Στο πλαίσιο των Insta Talks | Mένουμε Up που καθιερώσαμε κατά την εποχή του εγκλεισμού και συνεχίζουμε, συναντούμε ανθρώπους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε τον δεκάλογο που επιλέγουμε από όσα ωραία ακούμε.

Της Μίας Κόλλια,

Ο Δημήτρης Φαλλιέρος, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του blog του kariera.gr και του Οδηγού Καριέρας μας μιλά για τα δικαιώματά μας και την παγκοσμιοποιημένη νέα κατάσταση.

  • «Κανείς δεν γνωρίζει όσα “πρέπει”, η γνώση είναι ένα πράγμα δυναμικό και ποτέ δεν σταματάει. Ρωτώντας, λοιπόν, ή κάνοντας μια σωστή έρευνα και αναζήτηση, μπορούμε να πάρουμε τα κομμάτια γνώσης που θα μας οδηγήσουν στο επόμενό μας βήμα».
  • «Η αναζήτηση εργασίας δεν είναι θέμα τύχης. Είναι οι κινήσεις που θα κάνουμε, το πόσο ζεστά θα το πάρουμε, ποιους ανθρώπους θα προσεγγίσουμε, το πόσο λιγότερο θα ντραπούμε να ζητήσουμε βοήθεια -γιατί δεν είναι ντροπή να ζητήσουμε μια βοήθεια από κάποιους ανθρώπους, δεν είναι ντροπή να διεκδικούμε, ούτε είναι ντροπή να πούμε τι αξία μπορούμε να φέρουμε σε μια εταιρεία, χωρίς αυτό να θεωρείται υπεροψία».
  • «Πολλές παρεξηγήσεις στον εργασιακό χώρο, είτε κατά την πρόσληψη είτε κατά τις αιτήσεις, οφείλονται στο γεγονός ότι δεν ξέρουμε τα δικαιώματά μας. Μερικές φορές είμαστε διεκδικητικοί με λάθος τρόπο. Ο καλύτερος τρόπος, απ' την πρώτη στιγμή που γνωρίζουμε έναν εργοδότη, για να βρεθούμε απέναντί του, είναι να γνωρίζουμε τις βασικές γραμμές των δικαιωμάτων μας. Δεν είναι θέμα επανάστασης, είναι ότι κάθε βήμα μας προς μια ορθότερη εργασιακή τακτική έχει μεγάλο αντίκτυπο».
  • «Η σχέση εργοδότη και εργαζόμενου στην πραγματικότητα δεν είναι σχέση αντιθέσεων. Και τα δύο μέρη έχουν να κερδίσουν, όταν είναι ευχαριστημένα. Ένας ικανοποιημένος υπάλληλος είναι ένας αποδοτικός υπάλληλος. Ένας φοβισμένος υπάλληλος μπορεί να κάνει τη δουλειά του αλλά δεν έχει αφοσίωση στην εταιρεία -κάτι που η δεύτερη χρειάζεται πολύ».
  • «Σήμερα ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, όπου οι κακές εταιρικές πρακτικές γίνονται γνωστές. Αυτό σημαίνει ότι δεν κρίνονται μόνο οι εργαζόμενοι -και πολύ σωστά-, πρέπει να δοκιμάζονται και οι εταιρείες».
  • «Με όσο περισσότερους ανθρώπους μιλάς τόσο περισσότερα πράγματα αποκομίζεις. Από τη δική μου εμπειρία έως τώρα, έχω να πω ότι από τους ανθρώπους που έχω συναντήσει, αυτοί που έχουν βρει μια ισορροπία στη ζωή τους ανάμεσα σε εργασία, προσωπική ζωή και δια βίου μάθηση, είναι εκείνοι που σε μαθαίνουν πράγματα. Γιατί η εκπαίδευσή μας δεν πρέπει να σταματάει ποτέ».
  • «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν μαθήματα στο Internet, που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος και να δει τι τον ενδιαφέρει περισσότερο. Πιστεύω ότι αυτή η κρίση του κορωνοϊού που ζούμε, θα φέρει, για πολλούς λόγους, και σκέψεις για αλλαγή καριέρας σε κάποιους ανθρώπους. Τα μαθήματα αυτά θα τους φανούν πολύ χρήσιμα».
  • «Απ' την άλλη, υπάρχουν τόσα βιβλία που μπορούν να μας ενδιαφέρουν. Η ανάγνωση ενός βιβλίου έχει πάει σε δεύτερη μοίρα σήμερα. Το Internet μπορεί να είναι πιο ελκυστικό αλλά παράλληλα και πιο διασπαστικό. Με το βιβλίο συγκεντρώνεσαι και δεν σπαταλάς τον χρόνο σου».
  • «Σήμερα, η τηλεργασία, η απομακρυσμένη εργασία ή η ελεύθερη εργασία, μπορεί να γίνει ο κύριος τρόπος εργασίας. Οπότε ας έχουμε ανοιχτές τις κεραίες μας, γιατί μπορεί κάποιος από αυτούς τους τρόπους εργασίας να μας πηγαίνει σε καλύτερους δρόμους».
  • «Πολλές φορές έχουμε μεγαλύτερη ιδέα για τον εαυτό μας, από αυτό που βλέπουν οι εργοδότες μας -κι αυτό έχει αποτυπωθεί σε έρευνα του kariera.gr. Αυτό σημαίνει ότι ίσως πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, σιγά σιγά και μεθοδικά».