Πριν λίγο καιρό ένα πιτσιρίκι έστειλε στη NASA μια αίτηση για δουλειά που έλιωσε πολλές καρδιές. Με αφορμή αυτό βρήκαμε κι άλλα applications φτιαγμένα από την (απαράμιλλη) παιδική θέληση. Λιώστε μαζί μας.

 

applicationsΕννιάχρονος Φύλακας του Γαλαξία

Όταν η NASA πόσταρε job opening για αξιωματικό πλανητικής προστασίας, είχε κατά νου ότι θα λάμβανε αιτήσεις από ειδικούς σε θέματα πλανητικών αποστολών και διαχείρισης μικροβιακών απειλών. Μαζί με αυτές τις αιτήσεις ήρθε και μία από τον μικρό Jack Davis, ο οποίος έγραφε: «μπορεί να είμαι εννιά χρονών, αλλά πιστεύω ότι εγώ είμαι ο κατάλληλος». Για να ισχυροποιήσει τη θέση του είπε ότι και η αδερφή του τον λέει εξωγήινο και ότι έχει δει όσες ταινίες με διάστημα και εξωγήινους θα μπορούσε να δει. «Έχω δει ακόμα τους Marvel Agents of Shield», συμπλήρωσε, «και ελπίζω να δω και την ταινία Men in Black». Έβαλε και την υπογραφή του, γράφοντας ότι είναι Guardian of the Galaxy-Φύλακας του Γαλαξία όπως στη γνωστή ταινία. Για την ιστορία της υπόθεσης, η NASA του απάντησε ότι αν τα πάει καλά στο σχολείο ίσως γίνει ένας επιστήμων, χρήσιμος στην εταιρεία, ενώ τον πήρε τηλέφωνο και ο Διευθυντής Πλανητικών Ερευνών.

 

 

applicationsΕξάχρονος κατασκευαστής Lego

Ποιος άραγε μπορεί να δουλέψει για μια εταιρεία αν όχι κάποιος που την αγαπάει πολύ; Αυτό σκέφτηκε ο Stanley Bolland, ετών 6, και έστειλε application σε μια αγγελία στην οποία η Lego έψαχνε κατασκευαστές για τη Legoland. «Τα αγαπάω τα Lego και έχω ένα κουτί και τα κρύβω για να μην τα βρίσκει ο αδερφός μου. Είμαι ο σωστός άντρας για την δουλειά αυτή γιατί έχω πολύ εμπειρία. Με αγάπη, Stanley». Έκανε και δύο γραμματικά λάθη, τα διόρθωσε, έβαλε και παρένθεση (Ref: Model Builders Job), για να ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε.

 

 

 

 

applicationsΕφτάχρονο στέλεχος της Google

Το καλύτερο σε αυτή την αίτηση είναι το πώς αρχίζει: «Αγαπητό αφεντικό της Google». Η μικρή Chloe αποφάσισε ότι θέλει να βολιδοσκοπήσει το μέλλον της στην Google δηλώνοντας όμως παράλληλα ότι θα θελε να δουλεύει και σε εργοστάσιο σοκολάτας ή να είναι κολυμβήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ο μπαμπάς μου μου είπε», λέει η Chloe, «ότι θα μπορώ να κάθομαι σε μεγάλα πουφ, και να κατεβαίνω με τσουλήθρα και να κάνω go cart αν δουλεύω στην Google». Δηλώνει μάλιστα με ειλικρίνεια ότι δεν ήξερε ακριβώς πώς να κάνει job application γι’ αυτό έγραψε γράμμα, το δεύτερο γράμμα μάλιστα που γράφει στη ζωή της. Το πρώτο ήταν στον Άγιο Βασίλη.

 

 

 

applicationsΤρεις μικροί κατάσκοποι

Το job application αυτό έρχεται από την Σουηδία αλλά δεν άργησε να κάνει τον γύρο του κόσμου. Τα τρία μπομπιράκια ήθελαν να δουλέψουν ως κατάσκοποι στην αστυνομία οπότε έστειλαν από κοινού ένα application με χαιρετισμό: Γεια σου Αστυνομία. «Αναρωτιόμαστε», γράφουν, «αν μπορούμε να βοηθήσουμε με κανένα έγκλημα. Είμαστε 9 και 7 χρονών. Μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο και να ζωγραφίζουμε, αλλά πιο πολύ απ’ όλα μας αρέσει η κατασκοπεία». Κλείνουν όμως με μια επισήμανση: «Απλώς, δεν θα θέλαμε να μπλέξουμε με πολύ επικίνδυνα εγκλήματα». Ε, σωστά, είπαμε να δουλέψουμε, όχι να μας φάνε λάχανο!

 

Του Δημήτρη Φαλλιέρου