Αγαπημένοι άνθρωποι απαντούν στο kariera για ό,τι επαγγελματικό μπορείτε να φανταστείτε: από το ποια ήταν η πρώτη τους δουλειά, μέχρι… τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν.

Το πρώτο επάγγελμα που έκανα στη ζωή μου ήταν να «φροντίζω» ένα συνοικιακό τζαζ μπαρ. Μπαρ, σέρβις, λάντζα, όλα.

Από αυτή τη δουλειά έχω ευχάριστες αναμνήσεις. Έρχονταν και πολλοί φίλοι και περνούσε όμορφα η βραδιά. Κατά τα άλλα, έμαθα από νωρίς πώς είναι να πρέπει να εργαστείς για να ζήσεις, πότε δεν υπήρξα χαλαρός και άνετος σχετικά με τον βιοπορισμό μου.

Η συνεργασία που θα θυμάμαι για πάντα είναι η τωρινή συνεργασία μου με τον εκπαιδευτικό όμιλο της Le Monde. Συνεργάζομαι με τον όμιλο ως μέλος του εκπαιδευτικού του προσωπικού εδώ και επτά χρόνια και η επαγγελματική μου σχέση με τη διεύθυνση υπήρξε ανέκαθεν άριστη. Αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός, επαγγελματισμός στο έπακρο, άριστες συνθήκες εργασίας.

Αν δεν ήμουν αυτό που είμαι, τι θα ήθελα να είμαι; Ως νέος ήθελα να ενταχθω στο διπλωματικό σώμα και να ασχοληθώ με τις διεθνείς σχέσεις. Ακόμα το έχω απωθημένο.

Η δουλειά που δεν θα μπορούσα νομίζω ποτέ να κάνω; Δεν φοβάμαι να ασχοληθώ με το οτιδήποτε.

Ο μεγαλύτερος φόβος μου στη δουλειά μου είναι το τι θα γίνει όταν δεν θα μπορώ να εργαστώ άλλο. Σκέφτομαι πολύ τα χρόνια μετά τη σύνταξη και ανησυχώ αρκετά για το αν θα καταφέρω κάποια στιγμή να βγω σε αυτήν. Η νομοθεσία που αλλάζει αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας, συνηγορούν στο ότι θα πρέπει να εργαζόμαστε μέχρι τα βαθειά μας γεράματα.

Οι συνεργάτες μου θέλω να έχουν εργατικότητα, ειλικρίνεια, φιλοδοξίες, τιμιότητα, ήθος.

Όταν «μεγαλώσω» θέλω να κατακτήσω ένα πτυχίο, έστω και καθυστερημένα, να κάνω οικογένεια, να μάθω να μιλάω άλλες τέσσερις γλώσσες και να έχω πάντα, ως δια μαγείας, φρεσκοσιδερωμένα πουκάμισα.

…………

*Ο Ιωάννης Κοροβέσης είναι ιδρυτής και αρχισυντάκτης του BitterBooze.com. Οι γνώσεις και οι ιστορίες του πάνω στο ποτό και τη γαστρονομία είναι ο λόγος που σε θέματα γεύσης χαίρει τόσης εμπιστοσύνης. Ο Γιάννης είναι ακόμα Bartending Instructor στη Le Monde διδάσκοντας τους επαγγελματίες bartenders από τα χέρια των οποίων θα πίνουμε αύριο (ή και σήμερα).

Από τον Δημήτρη Φαλλιέρο

Διαβάστε ακόμα

Ο Zeraw «έπιασε δουλειά»

Ο Λάμπρος Φισφής «έπιασε δουλειά»

Η Τζένη Μελιτά «έπιασε δουλειά»

Η Ειρήνη Μπαλτά «έπιασε δουλειά»