Ψάχνεις την ιδανική θέση για εσένα αλλά στα αποτελέσματα αναζητήσεων σου εμφανίζονται διάφορες, μη σχετικές θέσεις  εργασίας; Μάθε παρακάτω πώς να κάνεις ακριβείς αναζητήσεις με λέξεις-κλειδιά έτσι ώστε να βρεις την ιδανική θέση για εσένα!

Μία μέθοδος αναζήτησης με την οποία μπορείς να κάνεις συγκεκριμένα ή ευρύτερα τα αποτελέσματα αναζήτησης θέσεων εργασίας, είναι το Boolean Search. Οι πιο διαδεδομένες Boolean Searches είναι με τις λέξεις AND και OR.

Η λέξη OR μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διευρύνει την αναζήτησή σου. Εάν ψάχνεις για μία θέση η οποία μπορεί να περιγραφεί με δύο διαφορετικές λέξεις/φράσεις, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το OR αναμεσά τους για να τις συμπεριλάβετε και τις δύο.

Για παράδειγμα: Πωλητής OR Sales Representative

Εάν ψάχνεις για μία θέση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λέξη AND για να κάνεις πιο συγκεκριμένη την αναζήτησή σου. Τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν μόνο αγγελίες που θα αναφέρουν τις λέξεις που έχεις προσθέσει.

Για παράδειγμα: Developer AND C# AND Java

Ορισμένοι τίτλοι θέσεων εργασίας περιλαμβάνουν περισσότερες από μία λέξεις. Όταν συμβαίνει αυτό, χρησιμοποίησε εισαγωγικά ώστε η μηχανή αναζήτησης να αναγνωρίσει και τις δύο λέξεις μαζί και να εμφανίσει αποτελέσματα μόνο γι’ αυτή τη φράση.

Για παράδειγμα: Διευθυντής Πωλήσεων

Εάν θέλεις να κάνεις πάνω από μία αναζήτηση, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις παρενθέσεις.

Για παράδειγμα: (Sales OR “Sales Rep” OR “Account Manager”) AND (car OR Automotive)