Αντί λοιπόν μεγάλων υποσχέσεων, ας δούμε μικρά, έξυπνα, εύκολα τρικς για να περνάμε καλύτερα το 2015.

Αν δεν δουλεύετε σε γραφείο και επομένως δεν έχετε υποχρεωτικό ωράριο, ξυπνήστε νωρίς. Δεν συγκρίνεται η ποσότητα και η ποιότητα της δουλειάς που βγαίνει το πρωί από αυτή που αγκομαχούμε να ολοκληρώσουμε απόγευμα και βράδυ.
Προγραμματίστε την κάθε ημέρα σας από την προηγούμενη. Αν γίνεται, γράψτε σε ένα καινούργιο σημειωματάριο τα πάντα –χωρίς να υπερβάλετε. Μόνο έτσι ελέγχεις και εκτελείς χωρίς να χάνεις χρόνο.
Μην αφήνετε την καθαριότητα του γραφείου ή του σπιτιού για την επομένη. Το ακατάστατο γραφείο –ακόμη και αν το έχετε συνηθίσει και πιστεύετε ότι μόνο έτσι λειτουργείτε καλύτερα- προκαλεί αναστάτωση και εκνευρισμό και συνεπώς χάσιμο χρόνου.
Επιλέξτε κάποια άσκηση, έστω και του ενός τετάρτου μόλις ξυπνήσετε και πιείτε μισό λεμόνι με χλιαρό νερό προτού κάνετε οτιδήποτε άλλο το πρωί.
Μετά από αυτά, δώστε στον εαυτό σας 20 λεπτά με μισή ώρα πρωινού, καφέ, απόλαυσης και εκκίνησης. Μην μπαίνετε απευθείας στην εργασιακή τσίτα. Δεν βοηθάει και παίρνει μπάλα όλη τη μέρα.
Δώστε στον εαυτό σας μισό λεπτό διορίας πριν απαντήσετε σε κάτι που δεν είστε σίγουροι. Η βιασύνη, ειδικά όταν έχετε βαρύ πρόγραμμα, αποβαίνει πάντα πιο χρονοβόρα.
Χρησιμοποιείτε ακουστικά και ακούτε την αγαπημένη σας μουσική όσο περισσότερο μπορείτε –αν φυσικά σας το επιτρέπει η εργασία σας. Μην τα ξεχνάτε ποτέ – θα σας αλλάξουν τη μέρα!
Μην αφήνετε ποτέ τα δύσκολα για το τέλος. Ξεμπερδεύετε από νωρίς με ό,τι σας αγχώνει περισσότερο, σας δυσαρεστεί ή βαριέστε να κάνετε.
Αν μπορείτε, μην χάνετε τον χρόνο σας σε meetings χωρίς τέλος. Προσπαθείστε να μην παρασύρεστε από την ατέρμονη πολυλογία των άλλων αν έχετε δουλειές που περιμένουν πίσω. Εχε στον νου σας να τους επαναφέρετε εσείς ή να αποχωρείτε με μια δυνατή δικαιολογία.
Τελειώστε τις πρακτικές εκκρεμότητες και μετά ανοίξτε το mail σας. Όπως και τα meetings έτσι και τα emails έχει αποδειχθεί πως, συχνά, απορροφούν χρόνο χωρίς λόγο.
Προσέξτε πολύ το γραφείο και την καρέκλα σας. Αν δεν βολεύεστε όλη μέρα, θα διακατέχεστε μονίμως από έναν εκνευρισμό τον οποίο δεν θα μπορείτε να εξηγήσετε.
Πίνετε μόνο τον καφέ που σας αρέσει ή τον χυμό ή το οτιδήποτε προτιμάτε, αλλά ακριβώς όπως το θέλετε. Μην αποδέχεστε κεράσματα από ευγένεια. Και μην ξεχνάτε να πίνετε νερό. Και να ξεκουράζεστε για λίγο όταν δεν αντέχετε. Ο εαυτός σας είναι η δουλειά σας!
Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…