Οι εποχές που οι πολυτελείς διακοπές έδιναν και έπαιρναν έχουν φύγει ανεπιστρεπτί. Παρ’ όλα αυτά η ανάγκη για πραγματικές διακοπές είναι μεγαλύτερη και πιο έντονη από ποτέ. Τι θα κάνετε; Θα μείνετε με σταυρωμένα τα χέρια; Το καλοκαίρι είναι εδώ και σας καλεί!

Ας όψεται ο Casey Fenton και το Couchsurfing.
Θέλετε να ταξιδέψετε σε μια άλλη χώρα να θαυμάσετε τα αξιοθέατά της, να περπατήσετε, να φάτε, να πιείτε και το κυριότερο… να κοιμηθείτε; Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κόστος της διαμονής είναι αβάσταχτο αυτή τη στιγμή για το πορτοφόλι σας. Το couchsurfing είναι ένα εγχείρημα που επινόησε ο Casey Fenton πριν από λίγα χρόνια και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο «φιλοξενία σε όλο τον κόσμο χωρίς κανένα κόστος»! Τελικά είναι μάλλον πολλοί αυτοί που θα σας παραχωρούσαν το σπίτι τους ή ένα δωμάτιο για να περάσετε τις διακοπές σας στην πόλη τους. Μπείτε εδώ και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας: www.couchsurfing.org. Αν μάλιστα έχετε και ελάχιστα χρήματα να ξοδέψετε, να ξέρετε πως το τρένο και διάφοροι προορισμοί στην Ευρώπη, είναι, δυστυχώς, πολλοί φθηνότεροι από ένα σκ σε κοντινό μας νησί. Αν είστε φοιτητές, ψάξτε με επιμέλεια γιατί οι προσφορές είναι πολλές για διακοπές στο εξωτερικό με ιδιαιτέρως χαμηλό κόστος.

Go Camping! Go Go Go!
Αν δεν έχετε πρόβλημα με την άμμο -που αναμφισβήτητα θα εισέλθει σε όλα τα μέρη που μπορεί να πηγαίνει το μυαλό σας, και με χίλια δυο άλλα παρελκόμενα που δεν χρειάζεται τώρα να απαριθμήσουμε, το camping είναι μια γενικότερη φιλοσοφία low-budget διακοπών που είναι αγαπητή από ένα μεγάλο κοινό. Σε οργανωμένο ή μη, μια γλυκιά κούραση θα την αισθανθείτε αν μείνετε πολλές μέρες αλλά η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη! Και κυρίως, θα έχετε κάνει διακοπές – και μάλιστα πιο κοντά στον ουρανό και τη θάλασσα.

Καλή μου γιαγιά… – αγαπημένο το εξοχικό του κολλητού!
Αν δε, σας έχουν προτείνει διακοπές οι φίλοι σας σε κάποιο από τα εξοχικά τους ή ακόμα καλύτερα έχετε σπίτι  γιαγιάς και  παππού σε κάποια επαρχία, ξανασκεφτείτε το, πριν τα σνομπάρετε…! Και θα γλιτώσετε τα χρήματα της διαμονής και θα έχετε στη διάθεσή σας μια κουζίνα για να μαγειρεύετε – στην ακόμα καλύτερη και έτοιμο φαγητό. Πριν λοιπόν πείτε ότι δεν τους αντέχετε,  ξανασκεφτείτε το…
Ακόμα και αν μέχρι την τελευταία στιγμή δεν έχετε αποφασίσει τι είδους διακοπές επιθυμείτε αλλά και «αντέχετε», αναλογιστείτε πως και η πόλη τον Αύγουστο είναι υπέροχη, άδεια όσο ποτέ! Μπορείτε να περιηγηθείτε και να τη γνωρίσετε από την αρχή. Άλλωστε, φθηνές επιλογές υπάρχουν πάντα, αρκεί να τις ανακαλύψετε. Είναι και αυτό μια πρόκληση… Καλό καλοκαίρι λοιπόν σε κάθε περίπτωση!

Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…