Από αυτόν το μήνα ξεκινάμε με το kariera.gr ένα νέο κύκλο με θέμα «Πώς είναι να είσαι…». Κάθε μήνα, άνθρωποι από τον χώρο των επιχειρήσεων και όχι μόνο, θα μας λένε αποκλειστικά πώς είναι η δουλειά τους, θα μας δίνουν πραγματικό input, θα μας εξηγούν τι είναι αυτό που κάνει το επάγγελμά τους διαφορετικό…Αυτό τον μήνα ξεκινάμε με τρεις καταξιωμένους ανθρώπους από το τμήμα των Πωλήσεων, από τρεις διαφορετικές εταιρείες, και από διαφορετικές θέσεις ο καθένας. Όσοι γοητεύεστε από αυτόν τον χώρο, αλλά και όσοι θέλετε να δείτε αν σας ταιριάζουν οι Πωλήσεις, διαβάστε, ταυτιστείτε, μυηθείτε και εμπνευστείτε. Οι Πωλήσεις είναι ένας τομέας που δύσκολα μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο.

Αντώνης Δαμιανάκης, Area Sales Manager – Nestlé Ελλάς 

Αντώνης Δαμιανάκης | Area Sales Manager

«Εργάζομαι στην ομάδα των πωλήσεων τα τελευταία 7 χρόνια. Πριν ξεκινήσω, δεν γνώριζα πολλά για τον συγκεκριμένο τομέα. Από τη φύση του είναι ίσως το πιο κοινωνικό και ανοικτό τμήμα κάθε εταιρείας, κι έτσι ξεκίνησα με ένα μείγμα άγχους και γλυκιάς προσμονής. Η πρώτη μέρα ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με τις εμπειρίες που είχα μέχρι τότε: πολλές συναντήσεις με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, σαν ο χρόνος να έτρεχε πιο γρήγορα. Ετσι, αυτό που έμαθα είναι να προσαρμόζομαι σε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και ήταν ένα μεγάλο όφελος. Σήμερα η καθημερινότητά μου μοιράζεται ανάμεσα σε πολλές συναντήσεις εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά και πολλή καθοδήγηση προς τους νεότερους, που είναι και αυτό που απολαμβάνω περισσότερο. Το τμήμα πωλήσεων είναι το πιο νεανικό τμήμα κάθε εταιρείας κι αυτή η απλότητα και αγνότητα κάνει τα πάντα λίγο μαγικά. Για να είσαι καλός στις πωλήσεις δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Πρέπει σίγουρα να είσαι κοινωνικός και ανοικτός άνθρωπος από τη φύση σου, με διάθεση και θέληση για δουλειά. Αν είναι δημιουργικό; Φυσικά! Δημιουργούμε πάνω στο ράφι».

Ρούλα Κοσμοπούλου, Sales Pull Manager – Unilever Food Solutions 

Ρούλα Κοσμοπούλου | Sales Pull Manager

«Η ζωή στις πωλήσεις είναι μια καθημερινή διαπραγμάτευση με το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης.

Στο συνεχές μεταβαλλόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον που ζούμε, οι άνθρωποι των πωλήσεων καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της εταιρείας μας και συγχρόνως να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας. 

Ερευνούμε νέους εναλλακτικούς τρόπους-κανάλια πώλησης, νέες ιδέες προσέγγισης αλλά στο κέντρο έχουμε πάντα τον πελάτη, δυνητικό ή υπάρχοντα, που πλέον είναι πιο απαιτητικός και γρήγορος. 

 Για να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε μεταξύ επιχείρησης και πελάτη χρειάζεται τρομερή υπομονή, επιμονή, καλή προετοιμασία και πάθος. 

Η προσαρμοστικότητα και η αντίληψη του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την βαθιά γνώση του αντικειμένου είναι αυτά που μας βοηθούν καθημερινά να κερδίζουμε μικρές μάχες φέρνοντάς μας όλο και πιο κοντά στους στόχους μας. 

Το να εργάζεται κανείς στο κλάδο τον πωλήσεων είναι μια συναρπαστική εμπειρία γεμάτη καθημερινές προκλήσεις οι οποίες δεν έχουν πάντα θετική έκβαση.

Οι πωλήσεις χρειάζονται ανθρώπους αποφασισμένους, πειθαρχημένους και φιλόδοξους  που θέτουν στόχους και ορίζουν οι ίδιοι το που θέλουν να φτάσουν».

 Καλλιώρας Ιωάννης, Sales Manager, Inside Sales – kariera.gr

Καλλιώρας Ιωάννης | Sales Manager, Inside Sales 

 «Ναι είμαι και εγώ ένα από αυτά τα παιδιά που όταν τα ρωτούσαν τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις , απαντούσαν με έπαρση αστροναύτης ή πυροσβέστης ή και μπασκετμπολίστας!… Στην προκειμένη Αεροπόρος (πατέρας Ικαρος βλέπεις).

Κάμποσα χρόνια μετά και επειδή ποτέ δεν ξέρεις η ζωή πώς στα φέρνει, βρέθηκα μπροστά στην πόρτα του Kariera.gr και είχα την τύχη και την τιμή να με επιλέξουν και να ενταχθώ στο Τμήμα Πωλήσεων της εταιρίας. Εγώ; Πωλήσεις; Λες;

Και να…  σχεδόν 6 χρόνια μετά εξακολουθώ να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και να πηγαίνω στο γραφείο με την ίδια χαρά και ανυπομονησία όπως την πρώτη μέρα! Γιατί;

Γιατί ξέρω ότι εκεί με περιμένει μια απίστευτη ομάδα ανθρώπων/συναδέλφων που μοιράζονται το ίδιο πάθος με μένα.

Γιατί συνειδητοποίησα ότι οι Πωλήσεις , είναι η αιχμή του Δόρατος και η εικόνα μιας εταιρείας προς τα έξω.

Γιατί είναι τιμή να επικοινωνώ καθημερινά με συνεργάτες από άλλες εταιρείες, να μοιράζονται τους προβληματισμούς τους μαζί μου και να με εμπιστεύονται.

Γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο δημιουργικό από το να ξεζουμίζεις το μυαλό σου για να βρεις την καλύτερη δυνατή λύση/υπηρεσία/προϊόν που θα καλύψει τις ανάγκες των πελατών σου.

Γιατί συναναστρέφομαι κάθε μέρα με διαφορετικούς ανθρώπους , δικτυώνομαι, γνωρίζω καινούργια πρόσωπα και στο τέλος της ημέρας εξελίσσομαι εγώ ο ίδιος μέσα από αυτό.

Σχεδόν 6 χρόνια και μια μέρα μετά, αν μπορούσα να σταθώ ξανά σε αυτή την πόρτα μπροστά, πάλι την ίδια επιλογή θα έκανα… να μπω στον μαγικό χώρο των Πωλήσεων! #welcome_to_the_magic_world_of_Sales ».

 

* Ζήστε μια ολόκληρη μέρα αφιερωμένη στον κόσμο των πωλήσεων, στο Sales Day, το ειδικό event που διοργανώνει το Kariera.gr στις 10 Ιουνίου.

 Δήλωσε Συμμετοχή

 Του Δημήτρη Φαλλιέρου

Copyright: Shutterstock.gr