Έχει ήδη επαφή με πολύ κόσμο μέσα από την τέχνη του και τη μουσική του. Θα μπορούσε όμως να κάνει και επιδείξεις τάπερ. Ή όχι; Στην επαγγελματική σκυταλοδρομία μας, σειρά έχει ο Σπύρος Γραμμένος.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Φαλλιέρο

Το πρώτο μου επάγγελμα ήταν σερβιτόρος. Καλοκαιρινή δουλειά, γιατί πήγαινα ακόμη στο γυμνάσιο. Μου φάνηκε χάλια. Θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ωραία, γιατί μου άρεσε η επαφή με τον κόσμο και όλη αυτή η διαδικασία, αλλά ήμουν ο μικρότερος και στον χώρο έπαιζε πολύ το θέμα της εξουσίας. Οπότε οι μεγαλύτεροι και παλαιότεροι κάνανε τη ζωή των μικρότερων και νεότερων ποδήλατο. 

Η συνεργασία που θα θυμάμαι για πάντα ήταν το 2011 όταν κάναμε ένα πολύ ωραίο tour με τον Ζακ Στεφάνου, πριν αποφασίσει να γυρίσει στις σπουδές του. Περάσαμε καταπληκτικά! Δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που να μην περάσαμε τέλεια.

Δεν θα ήθελα να είμαι τίποτε άλλο πέρα από αυτό που είμαι. Αν αναγκαζόμουν να κάνω κάτι άλλο, εντελώς έξω από τον καλλιτεχνικό χώρο, θα ήθελα σίγουρα να έχει σχέση με τον κόσμο και την επαφή. Μάλλον επιδείξεις τάπερ;

Σε πολλές δουλειές δεν μπορώ να με φανταστώ. Από το να είμαι στα ΜΑΤ, αν και αυτό είναι λειτούργημα, μέχρι το να δουλεύω σε τράπεζα. Δεν νομίζω πως πρέπει να αναλύσω τους λόγους που δεν θα ήθελα να δουλεύω στα ΜΑΤ, αλλά ούτε και στην τράπεζα. Δεν θα μπορούσα να δέρνω άμαχους μετά από εντολές των ανωτέρων μου.

Ο μεγαλύτερος φόβος μου στη δουλειά μου είναι ότι μπορεί κάποτε να εξαφανιστεί η έμπνευση. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη μεγάλοι, σε ηλικία, τραγουδοποιοί που γράφουν υπέροχα τραγούδια και μου δίνουν δύναμη.

Οι συνεργάτες μου θέλω να περνάνε όμορφα σε αυτό που κάνουμε και να έχουν όραμα. Θέλω να έχουμε όλοι όμορφες σχέσεις μεταξύ μας και οτιδήποτε συμβαίνει, να το συζητάμε, για να το λύνουμε. Δεν θέλω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που γκρινιάζουν και βλέπουν αυτό που κάνουμε ως αγγαρεία.

Όταν «μεγαλώσω» θέλω να γίνω κάτοικος του Φανταστικού Χωριού! Δεν μου φτάνουν οι γραμμές για να σας εξηγήσω, γι’ αυτό το έκανα παράσταση με το ίδιο όνομα: «Το Φανταστικό Χωριό».

*Ο Σπύρος Γραμμένος είναι μουσικός. Φέτος ανεβάζει στο Θέατρο 104  το «Φανταστικό Χωριό», ένα αλληγορικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους στο οποίο και πρωταγωνιστεί, κάθε Τετάρτη στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 15:00. Ο Σπύρος μεγάλωσε στην επαρχία και πλέον ζει στην Αθήνα. Γράφει κείμενα, τραγούδια, μουσικές και μουσικές για θέατρο. Δίνει μουσικές παραστάσεις και ενίοτε εμφανίζεται στο θέατρο σαν ηθοποιός. Έχει εκδώσει τρεις δίσκους, ένα παραμύθι και ετοιμάζει τον τέταρτο δίσκο του.  

Διαβάστε ακόμα:

Η Δώρα Παρδάλη «έπιασε δουλειά»

Ο Χρήστος Βολικάκης «έπιασε δουλειά»
Η Sma Rag Da «έπιασε δουλειά»
Ο Τιμολέων Διαμαντής «έπιασε δουλειά»