Η χαρά της γνώσης δεν σταματά ποτέ. Μας κάνει πιο δυνατούς, πιο έτοιμους, πιο… ασταμάτητους. Και ανοίγει πόρτες μέσα και έξω μας, που δεν φανταζόμασταν.

«Όσο περισσότερα μαθαίνεις, σε τόσα περισσότερα μέρη θα πας», έλεγε ο ανατρεπτικός Dr. Seuss. Δυστυχώς πέθανε πριν 26 χρόνια (24 Σεπτεμβρίου 1991) και δεν πρόλαβε να ζήσει την εποχή που η ατάκα του αυτή θα αποκτούσε μια ακόμα αξία. Πλέον σήμερα, μπορεί η μάθηση να μας πηγαίνει σε άπειρα μέρη χωρίς εμείς να μετακινηθούμε καθόλου. Από το σπίτι ή το γραφείο μας, τώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μπορούμε να πάρουμε μαθήματα και πιστοποιήσεις από τεράστιους φορείς, σχολές, πανεπιστήμια όπου κι αν είναι αυτά. Και αρκετά από αυτά δωρεάν. Εμείς ξεχωρίσαμε πέντε πολύ ενδιαφέροντα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.

·        Πώς να γίνεις νέος επιχειρηματίας

Με την αρωγή του μεγάλου ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology), το EdX που έχει εκατοντάδες σεμινάρια online, μας μαθαίνει σε αυτό το ειδικό πρόγραμμα τα απαραίτητα business skills και την νοοτροπία των startup, ώστε κάθε επίδοξος entrepreneur να νιώθει λίγο πιο έτοιμος στο πρώτο του βήμα πριν στήσει την επιχείρησή του. Κρατάει 6 εβδομάδες και απαιτεί 1-3 ώρες την εβδομάδα. Διδάσκει η Laurie Stach, που ίδρυσε και διευθύνει το MIT Launch, του Πανεπιστημίου MIT.

https://www.edx.org/course/becoming-entrepreneur-mitx-launch-x-3#!

 

  • Η τέχνη του να μαθαίνεις

Με τίτλο “Learning How to Learn: Powerful mental tools to help you master tough subjects”, η παγκόσμια κοινότητα μαθημάτων Coursera, μας βάζει στα άδυτα των μυστικών της ίδιας της διαδικασίας της μάθησης. Μέσα σε ένα μόνο course μας εκπαιδεύει στις τεχνικές εκείνες που χρησιμοποιούν μεγάλα «μυαλά» από κάθε πεδίο: τέχνες, μουσική, λογοτεχνία, μαθηματικά, επιστήμες κ.ά. Παράλληλα μας δείχνει τους δύο πολύ διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μαθαίνει ο εγκέφαλος και τον τρόπο που εμπεδώνει τις πληροφορίες. Διδάσκουν η Dr. Barbara Oakley, καθηγήτρια Μηχανικής του  Πανεπιστημίου του Oakland και ο Dr. Terrence Sejnowski, καθηγητής νευροβιολογίας.

https://www.coursera.org/learn/learning-how-to-learn

 

  • Ξεκλείδωσε το Viral & Referral Marketing

Ο Σάββας Ζορτίκης, που τον ανακαλύψατε μαζί με εμάς εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=dzHGn9VPeks) επιστρατεύει το expertise του στο Viral marketing και έχει φτιάξει webinars για επίδοξους marketers που θέλουν να ανακαλύψουν πώς λειτουργεί το νέο αυτό είδος. Μαζί του είναι η Customer Success Manager Έλενα Καζία Μπατμά και ο Growth Marketing Expert Απόστολος Μένγκουλης. Κάθε δεύτερη Τετάρτη.

https://viral-loops.com/webinar

 

  • Ανάπτυξε τις ψηφιακές σου δεξιότητες

H Google στην Ελλάδα έχει σχεδιάσει ένα σημαντικό σύνολο από δωρεάν webinars, κάτω από το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online. Απευθυνόμενη όχι μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει τα μυστικά του digital marketing, των social media, των analytics και πολλών ακόμα πεδίων, ο κολοσσός της Google δίνει την τεχνογνωσία του απλόχερα. Τα μαθήματα είναι σε συνεργασία με το ΙΑΒ (Interactive Advertising Bureau) της Ευρώπης, έναν από τους πιο γνωστούς ευρωπαϊκούς φορείς της νέας εποχής της διαφήμισης.

https://learndigital.withgoogle.com/greektourism/certification

 

  • Σεμινάρια ψυχολογίας

Η ψυχολογία είναι από πλέον σημαντικές πτυχές της ζωής μας, είτε αυτή είναι η διαπροσωπική, είτε η επαγγελματική. Η πλατφόρμα Alison δίνει εντελώς δωρεάν μια σειρά σεμιναρίων 6-10 ωρών που ήδη έχουν παρακολουθήσει περίπου 250.000 άνθρωποι. Ένα πραγματικά εθιστικό course που περνάει από όλες τις βασικές έννοιες της κλασικής και σύγχρονης ψυχολογίας, και τους μυστικούς κόσμους της ανθρώπινης συμπεριφοράς, αντίληψης, μνήμης και μάθησης.

https://alison.com/course/diploma-in-psychology

 

Του Δημήτρη Φαλλιέρου

Copyright: www.shutterstock.com