Τι μας συμβουλεύουν 5 επιτυχημένοι Startupers και CEOs παγκοσμίως για τα Startup!

Πέντε από τους πιο επιτυχημένους επαγγελματίες στον κόσμο μας προτείνουν τρόπους να ενεργήσουμε πιο θετικά, να βασίσουμε την μελλοντική μας επιτυχία στην συνεχή προσπάθεια και προετοιμασία και να αριστεύσουμε, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα!

«Η ακαδημαϊκή σας μόρφωση δεν είναι πάντα αρκετή – ο χαρακτήρας σας είναι αυτός που μπορεί να σας οδηγήσει εκεί που ονειρεύεστε! Αναπτύξτε προσωπικά χαρακτηριστικά όπως το πάθος, τον ενθουσιασμό, την αυτο-κινητοποίηση και το ζήλο σας, ώστε να σας προσέξουν τα άτομα που χρειάζεται!»

«Κολυμπήστε ανάποδα στο ρεύμα. Μην κυνηγάτε θέσεις εργασίας που κυνηγούν όλοι. Αντίθετα, ξεχωρίστε από τη μάζα και αναζητήστε να αιτηθείτε σε θέσεις που δεν ανακοινώνονται online. Θέλετε να εργαστείτε, π.χ. σε ραδιοφωνικό σταθμό; Μπείτε στη διαδικασία να πάτε από τον πιο κοντινό στην περιοχή σας, ζητήστε να γνωρίσετε τον αρμόδιο και δώστε του το βιογραφικό σας. Το πιο πιθανό είναι ότι θα εκτιμήσουν την αμεσότητα και το ζήλο σας και πού ξέρετε – μπορεί να έχουν μια θέση για ένα τέτοιου είδους δυναμικό άτομο!»

«Αν θέλετε να αναγνωριστείτε για τις δυνάμεις σας σε έναν τομέα, προετοιμαστείτε περισσότερο από κάθε άλλον. Π.χ. προκειμένου να καταλάβω τη «μηχανική» των κολυμβητών, επένδυσα (όχι σπατάλησα) 20 ώρες την εβδομάδα για ενάμισι έτος, ερευνώντας καρέ-καρέ υποθαλάσσια videos κολυμβητών παγκοσμίων επιδόσεων. Σαν αποτέλεσμα, σήμερα, κολυμβητές πληρώνουν 500% παραπάνω απ’ ότι παλαιότερα, προκειμένου να παίρνουν μέρος στις Κατασκηνώσεις Κολύμβησης που διοικώ, λόγω της εγγύησης βελτίωσης των επιδόσεών τους που παρέχω».

«Όταν κάνετε ένα βήμα μπροστά, συνήθως αφήνετε κάτι πίσω σας, την ασφάλειά σας. Το θέμα είναι να αντιμετωπίσετε τη νέα πραγματικότητα με θετική σκέψη και να κινηθείτε προς την τελειότητα. Μη συμβιβαστείτε για κάτι λιγότερο και μην κάνετε εκπτώσεις στα όνειρά σας. Χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι δεν θα προκύψουν αναποδιές και ότι θα χρειαστεί να τις αντιμετωπίσετε. Ακόμα κι αυτές, μπορείτε να τις εκλάβετε ως ευκαιρίες για ανάπτυξη και γνώση. Αν η αντίδρασή σας σε τέτοιου είδους προκλήσεις, είναι η αντίσταση προς την αλλαγή και την εξέλιξη, μόνο και μόνο γιατί προκύπτει μέσω δυσκολιών, ίσως θα είχε νόημα να κάνετε ένα βήμα πίσω και να εξετάσετε το γιατί. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά «κλειδιά» για το πώς λειτουργεί ο χαρακτήρας σας».

«Να είστε πάντα περίεργοι και να κάνετε όσο περισσότερες ερωτήσεις μπορείτε, όταν κάτι σας ενδιαφέρει. Αν θαυμάζετε τη δουλειά ενός συναδέλφου, βγείτε για φαγητό μαζί και ζητήστε να μάθετε περισσότερα σχετικά. Αν δείτε μια καμπάνια μιας ανταγωνίστριας εταιρείας να έχει επιτυχία και να θέλετε να γνωρίσετε πώς τα κατάφεραν, βρείτε το αρμόδιο άτομο που θα σας επιλύσει τις απορίες. Θα εκπλαγείτε πόσοι θα προθυμοποιηθούν να σας βοηθήσουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, αν όντως δείξετε ενδιαφέρον μέσα από τις ερωτήσεις σας. «Τραβήξτε» όσες πληροφορίες μπορείτε σαν να είσαστε «σφουγγάρι» και να είστε έτοιμοι να ανταποδώσετε αυτή τη γενναιοδωρία, όταν και αν ποτέ ερωτηθείτε κι εσείς».

«Γνωρίστε τον εαυτό σας και στοιχηματίστε στις δυνάμεις σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δέχονται να αναλάβουν αρμοδιότητες και θέσεις, μόνο και μόνο γιατί βολεύει μια κατάσταση. Μην το κάνετε κι εσείς. Προτιμήστε να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας και να κυνηγήσετε να καταπιαστείτε με αυτά στα οποία πραγματικά έχετε τη δυνατότητα να αριστεύσετε. Όχι μόνο γιατί κάτι τέτοιο θα είναι, εν τέλει, πιο ικανοποιητικό για εσάς τους ίδιους, αλλά και γιατί θα αποφέρει πολύ καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με άλλους».

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr
Copyright:www.shutterstock.com