H υποτροφία αφορά το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Alba MSc in Strategic Human Resources Management και απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Το Alba Graduate Business School, The American College of Greece στηρίζει για μία ακόμη χρονιά τις Ημέρες Καριέρας Digital, την επαγγελματική έκθεση που φέρνει κοντά εταιρείες και εκπαιδευτικούς οργανισμούς με στελέχη, σπουδαστές και ενδιαφερόμενους. Φέτος, για πρώτη φορά, η έκθεση πραγματοποιείται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στις 6-7 Νοεμβρίου.

Πιστό στην αποστολή του να εκπαιδεύει τους νέους ηγέτες των επιχειρήσεων ώστε να γίνονται «καταλύτες» αλλαγής και προόδου στην κοινωνία και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της εκπαιδευτικής εξέλιξης, το Alba δεσμεύεται να κάνει τις σπουδές προσιτές σε ταλαντούχους φοιτητές ανεξαρτήτως της οικονομικής/κοινωνικής τους κατάστασης.

Με κύριο στόχο τη δημιουργία νέας γνώσης αλλά και στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης το Alba, μαζί με το kariera.gr, θα προσφέρουν για όγδοη συνεχή χρονιά σε έναν από τους συμμετέχοντες –ο οποίος ανήκει σε ευάλωτη οικονομική/κοινωνική ομάδα και επιθυμεί να σπουδάσει– τη δυνατότητα να φοιτήσει με πλήρη υποτροφία στο πρόγραμμα MSc in Strategic Human Resources Management. Οι ανακατατάξεις που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού στο παγκόσμιο τοπίο της εργασίας και όχι μόνο, φέρνουν στο προσκήνιο τον στρατηγικό ρόλο των HR manager και τονίζουν τη συμβολή τους στην υπεύθυνη διαχείριση  της κρίσης εκ μέρους των οργανισμών. Ταυτόχρονα, με την ανατροπή να αποτελεί πλέον τη μόνη σταθερά στην καθημερινότητά μας, το αντικείμενο Strategic Human Resources Management αναδεικνύεται ως μία διαχρονική και πάντα επίκαιρη επιλογή σπουδών.

Από το 2012, οπότε και ξεκίνησε η δράση, έχουν φοιτήσει στο πρόγραμμα με  πλήρη υποτροφία 6 άτομα ενώ ισάριθμοι υποψήφιοι έλαβαν μερική υποτροφία μέσα από την ίδια διαδικασία.

Λίγα λόγια για την υποτροφία:

Η υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Strategic HRM (κόστος προγράμματος 12.500€), αφορά αποκλειστικά στην ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022. Η υποτροφία είναι ανοιχτή για υποψηφίους

  • με χαμηλό εισόδημα
  • ανέργους
  • άτομα με ειδικές ανάγκες
  • άτομα πολύτεκνων  οικογενειών

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα όπως αυτά περιγράφονται στο http://www.alba.acg.edu/degree-programs/masters/msc-in-strategic-hrm/ και να επισκεφθούν τις Ημέρες Καριέρας Digital 2020.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ξεκινάει τον Ιανουάριο 2021 και διαρκεί 18 μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται απογευματινές ώρες (18:00-22:00) και κάποια σαββατοκύριακα, διευκολύνοντας έτσι τους συμμετέχοντες οι οποίοι εργάζονται ταυτόχρονα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση  οικονομικοκοινωνικών κριτηρίων (http://www.alba.acg.edu/studying-at-alba/tuition-fees/financial-assistance/), καθώς και την αίτηση για το μεταπτυχιακό (http://www.campusweb.acg.edu/ICS/Admissions_ALBA/) έως 15 Νοεμβρίου 2020.  Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες θα αποσταλούν με email από το kariera.gr στους συμμετέχοντες της έκθεσης με το πέρας της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά τα κριτήρια που απαιτούνται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα  Στέλλα Παπαλάμπρου στα 210 8964531 (εσωτ. 2284), e-mail: mshrm@alba.acg.edu ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.alba.acg.edu/degree-programs/masters/msc-in-strategic-hrm/

–Τέλος–

Σχετικά με το Alba Graduate Business School

Tο Alba Graduate Business School, The American College of Greece, λειτουργεί ως ένας ανεξάρτητος μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, της ΕΕΔΕ και του ΕΒΕΑ, με στόχο να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθήσει ενεργά την επιστημονική έρευνα και τη δημιουργία νέας γνώσης. Το Alba προσφέρει 13 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και φέρει την επίσημη αναγνώριση του New England Commission of Higher Education (NECHE). Όλα τα ΜΒΑ προγράμματα είναι πιστοποιημένα από το The Association of MBAs, ενώ το MSc in Finance και το MSc in SHRM από το EFMD Programme AccreditationSystem.

Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 145 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ Pierce, το Deree –που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα– και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.