Δούλευε σε χαρτοπωλείο, βρέθηκε να είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης, αλλά δεν αποκλείεται αν του ξαναπάρουμε συνέντευξη σε λίγα χρόνια να είναι… μελισσοκόμος. Ποδαρικό στο 2020 κάνει ο γεμάτος ταλέντο Δημήτρης Λιόλιος.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Φαλλιέρο

Το πρώτο επάγγελμα που έκανα στη ζωή μου το οφείλω, όπως συμβαίνει συνήθως, στην οικογένειά μου. Από μικρός θυμάμαι να συνεισφέρω δουλεύοντας στο βιβλιοχαρτοπωλείο της μητέρας μου. Κανονικότατα.

Πώς μου φάνηκε; Εκ των υστέρων πάντα, ομολογώ ότι «το μαγαζί» ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και καθοριστική εμπειρία. Συνειδητοποίησα από νωρίς ότι, αφενός, υπάρχουν όρια και ότι, αφετέρου, κάθε στόχος πρέπει να μεταφράζεται και σε νούμερα, δηλαδή σε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η συνεργασία που θα θυμάμαι για πάντα, είναι αναμφίβολα η πρώτη μου επαγγελματική δουλειά στο θέατρο, ως ηθοποιός, στην παράσταση «Ένας ήρωας με παντόφλες» στο «Βρετάνια» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου, με έναν υπέροχο θίασο. Και σίγουρα το παρθενικό σκηνοθετικό μου εγχείρημα, την περασμένη καλλιτεχνική σεζόν, με  «Το Φαγητό»  της Μαρίας Λαϊνά που ανέβηκε στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης».

Αν δεν ήμουν αυτό που είμαι, θα ήθελα να είμαι αστροφυσικός ή αρχιτέκτονας ή, εν πάση περιπτώσει, μελισσοκόμος.

Η δουλειά που δεν θα μπορούσα νομίζω ποτέ να κάνω είναι να βρεθώ σε κάποια αίθουσα διδασκαλίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καταλαβαίνετε.

Ο μεγαλύτερος φόβος μου στη δουλειά μου είναι, απλούστατα, να ξεχάσω ποια πραγματικά είναι. Και να παρασυρθώ από δευτερεύουσες παραμέτρους της, όπως είναι η παράλληλη δημόσια αφήγηση που μοιραία έχει ο καθένας για τον εαυτό του. Κατά τα λοιπά, πιστεύω ότι μπορεί να είναι και βαρετό το να φοβάσαι.

Οι συνεργάτες μου θέλω να είναι συνεπείς, ειλικρινείς και να υπερασπίζονται τη δουλειά τους. Πιστεύω στην προσωπική ευθύνη και την ακεραιότητα του καθενός. Είμαι αρκετά καχύποπτος με την επίκληση σε «ομαδικά πνεύματα» και «βωμούς», ειδικά όταν πρόκειται για το εργασιακό περιβάλλον στον χώρο των παραστατικών τεχνών.

Όταν «μεγαλώσω» θέλω να γίνω ο «ελέφαντας στο δωμάτιο». Σε κάθε άλλη περίπτωση όταν «μεγαλώσω» θέλω απλώς να «είμαι». Υγιής, ευτυχής, και δημιουργικός…

Δημήτρης Λιόλιος είναι αρκετά πολυπράγμων. Τον γνωρίζουμε περισσότερο ως ηθοποιό αλλά και σκηνοθέτη μέσα από το εγχείρημά του να ανεβάσει «Το Φαγητό» της ποιήτριας Μαρίας Λαϊνά στο θέατρο.

Διαβάστε ακόμα:

Η Idra Kayne «έπιασε δουλειά»
Ο Σπύρος Γραμμένος «έπιασε δουλειά»
Η Δώρα Παρδάλη «έπιασε δουλειά
Ο Χρήστος Βολικάκης «έπιασε δουλειά»
Η Sma Rag Da «έπιασε δουλειά»