Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων συνεχίζει το σερί των αγαπημένων σας ανθρώπων που μιλούν για το από πού ξεκίνησαν και πού πάνε. Go Katerina!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Φαλλιέρο

Η πρώτη μου δουλειά ήταν στο ραδιόφωνο. Σπούδαζα τότε στο Πάντειο στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και μία μέρα μας πρότειναν να πάμε να δούμε πώς γίνονται οι ραδιοφωνικές εκπομπές. Διάλεξα να πάω στον FLASH 96 γιατί ήταν ένας σταθμός που πάντα έπαιζε στο οικογενειακό αυτοκίνητο, αλλά και γιατί ήταν κοντά στο σπίτι μου (!). Ρωτήσαμε μήπως θέλουν παιδιά για πρακτική και έτσι απλά, ξεκίνησα να δουλεύω!

Πώς μου φάνηκε: Ήταν μία καταπληκτική εμπειρία και παρά το γεγονός ότι εργαζόμουν άμισθη για το πρώτο διάστημα, το έκανα με μεγάλη χαρά, επιμέλεια και πείσμα. Θυμάμαι πως πήγαινα το πρωί και έφευγα το βράδυ και οι μόνες ώρες που έλειπα ήταν όταν είχαμε υποχρεωτικές παρακολουθήσεις στο Πανεπιστήμιο, αφού παράλληλα σπούδαζα. Μου φαινόταν μαγικό που άρχιζα να υλοποιώ το όνειρό μου.

Η συνεργασία που θα θυμάμαι για πάντα νομίζω ότι είναι αυτή που προανέφερα. Ήταν τα χρόνια της αθωότητας, τα χρόνια που όλες οι προοπτικές είναι μπροστά σου και αισθάνεσαι ότι η ζωή σού ανήκει. Επίσης ήταν η δουλειά που μου άνοιξε άλλες πόρτες, καθώς από εκεί μεταπήδησα σε όλες τις επόμενες δουλειές - πλην της Athens Voice, όπου και εκεί ξεκίνησα να γράφω ως φοιτήτρια, αφού ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας ήταν καθηγητής μου στο δημοσιογραφικό εργαστήριο του Παντείου. Όπως έχω γράψει χαριτολογώντας και στο βιογραφικό μου στην Athens Voice: «Ο Φώτης Γεωργελές με πήρε στην εφημερίδα για να κάνω πράξη όσα μου έμαθε και με κρατάει ακόμα ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα τα κάνω!». :)

Αν δεν ήμουν αυτό που είμαι, τι θα ήθελα να είμαι; Από την Έκτη Δημοτικού είχα καταλήξει ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, οπότε δεν υπήρξαν πολλές εναλλακτικές στο μυαλό μου, ούτε ποτέ μπήκα στη διαδικασία επαγγελματικού προσανατολισμού. Ωστόσο, ζηλεύω τη δουλειά του ηθοποιού. Η δυνατότητα να "βγαίνεις έξω από τον εαυτό σου", να υποδύεσαι ζωές και χαρακτήρες μού φαίνεται ιδιαίτερα γοητευτική και υπό μία έννοια.... ψυχοθεραπευτική!

Η δουλειά που δεν θα μπορούσα νομίζω ποτέ να κάνω είναι οτιδήποτε σχετίζεται με πωλήσεις. Με αγχώνει. Μου δημιουργεί αμηχανία να προσπαθώ να πείσω κάποιον να αγοράσει κάτι, και όπως μου λένε και οι φίλοι μου «δεν ξέρεις να πουλάς τον εαυτό σου!». Σκέψου να έπρεπε να πουλήσω κάτι άλλο!

Ο μεγαλύτερος φόβος μου στη δουλειά μου είναι μήπως μεταδώσω κάτι που δεν είναι έγκυρο. Η ταχύτητα των Μέσων Ενημέρωσης δεν δίνει μεγάλη ευχέρεια για απόλυτη διασταύρωση και σε συνδυασμό με τα δεκάδες site που -σκόπιμα ή μη- κάποιες φορές παραπληροφορούν, δημιουργεί τον κίνδυνο να μεταδοθεί κάτι που δεν ισχύει. Γι' αυτό προτιμώ να χάσω ένα αποκλειστικό, παρά να πω κάτι που ενδεχομένως να αποδειχθεί fake news.

Οι συνεργάτες μου θέλω να παίζουν ομαδικά, να έχουμε το ίδιο όραμα και κυρίως την ίδια αισθητική. Τα πάντα κατά τη γνώμη μου είναι θέμα αντίληψης και αισθητικής. Το να μην λαϊκίζεις, να μην "κιτρινίζεις", να μην μεταδίδεις τις ειδήσεις με κραυγές και υπερβολές, αν το σκεφτείς είναι θέμα και αισθητικής αντίληψης.

Όταν «μεγαλώσω» τι θέλω να γίνω; Θέλω να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη σε αυτό που κάνω. Με έναν περίεργο τρόπο τα πάντα στη ζωή μου έρχονται και με βρίσκουν μόνα τους το ένα μετά το άλλο, οπότε έπαψα να κάνω σχέδια και πιστεύω πως πάντα το καλύτερο θα είναι αυτό που έρχεται μετά! 

Κατερίνα Παναγοπούλου είναι δημοσιογράφος και παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star κάθε σαββατοκύριακο. Πριν φτάσει εκεί, ήταν για 10 χρόνια στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH 96 όπου έκανε εκπομπές, παρουσίαζε δελτία ειδήσεων, κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Εργασίας, ενώ παράλληλα έγραφε σε έντυπα, καλύπτοντας μέχρι και σήμερα «επικαιρότητα» και «άποψη» στην Athens Voice.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Δημήτρης ‘DK’ Κυρσανίδης «έπιασε δουλειά»

Η Madame Ginger «έπιασε δουλειά»

Ο Δημήτρης Λιόλιος «έπιασε δουλειά»

Η Idra Kayne «έπιασε δουλειά»