Αγαπημένοι άνθρωποι απαντούν στο kariera για ό,τι επαγγελματικό μπορείτε να φανταστείτε: από το ποια ήταν η πρώτη τους δουλειά, μέχρι… τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν.

To πρώτο επάγγελμα που έκανα στη ζωή μου ήταν στα 19 μου, part time, σε ένα δημοτικό σχολείο κοντά στο σπίτι μου, όπου έκανα χορό (μπαλέτο και σύγχρονο) σε κοριτσάκια πρώτης ως έκτης Δημοτικού μετά το τέλος των μαθημάτων τους. 

Σε αυτή τη δουλειά  ήταν φανταστική η ενέργεια των παιδιών. Με θυμάμαι να πηγαίνω κάποιες φορές ξενυχτισμένη από την εξεταστική στη Νομική Αθηνών, όπου φοιτούσα, και να βρίσκω το κέφι και το κουράγιο μου αμέσως για μάθημα. 

Η συνεργασία που θα θυμάμαι για πάντα είναι η πρώτη μου τηλεοπτική συνεργασία και εμφάνισή μου ταυτόχρονα στη σατιρική εκπομπή "Συντέλεια" του ΣΚΑΙ με τον Μάνο Βουλαρίνο. 

Αν δεν ήμουν αυτό που είμαι, δεν θα ήθελα να είμαι κάτι άλλο, πραγματικά, θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου γιατί κάνω 100% το επάγγελμα που ονειρεύτηκα από μικρή. Το θεωρώ ταυτόχρονα και επάγγελμα και χόμπι.

Η δουλειά που δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω είναι μια δουλειά γραφείου, που έχει να κάνει με λογιστικά, οικονομικά ή φορολογικά. Πραγματικά, δεν το ‘χω καθόλου. 

Ο μεγαλύτερος φόβος στη δουλειά μου είναι η ανασφάλεια που έχουμε ανά σεζόν. 

Οι συνεργάτες μου θέλω να είναι άνθρωποι με πολλή όρεξη για δημιουργία, να έχουν χιούμορ και τρέλα και να είναι και φίλοι μου. Μ' αρέσει με τους ανθρώπους που δουλεύω να δημιουργώ σχέσεις ζωής και να βρισκόμαστε και εκτός γραφείου.

Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω… Πόσο να μεγαλώσω πια;!

Τζένη Μελιτά είναι δημοσιογράφος. Είναι βέρα Αρσακειάδα με τα πιάνα, τα μπαλέτα και τα γαλλικά της, απόφοιτη Νομικής Αθηνών (πράγμα για το οποίο χάρηκε, ιδιαιτέρως, η γιαγιούλα της) και εκεί που όλα κυλούσαν ρολόι, αποφάσισε ξαφνικά να χτυπήσει την πόρτα της Ελευθεροτυπίας. Έκτοτε ασκεί τα καθήκοντά της στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα περιοδικά και τις οθόνες μας.

Από τον Δημήτρη Φαλλιέρο

Δείτε ακόμα:

Ο Λάμπρος Φισφής «έπιασε δουλειά»

Ο Zeraw «έπιασε δουλειά»

Η Ειρήνη Μπαλτά «έπιασε δουλειά»

Ο Γιάννης Κοροβέσης «έπιασε δουλειά»