Σε πολλές εταιρίες τα ψυχομετρικά τεστ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας επιλογής,. Είναι ένας ακόμη λόγος που δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πεις ψέματα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ειδικότερα σε ό,τι έχει σχέση με την προσωπικότητά σου. Τα τεστ αυτά έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παράγουν αναφορές για την προσωπικότητα του ατόμου που φτάνουν ποσοστό αξιοπιστίας μεγαλύτερο από 80%!

Τα περισσότερα από αυτά τα τεστ βασίζονται στη θεωρία DISC. Είναι τα αρχικά των λέξεων Dominance (Κυριαρχία), Influence (Επιρροή), Steadiness (Σταθερότητα) και Compliance (Συμμόρφωση). Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν το 1928 από τον ψυχολόγο Marston W. Moulton, ο οποίος για λογαριασμό του αμερικάνικου στρατού, έφτιαξε ένα ερωτηματολόγιο. Το ερωτηματολόγιο αυτό διανεμήθηκε στους στρατιώτες – και βάσει των απαντήσεών τους – ήταν εφικτό να αξιοποιηθεί ο καθένας από αυτούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βάσει της προσωπικότητάς του!

Η θεωρία του βασίστηκε στο γεγονός ότι ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο το περιβάλλον του, λόγω των διαφορετικών συνδυασμών των 4 παραπάνω στοιχείων του και κατά συνέπεια αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στα εξωτερικά ερεθίσματα. Στην πραγματικότητα – και για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους – ο πρώτος που είχε μιλήσει για αυτή τη θεωρία ήταν ο Ιπποκράτης. Είχε μάλιστα ορίσει διαφορετικούς τύπους προσωπικοτήτων:

Χολερικός (D)
Πολύ φιλόδοξος και καθόλου συναισθηματικός. Έχει ξεκάθαρους στόχους και λειτουργεί με βάση το συμφέρον του. Είναι ευερέθιστος, δημιουργικός ριψοκίνδυνος και ξεροκέφαλος.

Αιματώδης (I)
Ζωντανός, συμπονετικός και ενθουσιώδης. Παίρνει γρήγορες αποφάσεις, αλλά σπάνια τελειώνει ό,τι αρχίζει γιατί καταπιάνεται με πολλά.

Φλεγματώδης (S)
Είναι ήρεμος, δε θέλει να έχει πολλές σκοτούρες στο κεφάλι του. Είναι αρκετά ευαίσθητος, αλλά αποφεύγει οποιαδήποτε συναισθηματική εμπλοκή. Είναι ψύχραιμος, διπλωματικός και θέλει χρόνο για να πάρει οποιαδήποτε απόφαση.

Μελαγχολικός (C)
Τελειομανής, ευσυνείδητος και βαθιά συναισθηματικός. Συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ακόμα κι αν διαφωνεί, αλλά εμπλέκεται συναισθηματικά με την όποια απόφαση. Ανήσυχος, δραστήριος, ασκεί έντονη κριτική.

Ο Ιπποκράτης πίστευε ότι οι παραπάνω χαρακτηρισμοί αφορούν χυμούς (κατ’ αντιστοιχία κίτρινη χολή, αίμα, φλέγμα, και μαύρη χολή) που βρίσκονται μέσα στο σώμα του κάθε ανθρώπου και η καλή υγεία εναπόκειται στο ισορροπημένο μείγμα των χυμών αυτών. Ο Αριστοτέλης δε, εργάστηκε επάνω στη μαύρη χολή, για να μας μιλήσει πρώτος για την κατάθλιψη, τα είδη της και τους τρόπους αντιμετώπισής της.
Όπως καταλαβαίνεις τόσο σοβαρές μελέτες, δε μπορούν παρά να δώσουν αξιόπιστα αποτελέσματα, για το ποιος είσαι και το πώς συμπεριφέρεσαι.

Όσο διαφορετικό και αν είναι το «μίγμα» των 4 στοιχείων στον καθένα, κάποιο ή κάποια θα είναι περισσότερα υψηλά σε σχέση με κάποια άλλα. Και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού θα θέλει, για παράδειγμα, να βρει έναν δικηγόρο με σίγουρα υψηλή συμμόρφωση στους νόμους, έναν πωλητή με υψηλή επιρροή και έναν λογιστή με υψηλή σταθερότητα.

Θα ήταν καλό λοιπόν να μην υποτιμήσεις τέτοιου είδους τεστ, δε γίνονται για τυπικούς λόγους. Και προς Θεού μην προσπαθήσεις να τα ξεγελάσεις. Θα βγουν άκυρα και θα πρέπει να τα ξανακάνεις ή θα βγάλουν σαν αποτέλεσμα μια αλλοπρόσαλλη προσωπικότητα που σε καμία περίπτωση δε θα αντιπροσωπεύει εσένα. Το ζητούμενο από τη χρήση ενός ψυχομετρικού τεστ, είναι μια ένδειξη ως προς το κατά πόσο, το δικό σου προφίλ στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μπορεί να ταιριάξει με το προφίλ της συγκεκριμένης θέσης.

Άλλα σημαντικά ψυχομετρικά τεστ επίσης είναι:

ΜΒΤΙ – Myers-Briggs type indicator, το οποίο βασίζεται στη θεωρία του Carl Jung και στόχο έχει να αποδώσει το μίγμα που υπάρχει στην προσωπικότητα του υποψηφίου βάσει 4 κριτηρίων:
Εξωστρέφεια ή εσωστρέφεια
Αίσθηση ή διαίσθηση
Λογική ή συναίσθημα
Κριτική ή αποδοχή
Facet5, το οποίο εξετάζει κατά πόσον υπάρχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά στον υποψήφιο:
Θέληση
Ενέργεια
Συναισθηματική εγγύτητα
Έλεγχος
FIRO-B – Fundamental Interpersonal Relations Orientation Behaviour, το οποίο «μετράει» στον υποψήφιο 3 διαφορετικούς τομείς που οι άνθρωποι χρειάζεται να δίνουν σε άλλους ανθρώπους, αλλά και να λαμβάνουν από αυτούς:
Συμμετοχή (inclusion)
Έλεγχο (control)
Στοργή (affection)
Περισσότερες ερωτήσεις, ιδέες και συμβουλές στο βιβλίο «Συγχαρητήρια Προσλαμβάνεστε!» του Μάριου Μανιάτη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=711060

Copyright: Photographee.eu, www.shutterstock.com

Μάριος Μανιάτης, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…