Αν είστε στο κατώφλι μιας προσφοράς θέσης ή έχει έρθει η ώρα να ζητήστε προαγωγή, να είστε σίγουροι ότι θα χρειαστεί να επιδείξετε τις πιο γενναίες σας διαπραγματευτικές ικανότητες! Μη φοβάστε…το ‘χετε! Τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ότι φαντάζουν, αλλά όχι κι εύκολα. Θέλει προετοιμασία, συγκέντρωση δυνάμεων και σθένος. Σε όποια από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, οι περισσότεροι επαγγελματίες κωλύονται, έρχονται σε δύσκολη θέση και συνήθως αποτυγχάνουν. Βάλτε λοιπόν στόχο σας, το 2016 να κερδίζετε αυτά που σας αξίζουν!

1. Αποφύγετε να αποδεχθείτε την 1η Προσφορά
Όταν σας έχει προταθεί μια νέα θέση και έχει φτάσει η στιγμή που τη συνοδεύουν και με την οικονομική τους πρόταση, μη βιαστείτε να πείτε το “ναι”. Αντιθέτως, πείτε στο άτομο που σας αξιολογεί ότι θα την εξετάσετε και σύντομα θα έχει νέα σας. Φυσικά, με σωστό επαγγελματικό ύφος, χωρίς να φανείτε αλαζονικοί ή “δύσκολοι”. Ζητήστε, για την ακρίβεια, 1 με 2 ημέρες (το πολύ!) και αξιοποιείστε τις για να σκεφτείτε αν είναι δίκαιη η προσφορά που σας έγινε. Αφού καταλήξετε σε μια απόφαση, επικοινωνήστε μαζί του για να την αποδεχθείτε ή για να αντι-προτείνετε την προσφορά σας και να διαπραγματευτείτε, σε περίπτωση που διαφωνείτε.

2. Μην μοιραστείτε πρώτοι το “Νούμερο”
Το κλειδί στην όλη διαπραγμάτευση είναι να έχετε υπομονή. Περιμένετε πρώτα ο εργοδότης να έρθει με την προσφορά του, ώστε να είστε στην προνομιακή θέση να δείτε τί έχει κατά νου ή τί πολιτική μισθοδοσίας ακολουθεί η εταιρεία. Εκτός αν σας ρωτήσει πρώτος τί επιθυμείτε να λαμβάνετε, όπου εκεί σίγουρα θα ρωτήσετε πρώτα τί έχουν προϋπολογίσει για τη θέση και κατόπιν θα απαντήσετε. Φροντίστε μόνο, όταν θα δώσετε την απάντησή σας, να έχετε ερευνήσει καλά ποια είναι η μισθολογική σας κλίμακα στην αγορά, τόσο από πλευράς προϋπηρεσίας, όσο και αναφορικά με τον κλάδο και τον τίτλο σας. 

3. Συγκρατήστε τυχόν συναισθηματισμούς
Η διαπραγμάτευση μισθού, είναι μια διαδικασία όμοια με αυτή των συγκρουόμενων σε λούνα-παρκ. Το στρες, η αδρεναλίνη και ο φόβος κάνουν πάρτυ μέσα σας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, ανεξαρτήτως της εμπειρίας σας. Ακόμα και “το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται”! Μείνετε, πάνω απ’ όλα, θετικοί (ό,τι κι αν ακούσετε!) και επαγγελματίες μέχρι το τέλος της όλης επικοινωνίας.

4. Θυμηθείτε τα EXTRA!
Οι περισσότεροι, εξαιτίας της παραπάνω στρεσογόνου διαδικασίας, ξεχνούν να συζητήσουν τις επιπλέον παροχές που μπορεί να αντιστοιχούν σε μια θέση εργασίας, όπως ιδιωτική ασφάλιση, έξοδα μετακίνησης ή διατροφής (π.χ. ticket restaurant), τεχνολογικός εξοπλισμός, ευκαιρίες επιμόρφωσης, κ.ο.κ.. Βέβαια, όλα αυτά δεν αφορούν σε όλες τις θέσεις, οπότε μη βιαστείτε να παραπονεθείτε σχετικά. Υπάρχουν θέσεις όμως, που παρά την κρίση, “αντέχουν” τέτοιες παροχές, είτε λόγω συνθηκών/αναγκών, είτε λόγω πολιτικής της εταιρείας. Σε αυτή την περίπτωση, μην επικεντρωθείτε μόνο στη διαπραγμάτευση του μισθού σας, αλλά εξετάστε το ενδεχόμενο να βάλετε στην εξίσωση παροχές όπως οι παραπάνω που μπορεί να διευκολύνουν την εταιρεία (κάποιες δεν φορολογούνται).

5. Βρείτε τα στη μέση!
Ο πιο σημαντικός κανόνας της διαπραγμάτευσης είναι να έχετε επίγνωση του τί αξίζετε και τί έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ο εργοδότης. Αν, αναφορικά με το τελευταίο, χρειαστεί να συμβουλευτείτε κάποιον που μπορεί να ερμηνεύσει τον ισολογισμό της εταιρείας και να σας βοηθήσει με πληροφορίες, όπως αν η εταιρεία είναι οικονομικά υγιής, τότε ακόμα καλύτερα! Το τελευταίο πάντως που θα θέλατε, είναι να ζητήσετε έναν μισθό μεγαλύτερο και επιπλέον παροχές, χωρίς πρώτα να έχετε κάνει την έρευνά σας. Επίσης, αν προσπαθείτε να προσληφθείτε από μια μικρή εταιρεία Marketing και αναζητάτε έναν μισθό που αναλογεί σε εργαζόμενο του επιπέδου σας (από πλευράς προϋπηρεσίας και ακαδημαϊκού υπόβαθρου) που εργάζεται σε τμήμα Marketing πολυεθνικής… όπως καταλαβαίνετε, οι προσπάθειές θα αποβούν “άκαρπες”!

Σκεφτείτε τα παραπάνω προσεκτικά, προετοιμαστείτε επαρκώς και εγκαίρως… και η θέση/προαγωγή είναι στο χέρι σας!!! 

Copyright:Gustavo Frazao, www.shutterstock.com

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…