Την έχετε δει να αποκαλύπτει σαν θηλυκός Μαγγελάνος τα πιο ωραία στέκια για φαγητό και να μαγειρεύει ονειρικά. Πριν κάνει αυτή τη δουλειά όμως…;

Συνέντευξη στον Δημήτρη Φαλλιέρο

Το πρώτο επάγγελμα που έκανα στη ζωή μου ήταν μόλις τελείωσα την τρίτη Λυκείου (και λίγο νωρίτερα αλλά μην το πείτε στους γονείς μου), όταν έπιασα δουλειά ως σερβιτόρα στην καφετέρια που ήταν δίπλα στο σχολείο μου.

Πώς μου φάνηκε; Περνούσα φανταστικά, έμαθα πολλά (για τη δουλειά και τη ζωή) και ανεξαρτητοποιήθηκα πολύ νωρίς από την οικογένειά μου το οποίο με βοήθησε τρομερά στην μετέπειτα ζωή και καριέρα μου.

Η συνεργασία που θα θυμάμαι για πάντα είναι αυτή με την πρώτη μου διευθύντρια, την Άννα Καρακατσάνη. Η Άννα είναι μια υπέροχη, δυναμική, δημιουργική και πανέξυπνη γυναίκα από την οποία έμαθα πολλά για τη ζωή αλλά και τη δουλειά. Δούλεψα μαζί της τα 2-3 πρώτα χρόνια της προηγούμενης απασχόλησης μου στις Δημόσιες Σχέσεις και πολλά χρόνια μετά εφάρμοσα όλα αυτά που είχα μάθει δίπλα της, στο blog μου και τη δική μου πλέον επιχείρηση. Ακόμα και σήμερα τη συμβουλεύομαι και την αγαπώ πολύ, και κάτι μου λέει ότι στο άμεσο μέλλον θα ξανασυνεργαστούμε.

Αν δεν ήμουν αυτό που είμαι, τι θα ήθελα να είμαι; Αυτή την ερώτηση την έκανα στον εαυτό μου στα 27 μου -πριν 9 χρόνια δηλαδή- και η απάντηση με οδήγησε στο να εγκαταλείψω την προηγούμενη καριέρα μου στις Δημόσιες Σχέσεις, να σπουδάσω μαγειρική, να ξεκινήσω από την αρχή την επαγγελματική μου πορεία και να ακολουθήσω το επάγγελμα που θαύμαζα, αυτό δηλαδή της μαγείρισσας και στη συνέχεια της food blogger. Οπότε αν για οποιονδήποτε λόγο και σε οποιαδήποτε ηλικία ζηλέψω κάποια άλλη δουλειά δεν θα διστάσω να ξεκινήσω και πάλι από την αρχή.

Ποια δουλειά δεν θα μπορούσα νομίζω ποτέ να κάνω; Δουλεύοντας 8 χρόνια πλέον ως ελεύθερη επαγγελματίας θα δυσκολευόμουν πολύ να ξαναποκτήσω εργοδότη και να χάσω τα προνόμια και τις ελευθερίες που έχω κατακτήσει και προσφέρει στον εαυτό μου.  

Ο μεγαλύτερος φόβος μου στη δουλειά μου είναι το να μετατραπεί από πάθος σε σκέτη δουλειά.

Οι συνεργάτες μου θέλω να έχουν τις ίδιες ηθικές αξίες με τις δικές μου, να έχουν ανοιχτό μυαλό και να ξυπνάνε το πρωί χαρούμενοι που έχουν επιλέξει αυτό το επάγγελμα.

Όταν «μεγαλώσω» θέλω να έχω τη δύναμη να κυνηγήσω όσα ονειρευτώ, και το μυαλό για να καταφέρω να τα κατακτήσω.

Madame Ginger (aka Μαριλού Παντάκη) έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό όταν άρχισαν οι συνταγές και η προσέγγισή της στη μαγειρική να ξεπερνάνε τα όσα μέχρι τότε ξέραμε. Έχει δουλέψει στις Δημόσιες Σχέσεις, μεταπήδησε στη μαγειρική τέχνη την οποία και σπούδασε, μαγείρεψε σε επαγγελματικές κουζίνες, και έγινε η vlogger με τους 50.000 ακολούθους καθιερώνοντας το #EatLikeaLocal και το “Cook like Ginger”. Πριν λίγα χρόνια βραβεύτηκε ως blog award winner από τα βραβεία Madame Figaro. Σήμερα τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για τη vegan κουζίνα και για το Μπιφτέκι (τον σκύλο της).

Διάβασε ακόμα:

Ο Δημήτρης Λιόλιος «έπιασε δουλειά»

Η Idra Kayne «έπιασε δουλειά»
Ο Σπύρος Γραμμένος «έπιασε δουλειά»
Η Δώρα Παρδάλη «έπιασε δουλειά
Ο Χρήστος Βολικάκης «έπιασε δουλειά»