Ποιο Video CV και κουραφέξαλα θα μου πείτε… Αυτό δηλαδή ισχυρίζονται όσοι έχουν συνηθίσει την παλιά, κλασική οδό του βιογραφικού σε Α4 χαρτί εκτύπωσης, με fonts σε Arial ή Times New Roman – άντε, σε Calibri για τους πιο μοντέρνους ninjas! «Αυτό μια χαρά λειτουργεί», θα σκέφτεστε, «οπότε ποιος ο λόγος να αλλάζουμε τα δεδομένα τόσων ετών;». Σωστά;

Αν πραγματικά όμως θέλετε, όχι απλά να κερδίσετε, αλλά να εκτινάξετε τις εντυπώσεις στο ζενίθ, δοκιμάστε να εμπνευστείτε από τα 7 παρακάτω δείγματα από Video CV. Έχουν επιστρέψει στη «μόδα», έχουν απήχηση και μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τις personal branding ενέργειές σας, αρκεί να το επιμεληθείτε προσεκτικά και σωστά.

1. Το καλύτερο Video CV! (http://bit.ly/2m0bVC5)

 

Ο Mark μας αναφέρει, σαν να έχει τραβήξει μια μικρή χολιγουντιανή παραγωγή, λίγα λόγια για την εκπαίδευση, την προϋπηρεσία και τα ενδιαφέροντά του, μ’ έναν ιδιαίτερα χιουμοριστικό τρόπο. Και σίγουρα, τόσο επιτυχημένα, όπου εκτός από το engagement που προκάλεσε το video του στο YouTube, τον οδήγησε και στην επόμενη επιθυμητή θέση εργασίας!

2. Προσπαθώντας να τραβήξεις το ενδιαφέρον της Google μ’ ένα απελπισμένο CV! (http://bit.ly/2zodgb7)

 

Σίγουρα, αυτό είναι από τα πιο extreme video που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε να προκαλεί απήχηση στους εργοδότες της ελληνικής αγοράς… αλλά θα σας πρότεινα να τους δίνατε μια ευκαιρία! Αν το παρακολουθήσετε μέχρι το τέλος, θα δείτε ότι ο Matthew, ναι μεν δείχνει αρχικά απελπισμένος, σίγουρα όμως αντιλαμβάνεστε ότι όταν στοχεύεις μια θέση στο τμήμα Marketing της Google, είναι αναγκαίο να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, την ζώνη άνεσής σου, αλλά και τις προσπάθειες του ανταγωνισμού!

3. Πάρτε-συνέντευξη-από-τον-εαυτό-σας CV (http://bit.ly/2Aop8I2)

H Alexandra προτίμησε να παίξει την ηθοποιό σε 2 ρόλους, αυτής του συνεντευξιαστή και του συνεντευξιαζόμενου. Προσπάθησε να πάρει συνέντευξη από τον εαυτό της, με έναν άκρως δημιουργικό και ειλικρινή τρόπο.

4. Μια «τρομακτική» προσπάθεια που απέδωσε! (http://bit.ly/2ha7AXM)

 

Ενώ μια αρχική ματιά στο Video μας φαίνεται ιδιαίτερα τρομακτική για τα ελληνικά δεδομένα, βλέπουμε αργότερα πώς ο Adam καταφέρνει να μας κερδίσει στην πορεία. Πάντως, είναι εξαιρετικά δημιουργικός και φαίνεται φιλότιμος! Ή η προσπάθειά του τέλος πάντων…

5. Εξηγήστε την τεχνολογία κι αυτό από μόνο του μπορεί να σταθεί ως CV! (http://bit.ly/2AidYUj)

 

Ο Todd απλά προσπάθησε να εξηγήσει στην γιαγιά και τον παππού του πώς λειτουργεί η τεχνολογία cloud και συγκεκριμένα η εφαρμογή του Dropbox. Δεν είναι όμως, αυτό αρκετό για να αναδείξει τις δεξιότητές του σε μεταδοτικότητα, παρουσιάσεις, αλλά και στην υπομονή που ενδεχομένως θα χρειαστεί να διαθέτει μελλοντικά, εντός μιας ομαδικής εργασίας ή συνεργασίας με άλλα τμήματα;

Πέντε εξαιρετικοί και πρακτικοί τρόποι για να τους κερδίσετε, ειδικά αν αντιληφθείτε ότι ένα από τα παραπάνω σε είδος Video CV, είναι κοντά στις ανάγκες της εταιρείας που θέλετε να αιτηθείτε.

Τολμήστε το!

 

Της ΄Εθελ Αγγελάτου

Copyright: www.shutterstock.com