Αγαπημένοι άνθρωποι απαντούν στο kariera για ό,τι επαγγελματικό μπορείτε να φανταστείτε: από το ποια ήταν η πρώτη τους δουλειά, μέχρι… τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν.

Το πρώτο επάγγελμα που έκανα στη ζωή μου ήταν μπουφετζής σε σινεμά. Έφτιαχνα ποπ κορν για 3 χρόνια.

Αυτή τη δουλειά τη λάτρευα γιατί μπορούσα να βλέπω τσάμπα ταινίες. Είχα δει το Lord of the Rings, το Bourne Identity, το Cidade de Deus από καμιά 10αριά φορές το καθένα. 

Η συνεργασία που θα θυμάμαι για πάντα είναι τα 2 χρόνια του ‘Κάψε το Σενάριο’, από δουλειές στον χώρο της κωμωδίας, και από άλλες δουλειές το να είμαι ξεναγός σε βάρκα στο Άμστερνταμ.

Αν δεν ήμουν αυτό που είμαι, θα ήθελα να είμαι μάγειρας και ακροβάτης. Το πρώτο το κάνω κάπως ερασιτεχνικά, το δεύτερο αν το κάνω έστω και ελάχιστα νομίζω θα σπάσω τα πάντα.

Η δουλειά που δεν θα μπορούσα νομίζω ποτέ να κάνω είναι η δουλειά που σπούδασα: διαφημιστής. Το κατάλαβα από την πρώτη μέρα της σχολής αλλά για κάποιο παρανοϊκό λόγο κάθισα και την τελείωσα. Νομίζω ότι έχει πολλά ψέματα. Πιο πολλά και από το θέατρο.

Ο μεγαλύτερος φόβος μου στη δουλειά μου είναι να σταματήσω να έχω ιδέες. Από πάντα θεωρούσα ότι οι ιδέες έρχονται όταν δουλεύεις με πειθαρχεία και σαν σύστημα δεν με έχει απογοητεύσει. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Οι συνεργάτες μου θέλω να έχουν πάθος, αυτό είναι το πιο βασικό. Να γουστάρουν τη δουλειά. Αν κάποιος δεν γουστάρει χάνεις και εσύ τον ενθουσιασμό σου. Επίσης να είναι στην ώρα τους. Η καθυστέρηση μπορεί να με σκοτώσει.

Όταν «μεγαλώσω» θέλω να συνεχίσω να είμαι κωμικός! Το stand up comedy θεωρώ ότι είναι ένα επάγγελμα το οποίο σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή. Σε κάθε διαφορετικό στάδιο της ζωής σου εκφράζεσαι και μιλάς για αυτά που σου συμβαίνουν. Οπότε ναι, να παραμείνω για πάντα κωμικός!

Λάμπρος Φισφής είναι σεναριογράφος και κωμικός, ειδικός στο stand up comedy και στο αυτοσχεδιαστικό θέατρο. Περιττό που το γράψαμε, ε; Το ξέρετε.

Από τον Δημήτρη Φαλλιέρο

Δείτε ακόμα:

Η Τζένη Μελιτά «έπιασε δουλειά»

Ο Zeraw «έπιασε δουλειά»

Η Ειρήνη Μπαλτά «έπιασε δουλειά»

Ο Γιάννης Κοροβέσης «έπιασε δουλειά»