).

Good to know:

Τα μαθήματα άπτονται κατηγοριών όπως engineering, business, data science κλπ και χωρίζονται σε εβδομαδιαίες ενότητες. Η πρόοδος στο κάθε μάθημα αξιολογείται με κουίζ και ομαδικές εργασίες, ενώ οι συμμετέχοντες, με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, λαμβάνουν πιστοποίηση από το εκάστοτε πανεπιστήμιο.

Οι εγγραφές στα online μαθήματα ενδιαφέροντος πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 30/9/2020.

Κατόπιν εγγραφής, η πρόσβαση στα μαθήματα θα ισχύει έως 31/12/20.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος επισκεφθείτε το http://regeneration.gr/regeneration-x-coursera και το http://regeneration.gr/en/regeneration-x-coursera