Αυτή τη χρονιά ας αφήσουμε τις πιο συνηθισμένες επιθυμίες μας στην άκρη, όπως πχ. το να χάσουμε βάρος ή να γυμναζόμαστε περισσότερο και να επικεντρωθούμε σε άλλες πιο ρεαλιστικές.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι οι μεγαλύτερες πιθανότητες για να κρατήσουμε αυτή την υπόσχεση εξαρτώνται από παράγοντες όπως η ικανότητα να πετυχαίνουμε στόχους, η ταχύτητα με την οποία εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που μας τυχαίνουν ευκαιρία και το πόσο ισχυρό είναι, κάθε φορά, το κίνητρό μας.

Τι λέτε να επιχειρήσουμε φέτος τα παρακάτω;

1. Μαθαίνουμε ένα πράγμα που δεν μας είναι απολύτως χρήσιμο.

Ο Steve Jobs έμαθε καλλιγραφία γιατί θαύμαζε την ομορφιά και τη δεξιοτεχνία αυτής της τέχνης – λίγα χρόνια αργότερα θα παραδεχθεί ότι δεν είναι και η πιο χρήσιμη δεξιότητα που έχει αλλά επηρέασε σαφώς την αισθητική του design της Apple.

Αυτή τη χρονιά, λοιπόν, ας ακολουθήσουμε τα βήματά του παρακολουθώντας ένα σεμινάριο ή μαθήματα που πάντα θέλαμε να κάνουμε αλλά πάντα προσπερνούσαμε. Ας ξεχάσουμε την πρακτικότητα και ας βάλουμε ως στόχο τη διασκέδαση μας!

2. Τολμάμε ώστε να ανακαλύψουμε περισσότερα για τον εαυτό μας.

Εάν ευελπιστούμε σε μία προαγωγή ή άλλη αξιολόγηση από τους ανωτέρους μας, πρέπει να αναζητήσουμε έναν τρόπο που φέτος θα μας βοηθήσει να το καταφέρουμε. Μεταξύ άλλων, αυτό μπορεί να γίνει και με την προσφορά μας εθελοντικά σε κάποιο κομμάτι που η εταιρεία μας επιχειρεί να αναπτυχθεί. Ακόμα κι αν αυτό δεν μας δώσει αύξηση ή ανώτερη θέση από αυτήν που κατείχαμε, είναι κάτι που σίγουρα θα μας κάνει να προχωρήσουμε έξω από το δικόμας comfort zone. Μπορεί να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, να αποκτήσουμε μια αξέχαστη νέα εμπειρία μάθησης και τελικά να ανακαλύψουμε νέες πτυχές του εαυτού μας. Και φυσικά να τις εκμεταλλευτούμε στο μέλλον!

3. Μαθαίνουμε μια τεχνολογική δεξιότητα.

 Όλοι μπορούμε να μάθουμε μια τεχνολογική δεξιότητα η οποία θα μας φανεί κάπου χρήσιμη. Πόσες φορές δεν έχουμε ζητήσει από κάποιον φίλο μας και ειδικό να μας φτιάξει κάτι επειδή εμείς δεν ξέρουμεκαι τελικά να αποδειχθεί ότι επρόκειτο για κάτι πολύ απλό; Φυσικά και δεν μιλάμε για εκμάθηση κάποιας γλώσσας προγραμματισμού, μπορούμε όμως απλώς να μάθουμε Photoshop ή κάτι αντίστοιχο που θα μας ενδιέφερε πιο πολύ και θα αποδεικνυόταν χρήσιμο στη δουλειά μας. Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά μαθήματα – όλα εύκολα προσβάσιμα –  αρκεί να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει ή μας χρειάζεται.

4. Αφιερώνουμε χρόνο στο διάβασμα τουλάχιστον 3 βιβλίων που θα χρησιμεύσουν στην καριέρα μας.

Μπορεί οι φίλοι μας να μην μας θεωρούν και τους πιο «μανιακούς» αναγνώστες βιβλίων αλλά φέτος μπορούμε να θέσουμε ως στόχο να διαβάζουμε ένα απαραίτητο για εμάς βιβλίο κάθε τέσσερις μήνες. Μπορούν να είναι κάποια επιχειρηματική ιστορία, μυθιστοριογραφία ή βιογραφία, αλλά ό,τι κι αν είναι, απλά ας σιγουρευτούμε ότι θα μας βάλει σε διαδικασία σκέψης και έμπνευσης σύμφωνα με τη διαδρομή που έχουμε επιλέξει.

Και τώρα το αγαπημένο μας!

5. Σχεδιάζουμε τουλάχιστον μία«απόδραση» χωρίς Wi-Fi.

Ναι, ναι! Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται πολύ εύκολο και παιχνιδάκι, αλλά πόσες φορές έχουμε «αποδράσει» αλλά στο τέλος, και πάλι, αναζητούμε μία «πηγή» wifi; Το ίντερνετ παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας και το ξέρουμε πολύ καλά. Λίγες ώρες αποσύνδεσης όμως μπορούν να φέρουν στιγμές χαλάρωσης, ηρεμίας και αυτοσυγκέντρωσης. Αξίζει και να το δοκιμάσουμε!

  • ΝΥR – New Year’s Resolutions

Της Μίας Κόλλια

Copyright: www.shutterstock.com