Ο υπεραθλητής μας της κολύμβησης μιλάει στο kariera.gr για τη δική του (υπερ)δουλειά εντός και εκτός θάλασσας, για μωρά και άλλα… ακραία φαινόμενα.

Το πρώτο επάγγελμα που έκανα στη ζωή μου ήταν προπονητής κολύμβησης σε βρεφικές ηλικίες, baby swimming δηλαδή!

Η δουλειά αυτή ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Και το γεγονός ότι δεν με τρόμαζε η πρωτόγονη αίσθηση να κρατάω βρέφος έκανε τους γονείς να μου εμπιστεύονται τα μωρά τους.

Η καλύτερη συνεργασία που είχα ποτέ ήταν με τον αδελφό μου, λόγω της μοναδικής επικοινωνίας που έχουμε, και η βοήθειά του παίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε μου εγχείρημα.

Αν δεν ήμουν αυτό που είμαι, θα ασχολούμουν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Θα ήθελα να ήμουν οδηγός αγώνων.

Η δουλειά που δεν θα μπορούσα νομίζω ποτέ να κάνω είναι δάσκαλος σε σχολείο, γιατί δεν μπορώ να υπηρετώ κάτι ενώ έχω αντίθετη άποψη με την μέθοδο που εφαρμόζεται.

Ο μεγαλύτερος φόβος μου στη δουλειά μου είναι να μην καταφέρω να ολοκληρώσω κάποιο εγχείρημά μου.

Οι συνεργάτες μου θέλω να πιστεύουν σε εμένα, να μπορώ να τους εμπιστεύομαι, να ταιριάζει η ιδιοσυγκρασία μας και να μπορούν να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα ανά πάσα στιγμή.

Όταν «μεγαλώσω» θέλω να γίνω coast guard. Διασώστης σε ακραίες καιρικές συνθήκες!

Σπύρος Χρυσικόπουλος είναι υπεραθλητής. Έγινε γνωστός με το εγχείρημα να διανύσει κολυμπώντας την απόσταση Ρόδο-Καστελόριζο. Το 2017 διένυσε τέσσερις φορές τον Τορωναίο Κόλπο κολυμπώντας 104 χλμ. ασταμάτητα για 34 ώρες. Φέτος τερμάτισε στον παγκόσμιο υπερ-αγώνα Rovaniemi 150” που διοργανώνεται στον Αρκτικό Κύκλο διανύοντας με τα πόδια την απαιτούμενη απόσταση σε ακραίες συνθήκες ψύχους σε 40 ώρες. Πριν λίγες μέρες ήρθε πρώτος στον 49ο Διεθνή Διάπλου Τορωναίου σε 5 ώρες και 48 λεπτά.

Από τον Δημήτρη Φαλλιέρο

*Η φωτογραφία είναι μια ευγενική παραχώρηση του Σπύρου Χρυσικόπουλου. Φωτογράφος:  Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Tourette Photography 

Διαβάστε ακόμα…
Ο Λάμπρος Φισφής «έπιασε δουλειά»
Η Τζένη Μελιτά «έπιασε δουλειά»
Η Ειρήνη Μπαλτά «έπιασε δουλειά»