Ήρθε η στιγμή που οι συνάδελφοί σας διοργανώνουν έξοδο για ποτό και εσείς δεν ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε; Τα πάντα είναι θέμα προσέγγισης ώστε να μην καταλήξει η έξοδός σας… εφιάλτης. Στόχος σας είναι να διατηρήσετε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της διασκέδασης και της επαγγελματικής σας ευπρέπειας. Eδώ μερικές ιδέες για το πώς να το επιτύχετε:

Συνομιλήστε με συναδέλφους που δεν συνηθίζατε μέχρι τώρα. Αναπτύσσοντας την κοινωνικότητά σας μπορείτε να κερδίσετε έναν ακόμα σύμμαχο στη δουλειά – και αν σας διαφεύγει το όνομά του, αποδώστε το στο κοκτέιλ που πίνετε!
Μην το παρακάνετε με την κατανάλωση αλκοόλ. Ακόμα και αν το αφεντικό σας επιμένει να το «ρίξετε» λιγάκι έξω, καλό θα ήταν εσείς να μην καταλήξετε πιο μεθυσμένος από οποιονδήποτε άλλον συνεργάτη σας. Στην πραγματικότητα, καλό θα ήταν να μη μεθύσετε καν. Έτσι θα εξασφαλίσετε πως δεν θα παρασυρθείτε από το αλκοόλ τόσο, ώστε να αποκαλύψετε προσωπικά δεδομένα που δεν θα θέλατε, είτε για εσάς είτε και για τους άλλους!
Ελέγξτε τις άμυνες σας. Το θέμα εξόδου με συναδέλφους δεν πρέπει να αφορά τον εαυτό σας. Ακούστε και τους άλλους, αφήστε τους να ανοιχθούν, δώστε ίδιες ευκαιρίες σε όλους – τελικά θα έρθετε πιο κοντά και θα γνωριστείτε καλύτερα αρκετούς συνεργάτες σας σε προσωπικό επίπεδο.
Μη συζητάτε για δουλειά. Το να μιλάτε για το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο δουλεύετε είναι φυσιολογικό, αλλά η συνεχής συζήτηση γύρω από τα εργασιακά θέματα μπορεί να καταλήξει σε μία, όχι και τόσο, διασκεδαστική έξοδο.
Συζητήστε για τα χόμπι και τις «εμμονές» σας. Θυμηθείτε πως δεν είστε μόνο ένας εξαιρετικός επαγγελματίας αλλά και ένας άνθρωπος με χόμπι και πολλά ενδιαφέροντα, τα οποία μπορεί να είναι κοινά με τους συνεργάτες σας.
«Ξεκολλήστε» από το κινητό σας τηλέφωνο. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι καθόλου ευγενικό να ασχολείστε συνεχώς με το κινητό σας. Ειδικά, όμως, στις εξόδους σας με συναδέλφους, καλό θα ήταν να «αποτοξινωθείτε» από την τεχνολογία, επιτρέποντας και σε αυτούς να αποστασιοποιηθούν για λίγο από τα εργασιακά τους καθήκοντα.
Φροντίστε ιδιαιτέρως την εμφάνισή σας. Τα κομπλιμέντα και οι φιλοφρονήσεις σχετικά με το ντύσιμό σας, είναι η καλύτερη αφορμή για να «σπάσει» ο πάγος και να ξεκινήσει μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Αποφύγετε το φλέρτ με τους συναδέλφους.  Εκτός του ότι είναι εντελώς αντιδεοντολογικό… σίγουρα σας παρακολουθεί όλο το γραφείο!
Κεράστε τους συνεργάτες σας μία «γύρα» ποτά. Αν δεν έχετε υποστεί μείωση μισθού και μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, κάντε μία χειρονομία που θα σας τονώσει ηθικά και κεράστε την παρέα σας τον επόμενο γύρο με τα ποτά.
Μην ακολουθείτε στο “After party”. Η συνέχεια της διασκέδασης σας σε ένα άλλο μαγαζί θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην κατανάλωση περισσότερου αλκοόλ και πιθανώς σε υπερβολές καθώς και σε έναν ισχυρό πονοκέφαλο το επόμενο πρωί. Βάλτε τα όρια σας και αποχωρήστε την κατάλληλη στιγμή, ανανεώνοντας το ραντεβού με τους συναδέλφους σας για μια άλλη φορά.
Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…