Στο προηγούμενο θέμα, είπαμε πώς μπορείς να κάνεις το YouTube βοηθό σου στα επαγγελματικά σου σχέδια. Ναι, αλλά με ποια εργαλεία; Σε αυτή την καυτή ερώτηση απαντάει αυτό το άρθρο.

Tube Buddy

Είναι αυτό που λέμε όνομα και πράγμα: φιλαράκι σου στο YouTube. Αλλά από τα χρήσιμα φιλαράκια, όχι από εκείνα που σου λένε «ρε συ δες αυτό το βίντεο με τα γατάκια που φτερνίζονται». Έχει δωρεάν και επί πληρωμή πακέτο, αλλά και το δωρεάν έχει αρκετά features. Σε βοηθάει να ταγκάρεις σωστά (Tag Explorer), σου δίνει συμβουλές για το πότε να ποστάρεις (Time suggestions), σε ειδοποιεί όποτε κάποιος σε αναφέρει σε άλλο κανάλι (Brand Alerts) και πολλά ακόμα.

VidIQ

Εργαλείο με υψηλό IQ. Είναι δωρεάν και σχεδιάστηκε για να σε βοηθήσει να μπαίνουν τα βίντεό σου στη λίστα των Up Next ή Suggested videos. Χρήσιμο ε; Άσε που προσφέρει δυνατότητες για να παρακολουθείς τα analytics, ενημερώνοντάς σε για τις επιδόσεις σου, για το πόσο καλά τα πάνε τα βίντεό σου κλπ.

Ubersuggest

Πολύ καλό για να σου δίνει ιδέες για keywords που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και που φέρνουν περισσότερο κόσμο σε σένα. Χρησιμοποιεί δεδομένα από το Google Keyword Planner, πράγμα που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα που σου δίνει είναι αρκετά ακριβή. Κι αυτό είναι δωρεάν.

DrumUp

Ώρα να ηχήσουν τα τύμπανα της διαχείρισης των social media. Το εργαλείο αυτό προτιμάται από πολλούς γιατί σε βοηθάει να βελτιώσεις τη σύνδεση των λογαριασμών σου στα social media, σου δίνει tips για να φτιάξεις αποτελεσματικό content και να απευθυνθείς στο κοινό σου ως επαγγελματίας.

Canva

Στην πεντάδα έπρεπε οπωσδήποτε να βάλουμε και ένα εργαλείο σχεδιασμού. Πώς θα φτιάξεις τα βίντεό σου αλλιώς; Υπάρχουν εκεί έξω κάποια πολύ λειτουργικά (και καλαίσθητα-πολύ σημαντικό!) εργαλεία αλλά κοστίζουν. Το Canva έχει πολλές επιλογές στη δωρεάν έκδοσή του, κι ακόμα κι αν δεν είναι το δυνατό σου σημείο το design, θα διευκολυνθείς πολύ, καθώς μπορείς να φτιάξεις thumbnails και logo για το κανάλι σου, και πολλά ακόμα.

Θες περισσότερα εργαλεία για να βρεις αυτά που σου ταιριάζουν; Δοκίμασε το iMovie (δωρεάν για χρήστες Mac), το Animaker, το Awario, το Socialblade, και φυσικά το Google Analytics.

*Σας φάνηκε χρήσιμο αυτό το άρθρο; Εσείς ποια tools χρησιμοποιείται περισσότερο;

Του Δημήτρη Φαλλιέρου

Copyright: www.shutterstock.com