Εχουμε τον νου μας στα πάντα γύρω μας.  Και πάντα. Η παραμικρή πράξη, τα βλέμματα και η γλώσσα του σώματος μπορούν να  γίνουν η πυξίδα συμπεριφοράς μας και να μας οδηγήσουν στην επιτυχία ή την  αποτυχία.

1. Όταν οι άνθρωποι σε μία ομάδα γελούν,  κοιτούν πάντα όποιον αισθάνονται κοντά τους

Αυτό το τρικ μπορεί να σας βοηθήσει να  γίνεται ένας καλός παρατηρητής όλων των σχέσεων. Θα καταλάβετε ποιοι «κάνουν  κόμμα», ποιες είναι οι προθέσεις τους, αλλά θα συνειδητοποιήσετε και εσείς οι  ίδιοι εύκολα με ποιους ταυτίζεστε. Παρατηρήστε ποιοι ψάχνουν το βλέμμα σας.

2. Όταν κάποιος μας κάνει μία χάρη, δένεται  ακόμη περισσότερο μαζί μας

  Συνήθως οι άνθρωποι έχουμε την τάση να  εξηγούμε γιατί κάναμε κάτι καλό για κάποιον, πόσο μάλλον μία χάρη. Αυτό μας  δεσμεύει ακόμη περισσότερο απέναντί του και αναπτύσσει μια φανερή, πιο βάσιμη,  σχέση. Δείχνουμε την εκτίμησή μας χωρίς δεύτερη σκέψη.

3. Η σιωπή είναι χρυσός

  Όταν ρωτάμε κάποιον κάτι και διστάζει  να απαντήσει, δεν τον πιέζουμε παραπάνω. Όπως δεν βιάζουμε και οποιαδήποτε συζήτηση.  Η σιωπή λειτουργεί πάντα υπέρ ημών. Οι άλλοι αισθάνονται υποχρεωμένοι να είναι  πιο σαφείς όταν εμείς αφήνουμε χώρο και χρόνο. Κάτι που οδηγεί πιο γρήγορα στην  αλήθεια.

4. Οι ανοιχτές παλάμες εμπνέουν εμπιστοσύνη

  Είναι τόσο διαφορετικό να δείχνεις κάτι  με το δάχτυλο, από το να προτάσεις όλη σου την παλάμη προς τα εκεί που θέλεις  να κοιτάξουν οι άλλοι. Γενικότερα, οι εμφανείς ανοιχτές παλάμες εμπνέουν  εμπιστοσύνη και ασφάλεια, είναι κίνηση πιο φιλική, οικεία και ευγενική.

5. Το κούνημα του κεφαλιού οδηγεί τον  συνομιλητή να συμφωνήσει πιο εύκολα μαζί μας

  Οι άνθρωποι έχουμε την τάση,  ασυνείδητη, να καθρεφτιζόμαστε στις κινήσεις των άλλων. Όταν, λοιπόν,  κάποιος  μας μιλάει και γνέφει ταυτόχρονα  συγκαταβατικά, είναι σα να μας οδηγεί διακριτικά στο να κάνουμε το ίδιο.

6. Αν είναι να πούμε ένα ψέμα, ας έχει  και δράκο μέσα

  Οσο περισσότερες λεπτομέρειες περιέχει ένα  ψέμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται. Ειδικότερα, οι πιο ανατριχιαστικές σκηνές, εντυπωσιάζουν  ακόμη περισσότερο. Και μην ξεχνάτε ποτέ τι έχετε πει: δεν υπάρχει μεγαλύτερο  λάθος από το να ξεχάσεις το παραμύθι σου.

7. Όταν έχουμε εκνευρισμό, ας  μασήσουμε μια τσίχλα

  Είναι καλύτερο από το να τρίζουμε τα  δόντια μας ή να τρώμε τα νύχια μας. Οι τσίχλες ρίχνουν τα επίπεδα κορτιζόλης  στον οργανισμό και συνεπώς μειώνουν το στρες. Αρα, ας έχουμε πάντα μαζί μας ένα  κουτί.

8. Τα πόδια μαρτυρούν το ενδιαφέρον  των συνομιλητών μας σε αυτά που λέμε

  Αν κάποιος κρατά τα πόδια του απέναντί  σας και ευθεία, σημαίνει πως προσέχει τα όσα λέτε και μάλιστα, ενδιαφέρεται για  αυτά. Αν πάλι, δείτε πως τα γυρνάει δεξιά και αριστερά, σημαίνει πως έχει  βαρεθεί.

9. Όταν γνωρίζετε κάποιον, αναφέρετε  το όνομά του στην κουβέντα σας

  Αν μάλιστα καταφέρετε να το αναφέρετε  τρεις φορές στα πρώτα πέντε λεπτά, έχετε κερδίσει την, αρχική, εκτίμησή του.  Προσέξτε, όμως, να μην φανεί επιτηδευμένο και άσχετο.

10. Κρατήστε την οπτική επαφή

  Η σωστή διατήρηση της οπτικής επαφής  είναι η μισή ιστορία. Και η ισορροπία αυτής. Ενώ, λοιπόν, είναι σημαντικό να  κοιτάζουμε τους ανθρώπους στα μάτια, εξίσου σημαντικό είναι να μην τους  ταράξουμε, να μην τους τρομάξουμε και να μην τους κάνουμε να αποστρέψουν  εκείνοι το βλέμμα γιατί δεν αντέχουν. Αρα, κοιτάμε ανά τακτά χρονικά  διαστήματα, με τακτ και γλυκύτητα.

Copyright: Leremy, www.shutterstock.com

Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…