10 συνήθη ενδυματολογικά λάθη και πώς να τα αποφύγουν οι άνδρες

Στην προσπάθεια κάθε άνδρα για να πετύχει τις καλύτερες ενδυματολογικές επιλογές, ειδικά στις “ώρες γραφείου”, κρύβονται σημαντικές παρανοήσεις που δυσκολεύουν τις στιλιστικές αποφάσεις. Δέκα, απλοί, χρυσοί κανόνες, καταρρίπτουν τους μύθους περί χρωμάτων και συνδυασμών και βοηθούν στη δημιουργία μίας ενημερωμένης και έξυπνα στημένης γκαρνταρόμπας. Γιατί δεν αρκεί να είστε… κύριοι, πρέπει και να φαίνεστε!

1. Οι αδύνατοι άνδρες πρέπει να φορούν boot cut παντελόνια για να φαίνονται λιγότερο αδύνατοι.

Αυτή η πεποίθηση είναι κάθε άλλο παρά σωστή. Τα boot cut παντελόνια είναι τα λιγότερο κολακευτικά παντελόνια για τους αδύνατους άνδρες. Δεν δείχνουν τα πόδια πιο “γεμάτα”, αντιθέτως το άνοιγμα στο μπατζάκι κάνει τον αδύνατο σωματότυπο, να φαίνεται πιο άχαρος.

2.  Τα πουκάμισα πρέπει να είναι φαρδιά στους ώμους και στο στήθος.

Κι όμως, τα πουκάμισα δεν πρέπει να είναι φαρδιά. Πρέπει να ταιριάζουν απλώς στον εκάστοτε σωματότυπο. Ένας χρυσός κανόνας για την επιλογή του σωστού πουκάμισου είναι να ακολουθεί τις γραμμές του κορμιού και να επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση των χεριών.

3. Το επίσημο ντύσιμο ισοδυναμεί με σωστή ενδυματολογική επιλογή.

Μία συνήθης παρανόηση είναι ότι το επίσημο ντύσιμο ισοδυναμεί αυτομάτως με σωστή ενδυματολογική επιλογή. Στην πραγματικότητα, ένας άνδρας ντυμένος με “έξυπνο” casual τρόπο, δείχνει πιο κομψός από έναν άνδρα με επίσημο κοστούμι, ανά πάσα στιγμή. Εξάλλου, καλό είναι να “ζυγίζουμε” τις περιστάσεις προτού αποφασίσουμε τις στιλιστικές μας επιλογές. Η κάθε στιγμή απαιτεί και το look της.

4. Οι ακριβές μάρκες εξασφαλίζουν άρτια εμφάνιση.

Η αντίληψη ότι επώνυμο ρούχο σημαίνει και άψογο, είναι πολλές φορές λανθασμένη, αφού κάποιες επώνυμες μάρκες ρούχων πουλάνε στην πραγματικότητα υπερτιμημένα ρούχα, πολλές φορές ακόμα και κακής ποιότητας, στο όνομα της διάσημης ετικέτας τους. Η καλή γνώση των εταιρειών που, πραγματικά, συνδυάζουν καλή σχέση ποιότητας-τιμής είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα για το χτίσιμο μίας “ενημερωμένης” γκαρνταρόμπας. Άλλωστε, τα ρούχα πρέπει να τα φοράμε εμείς και όχι εκείνα. Όσο τέλειο και αν είναι κάποιο ρούχο, δεν δείχνει όμορφο αν δεν νιώθεις καλά μέσα σε αυτό.

5. Μόνο οι “ροκάδες” φορούν μπότες.

Υπάρχει μία μεγάλη γκάμα από ανδρικές μπότες που μπορούν να φορεθούν με τον κατάλληλο τρόπο: από τα κλασικά Chelsea μποτάκια, μέχρι τις τύπου “εργατικές μπότες” vintage στιλ. Θυμηθείτε: δεν υπάρχουν μόνο οι μαύρες Dr. Martens και τα Timberlands της εφηβείας σας. 

6. Τα παπούτσια με τετραγωνισμένες μύτες είναι cool.

Τα παπούτσια με τετραγωνισμένες μύτες είναι πλέον αρκετά “ντεμοντέ”. Είναι ιδιαιτέρως ογκώδη, άχαρα και δεν δημιουργούν ένα καλαίσθητο προφίλ. Προτιμήστε ένα κλασικό ζευγάρι Oxfords.

7. Η ζώνη πρέπει να ταιριάζει με τα παπούτσια.

Ο χρωματικός συνδυασμός ζώνης – παπουτσιών είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας για τα επίσημα ενδύματα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όμως, όπως για παράδειγμα σε ένα επαγγελματικό ραντεβού ή στο γραφείο, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

8. Τα μαύρα παπούτσια ταιριάζουν με όλα.

Η πεποίθηση ότι τα μαύρα παπούτσια ταιριάζουν με όλα είναι λανθασμένη. Σε συνδυασμό με τα περισσότερα χρώματα κοστουμιού, τα μαύρα παπούτσια μπορεί να δείξουν αρκετά ασφαλής επιλογή! Αν θέλετε ένα ζευγάρι παπούτσια που να ταιριάζει με όλα, τότε η επιλογή των καφέ brogues είναι η ιδανικότερη.

9. Οι ποσέτ πρέπει να ταιριάζουν με το χρώμα της γραβάτας.

Σε αντίθεση με τους παρουσιαστές ειδήσεων, που συνήθως ταιριάζουν το χρώμα της ποσέτ με αυτό της γραβάτας, κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό. Πολλές φορές, ίσως το χρώμα της ποσέτ να είναι ωραίο να ταιριάζει με τους τόνους του πουκαμίσου, αλλά και πάλι καλύτερα να αποφύγετε τους συνδυασμούς και να επιλέξετε μία ποσέτ που κάνει τη διαφορά.

10. Τα μαύρα κοστούμια είναι η πιο ασφαλής επιλογή.

Στην πραγματικότητα, τα πιο ασφαλή χρώματα κοστουμιού είναι το μπλε ναυτικό και το καφέ. Αυτά είναι τα δύο βασικά χρώματα που οι άνδρες θα πρέπει να  συμπεριλαμβάνουν στην γκαρνταρόμπα τους. Τα μαύρα κοστούμια είναι κατάλληλα, κυρίως για περιπτώσεις όπως οι γάμοι και σπανιότερα για το γραφείο. Φορέστε, λοιπόν, το μαύρο κοστούμι σας με φειδώ.

Copyright: The Tun, www.shutterstock.com

Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…