Ο μεγαλύτερος ποδηλάτης που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, εξομολογείται στον Δημήτρη Φαλλιέρο κομμάτια της… κούρσας του που δεν γνωρίζαμε.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Φαλλιέρο

Το πρώτο επάγγελμα που έκανα στη ζωή μου ήταν βοηθός  του πατέρα μου ως διακοσμητής εσωτερικών χώρων, είχε ενδιαφέρον αλλά και ορθοστασία. Η αλήθεια είναι ότι δεν ενθουσιάστηκα.

Η καλύτερή μου συνεργασία μέχρι στιγμής είναι με  την μέλλουσα γυναίκα μου που αντέχει στα δύσκολα, είμαστε πολύ δυνατό δίδυμο. 

Αν δεν ήμουν ποδηλάτης, θα ήθελα να είμαι οδηγός αγώνων. Αφιέρωσα πολύ χρόνο και χρήμα στα καρτ από μικρή ηλικία.

Δεν θα γινόμουν ποτέ κρεοπώλης (χασάπης). Τρομάζω στην ιδέα του να αφαιρέσω μια ζωή από κάποιο ζώο, είμαι φανατικός φιλόζωος.

Ο μεγαλύτερος φόβος μου στη δουλειά μου –μας και η ποδηλασία είναι η δουλειά μου, και αυτό ξέρω να κάνω- είναι ένας τραυματισμός που θα με παρόπλιζε  για αρκετό καιρό...

Οι συνεργάτες μου θέλω να είναι φιλόδοξοι, ειλικρινείς, τελειομανείς και υπερβολικά εργατικοί. Δεν τα πάω καλά με τους τεμπέληδες.  

Τι θέλω να γίνω όταν «μεγαλώσω»; Έχω μεγαλώσει ήδη και έχω οργανώσει τη ζωή μου όπως ήθελα. Είμαι αξιωματικός στο πολεμικό ναυτικό και  κατά ομολογία πολλών ένας φτασμένος αθλητής γνωστός ανά τον κόσμο.

Χρήστος Βολικάκης είναι παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας. Πριν λίγες μέρες γύρισε με το αργυρό μετάλλιο από το Apeldoorn της Ολλανδίας για το το αγώνισμα του scratch (ποδηλασία πίστας). Μέχρι σήμερα μετράει 9 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, συν αρκετά μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα και παγκόσμια πρωταθλήματα. Το καλοκαίρι κέρδισε 2 χρυσά μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μινσκ και είναι ο μόνος Έλληνας που έχει βρεθεί στο Top3 παγκοσμίως σε 3 διαφορετικά αγωνίσματα (1ος στην παγκόσμια κατάταξη στο αγώνισμα του scratch, 2ος στο αγώνισμα του Omnium και 3ος στο αγώνισμα των πόντων). Καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο.

Photo by: Project M

Διαβάστε ακόμα:
Η Sma Rag Da «έπιασε δουλειά»
Ο Τιμολέων Διαμαντής «έπιασε δουλειά»
Οι The Swingin’ Cats «έπιασαν δουλειά»
Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος «έπιασε δουλειά»