Εκεί που περνάς τόσες ώρες, εκεί που συχνά δεν αντέχεις. Πώς θα κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, τον εαυτό σου πιο χαρούμενο και τις συνθήκες ευνοϊκότερες. Ενας δεκάλογος που προσπαθώ να έχω πάντα στο μυαλό μου γιατί συχνά τα έκανα όλα τα παρακάτω… ανάποδα.

Αγνόησέ τους! Και σταμάτα το συνεχές «κατηγορώ». Ολοι κάνουμε λάθη και πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που θα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και χωρίς λόγο. Οσο περισσότερο ασχολούμαστε, τόσο χειρότερη κάνουμε τη δική μας ζωή. Μη δηλητηριάζεσαι και προχώρα.
Μην επηρεάζεσαι από την εικόνα που νομίζεις πως έχουν οι άλλοι για σένα. Οσο προσπαθείς να εντυπωσιάσεις, τόσο περισσότερο αγχωνόνεσαι. Σ’ όποιον αρέσουμε λοιπόν!
Μη φοβηθείς να μην ξέρεις κάτι. Ρώτησε και ξεκαθάρισε. Κανείς δεν τα ξέρει όλα. Οσο περισσότερο παραμένεις στην αμφιβολία, τόσο χειρότερο για σένα.
Ακου καλά και μην διακόπτεις. Οσο αφήνεις τον άλλον να μιλήσει, κερδίζεις χρόνο για τη δική σου θέση και απάντηση. Όταν προτρέχουμε, εκτιθέμεθα εμείς. Καλύτερα να εκτεθούν οι ξερόλες και παπατρέχες.
Μην αναπαράγεις τα προβλήματα σου στους άλλους. Όταν κλωθογυρίζεις τα κακώς κείμενα ξανά και ξανά, διογκώνονται. Αστο για αργότερα ή και για…ποτέ.
Πρόσεξε την κριτική σου. Κράτησέ την για κάτι πραγματικά σημαντικό και κρίσιμο. Η συνεχής κριτική, δείχνει εμπάθεια και σε κάνει να χάνεις το δίκιο σου – ακόμη και αν είναι πάντα, όλο δικό σου.
Θυμήσου τα λάθη που σου έχουν στοιχίσει και προσπάθησε να μην τα επαναλάβεις. Το παρελθόν πρέπει να το αφήνουμε πίσω αλλά να μαθαίνουμε από αυτό.
Ασκήσεις αυτοελέγχου: κάνε κάτι άλλο, όταν χάνεις τον έλεγχο. (αυτό ισχύει για όλα στη ζωή άλλωστε) Πάρε τηλέφωνο τον κολλητό σου, πήγαινε μια βόλτα, άκου ένα τραγούδι.
Ειλικρίνεια και ευθύτητα στα πολύ δύσκολα. Οσο περισσότερο καταπιέζεσαι όταν κάτι είναι καίριο για σένα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκρηξή σου. Όταν το κρίνεις απαραίτητο λοιπόν, πες την αλήθεια σου. Κερδίζει.
Μην ξεχνάς τα όνειρά σου! Ο,τι και αν συμβαίνει τώρα, μπορεί να αλλάξει μεθαύριο. Οσο και αν ακούγεται απίθανο για τα σημερινά δεδομένα, τα όνειρά μας προκαλούν την τύχη μας και όχι το αντίθετο.

Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…