Γιώργος και Εύα. Εύα και Γιώργος. Δύο μέλη των θρυλικών SwinginCats δέχονται το challenge του kariera και δίνουν μια συνέντευξη με καθαρά επαγγελματική… νότα. Δυναμώστε τον ήχο.

Το πρώτο επάγγελμα που έκανα στη ζωή μου:

Γιώργος: Εργάτης σε εταιρεία εμφιάλωσης υγραερίου.

Εύα: Σερβιτόρα.

Πώς μου φάνηκε: 

Γιώργος : Έπος! Μόλις είχα τελειώσει πανελλήνιες και εργάστηκα εκεί για το καλοκαίρι (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο). Έμαθα πολλά για το πώς λειτουργεί η οικονομία ενώ ερχόμενος σε επαφή με ανθρώπους πέραν του στενού οικογενειακού και σχολικού κύκλου εκτίμησα την τιμιότητα των ανθρώπων που δουλεύουν και βγάζουν τα προς το ζην τους. Παράλληλα έβγαλα χρήματα και αγόρασα τον ίδιο χειμώνα την πρώτη μου καλή ηλεκτρική κιθάρα την οποία έχω ακόμα.

Εύα: Δύσκολο πολύ, όμως μπορώ να σου πω ότι το νοσταλγώ πολλές φορές. Κυρίως την επαφή με τον κόσμο και τις αντοχές των ποδιών μου. (χα!) 

Η συνεργασία που θα θυμάμαι για πάντα:

Γιώργος: Adam Levy (κιθαρίστας και τραγουδοποιός γνωστός από τις συνεργασίες με Norah Jones, Tori Amos, κ.ά). Ωραίος άνθρωπος, χαμογελαστός, σοφός. Κάθε νότα είχε νόημα. Ταπεινότητα σε συνδυασμό με υψηλότατη μουσική ικανότητα.

Εύα: Η συνεργασία που με στιγμάτισε κυρίως ρεπερτοριακά είναι αυτή με τους The Swingin’ Cats. Όχι μόνο επειδή περνάω φανταστικά πάνω στη σκηνή αλλά επειδή, χάρη στον φίλο αλλά και μαέστρο της μπάντας Γιώργο Ζερβό τραγούδησα  τραγούδια που δεν είχα τολμήσει ποτέ να τραγουδήσω μέχρι τώρα. 

Αν δεν ήμουν αυτό που είμαι, θα ήθελα να είμαι: 

Γιώργος: Καπετάνιος στα καράβια, γιατρός, εκπαιδευτής Τάι Τσι.

Εύα: Αρχαιολόγος.

Η δουλειά που δεν θα μπορούσα νομίζω ποτέ να κάνω είναι: 

Γιώργος: Οτιδήποτε έχει να κάνει με διαχείριση χρεογράφων και οικονομικών μέσα σε ένα γραφείο. Το δοκίμασα για λίγο και… θα με σκότωνε! Είμαι πολύ νευρικός για να έχω μία τέτοια ρουτίνα.

Εύα: Η δουλειά που δεν θα μπορούσα νομίζω ποτέ να κάνω είναι αστυνομικός. Γιατί δεν μου αρέσει να ασκώ οποιαδήποτε μορφή εξουσίας. 

Ο μεγαλύτερος φόβος μου στη δουλειά μου: 

Γιώργος: Να πάθω κάποιο πρόβλημα υγείας και να μην μπορώ να τραγουδώ ή να παίζω κιθάρα.

Εύα: Είναι να παρεξηγηθώ με συναδέλφους. Δεν μου αρέσει να δουλεύω σε τεταμένο κλίμα. Κυρίως στεναχωριέμαι! 

The Swingin’ Cats

Οι συνεργάτες μου θέλω να:

Γιώργος: Είναι συνεργάσιμοι, ορεξάτοι για τη δουλειά τους, με ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση. Απεχθάνομαι τη γκρίνια και την έπαρση.

Εύα: Με σέβονται όπως τους σέβομαι κι εγώ… 

Όταν «μεγαλώσω» θέλω να γίνω: 

Γιώργος: Ό,τι είμαι και τώρα. Υγιής και να κρατώ τα κλειδιά των επιλογών μου. Είναι ανεκτίμητη η υγεία.

Εύα: Ένας άνθρωπος που δε θα μετανιώσει ποτέ γι αυτά που τραγούδησε και γι αυτά που είπε. 

*Οι The Swingin’ Cats είναι η μεγαλύτερη swing retro μπάντα της Ελλάδας. Έγιναν γνωστοί για τον ιδιαίτερο swing και rock n’ roll ήχο τους, τις διασκευές και το στιλ τους. Έχουν συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες ενώ επίσης στο ενεργητικό τους καταγράφονται αρκετά support acts με ονόματα της διεθνούς δισκογραφίας όπως οι: «Thievery Corporation», «Parov Stelar», «Marc Almond», «Imany», «Jive Aces», «Royal Crown Revue», «Puppini Sisters». Οι The Swingin’ Cats εκτός από την Εύα Τσάχρα (φωνή) και τον Γιώργο Ζερβό (φωνή και ηλεκτρική κιθάρα) είναι οι: Στάθης Παρασκευόπουλος (κοντραμπάσο), Γιώργος Κουρέλης (πλήκτρα), Δημήτρης Καλονάρος (τύμπανα), Δημήτρης Καραγιάννης (σαξόφωνο) και Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα).

Από τον Δημήτρη Φαλλιέρο

*Η φωτογραφία είναι μια ευγενική παραχώρηση των The Swingin’ Cats.

Διαβάστε ακόμα…

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος «έπιασε δουλειά»
Ο Λάμπρος Φισφής «έπιασε δουλειά»
Η Τζένη Μελιτά «έπιασε δουλειά»
Η Ειρήνη Μπαλτά «έπιασε δουλειά»